Törnströmska gymnasiet

Yrkesstolt – nyfiken och kreativ!

Törnströmska gymnasiet ligger mitt i stan och har en hänförande utsikt över östra skärgården. Vi erbjuder sex program med flera olika inriktningar, två program med riksintag samt särgymnasium. Tre program är högskoleförberedande och tre är yrkesprogram. Hos oss sjuder det av spännande aktiviteter med teori och praktik i en kreativ blandning.

Programmens olika karaktär ger unika möjligheter till samarbete över programgränserna och möjligheterna är näst intill outtömliga.

I huset finns bibliotek, lunchrestaurang och elevcafé samt gott om övriga elevutrymmen. På skolan råder ett öppet och engagerat arbetsklimat och vi trivs med varandra.

När du besöker vår skola får du en härlig upplevelse. Det byggs hus, tapetseras och slås sjömansknopar. Har du tur kan du få se fantastiska animationer i 3D. Du ska heller inte bli förvånad om du i huset hör någon som river loss ett gitarrsolo samtidigt som du ser några som sitter och svettas över ett prov i historia.

En bit ifrån oss på Trossö, närmare bestämt på Rosenholm får du möta ljudet av motorer samt kanske möjlighet att prova på att köra någon av alla våra maskiner. Vår skola, den yrkesstolta skolan, sjuder av kreativitet och nyfikenhet.

På vår skola arbetar vi aktivt med att värna om de demokratiska värden på vilka vårt samhälle vilar. Detta ställer i sin tur stora krav på dig som har valt att studera hos oss. Vi förväntar vi oss att varje elev följer regler, sitt schema, kommer i tid, har rätt saker med sig och alltid gör sitt bästa. Om vi alla lever upp till detta så lovar vi dig en givande och rolig gymnasietid som på bästa sätt förbereder dig på din framtid - oavsett om det gäller arbete eller fortsatta studier.

Törnströmska gymnasiets ledord samarbete, engagemang, tydlighet och trovärdighet genomsyrar allt arbete vid skolan.


NIU - Nationell Idrottsutbildning
Vi har flera NIU-idrotter och du kan kombinera med vilket som helst utav de nationella programmen vid Karlskronas kommunala gymnasier.


Vill du flytta hit?
Vi har tillsammans med Karlskronahem utarbetat ett populärt boendekoncept som vi kan erbjuda dig. Vill du veta mer, kontakta vår aktivitetssamordnare på 0455-30 51 76.

Visa mer
Visa mindre