På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Verkstadsplåtslagare
Spela filmen

Verkstadsplåtslagare

Som tunnplåtslagare jobbar du med lite tunnare plåtar som exempelvis fläkttrummor tillverkar du föremål och detaljer i tunnplåt. Industriplåtslagaren tar hand om de grövre plåtarna. Arbetet kan vara både manuellt och datorstyrt. Praktiskt handlag kombineras med sinne för form.

Arbetsuppgifter och arbetsmetoder varierar beroende på var du arbetar. Tunnplåtslagaren kan i sitt arbete utgå från en ritning och ett ritningsunderlag som beskriver föremålet eller detaljen som ska tillverkas. Ibland är instruktionerna utförliga, men ibland får du själv lösa uppgiften på plats.

Traditionellt klipper eller skär du ut de plåtar som ska bearbetas manuellt med hjälp av mekaniska maskiner och ibland också med hjälp av en skärbrännare. I moderna anläggningar är tillverkningen till stora delar eller till och med helt datorstyrd.

Storleken och formen på de plåtbitar som behöver tillverkas programmeras in i ett dataprogram, detta överförs sedan till en stansmaskin som klipper ut bitar i rätt storlek för eventuell vidare bearbetning.

Det kan vara en maskinställare eller produktionstekniker som skriver in måtten i dataprogrammet, men också tunnplåtslagaren. Vem som gör vad beror på respektive företags organisation. Utvecklingen går entydigt mot det hållet att plåtslagaren också tar mer och mer ansvar för programmeringsarbetet.

Därefter bockas plåten med olika bockmaskiner, som till exempel en kantpress, och eventuella hål borras. Bitarna svetsas ihop och ytorna kan sedan vid behov slipas, putsas och poleras med slip- och putsmaskiner.

Skiftarbete förekommer.

Utbildning

Grundutbildning till plåtslagare finns inom gymnasieskolans Industritekniska program eller på Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning plåtslageri.

Grundutbildning och även påbyggnadsutbildning kan även finnas inom komvux. Vidareutbildning sker på arbetsplatsen.

Ofta kan innehav av B-körkort och truck-körkort ställas som krav för att få anställning.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

33 Lediga jobb

Bilbolaget i Lycksele söker Skadereparatör

Arbetsgivare / Ort: Bilbolaget Nord AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Bilplåtslagare/Bilskade- och karosserireparatör

Om jobbet
Bilbolaget har funnits sedan 1932 och verkar inom en rad olika områden inom bilägande. Vi är Norrlands ledande återförsäljare av Volvo, Renault, Dacia, Ford och begagnat. Vi säljer personbilar och transportbilar, har hyrbilsverksamhet, verkstad, däckhotell, erbjuder tankning och tvätt samt har välsorterade bildelsbutiker. Vi finns på 14 orter i Norra Sverige. Vi strävar efter att vara en arbetsplats som kännetecknas av omtanke, kompetens och tillgänglighet. Varmt välkommen att söka för att bli en del av vår familj! Bilbolaget i Lycksele söker en skadereparatör med fordonsteknisk utbildning och med några års erfarenhet. Du ska vara initiativrik, positiv, stresstålig, ordningsam och inte vara rädd för utmaningar. Att du dessutom är självständig och har datorvana ser vi som en självklarhet. Eftersom vi ska ge våra kunder bästa tänkbara service är det viktigt att du känner ansvar för er del av vårt kvalitetstänkande, nöjda kunder är det bästa vi vet. Körkort är nödvändigt. Bilbolaget strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Urval sker löpande så vi rekommenderar att du ansöker redan idag! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Servicemarknadschef Samuel Eddefalk via [email protected] eller på telefonnummer 0950-347 08. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Bilbolaget Nord AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Bilplåtslagare

Arbetsgivare / Ort: Fiks Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Bilplåtslagare/Bilskade- och karosserireparatör

Om jobbet
Om tjänsten Vad söker vi? Bilplåtslagare till kund i Eskilstuna som kommer att arbeta med skadereparationer. Arbetet kommer att innefatta allt från enkla reparationer till lite mer avancerade strukturskador och måttriktning av olika slags karosseriskador. Din profil Vem är du? Som person är du självgående och ser alltid kundens behov som en självklar utgångspunkt. Du är social, positiv och uthållig och gör det som krävs för att varje kund ska bli nöjd. Vad kan du? Du har några års dokumenterad erfarenhet som bilplåtslagare och plåtslagarutbildning. Körkort B är ett krav. Om verksamheten Fiks Group AB erbjuder inhyrning av personal under korta eller längre perioder. Fiks skall upplevas som en naturlig samarbetspartner i Mälardalen när behov av personal uppstår. Genom en nära relation mellan företag och personal arbetar vi tillsammans för att nå våra uppsatta mål. Vi vill skapa nöjda kunder och nöjd personal. Vi rekryterar kompetent personal, utvecklar och bemannar kundens verksamhet. Vår snabbhet och kompetens är vår styrka och er möjlighet. Fiks Group är ett auktoriserat bemanningsföretag i ALMEGA.
Arbetsgivare
Fiks Group AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Slipare sökes till Auto State

Arbetsgivare / Ort: AutoState / Värnamo
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-05-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Bilplåtslagare/Bilskade- och karosserireparatör

Om jobbet

Nu söker vi en slipare på heltid. Arbetet går ut på att maskin och handslipa fordon/bilar för våra lackerare.

Erfarenhet är meriterande, men har du erfarenhet inom polering och kan tänka dig att lära dig detta så är det en bra början.

Välkommen med din ansökan !

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
AutoState
Kalkstensvägen 10
33144 Värnamo
Hemsida: http://www.autostate.se
Ansökan
Ansök senast 1 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Plåtarbetare till Volvo Cars Research & Development

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Industriplåtslagare

Om jobbet
På Research & Development blir du en nyckelperson som bidrar till Volvo Cars nästa generation nyskapande lyxbilar. Tillsammans med kollegor över hela världen kommer du och ditt team att utveckla innovativ bilteknik som sätter människan i centrum – allt för att göra livet mindre komplicerat och mer njutbart för våra kunder. Delar du vår passion för människor, miljön och vår starka vilja att skapa en unik körupplevelse? I så fall är Research and Development platsen där du kan nå framgång. Nu söker Lernia Bemanning tillsammans med Volvo Cars en duktig medarbetare som kan förstärka teamet på Kapen. Avdelningen arbetar med att förbereda fordon inför tester och delarna som kapas skickas vidare för analys till andra avdelningar. Kapen utför uppdrag för hela Volvo Cars utvecklingsavdelning. Du arbetar också med att bygga provriggar med bland annat svets som metod. Din bakgrund • Erfarenhet inom plåtbearbetning (karosseri, tunnplåt, svets eller smide) • Kunskaper inom ritningsläsning • B-körkort • Godkänt i följande gymnasieämnen: Matematik a/1, Samhällskunskap a/1, Svenska/svenska som andraspråk a/1 och Engelska a/5 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift Meriterande är om du som söker har erfarenhet av manuell punktsvets eller pulsad MAG med strömkälla Migatronic Sigma-Galaxy. Personliga egenskaper Vi söker dig som är problemlösningsorienterad med god analytisk förmåga. Du ställer höga krav på kvalitet och tillämpar ett strukturerat arbetssätt med ett utpräglat säkerhetstänk. Du är öppen för förändringar då arbetet ofta är händelsestyrt och ställer krav på flexibilitet. Vi söker dig som genom egna initiativ och aktiviteter vill arbeta mot gemensamma mål. Vi ser det som en självklarhet att du är lyhörd med förmågan att samarbeta på ett kommunikativt sätt. Välkommen med din ansökan! Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort • Visstidsanställning • Dagtid 06:30-15:12 • Projektstart v 44 (projektet varar i 8 veckor) • Göteborg Kontakt Har du några frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Clara Holmberg [email protected] Lernia är vägen framåt Lernia bemanning har i över 20 år varit en partner till en av Göteborgs största fordonstillverkare. Vi söker engagerade och tekniskt kunniga medarbetare. Lernia arbetar brett inom olika kompetensområden och arbetar ständigt med nästa generations talanger. Bygg din karriär med Lernia. Vi har en stolt historia inom teknik som bygger på samarbete och mångfald. Det finns många bemanningsföretag på marknaden, men endast ett Lernia. Som statligt ägt bolag är vi styrda av värderingar som i varje skede spelar in i hur vi arbetar. Vi litar på att du alltid gör ditt yttersta, så kan du lita på att vi gör vad vi kan för att vårt samarbete ska fungera så väl som möjligt. Det är din nyfiken och passion som gör oss!
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Bilplåtslagare

Arbetsgivare / Ort: Rollsbo Billackering AB / KUNGÄLV
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Bilplåtslagare/Bilskade- och karosserireparatör

Om jobbet

Vi söker en fullt kompetent bilplåtslagare som kan demontera, måttrikta, ytrikta och montera efter lackering till vårt skadecenter i Kungälv.

Vi använder Celette riktbänk i plåtverkstaden.

Lön enligt överenskommelse

Körkort erfordras

Arbetsgivare
Rollsbo Billackering AB
ROLLSBOVÄGEN 48
44240 KUNGÄLV
Hemsida: www.rollsbobillackering.se
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.