På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Takläggare
Spela filmen

Takläggare

Arbetsuppgifter för takläggare kan innehålla all slags taktäckning och bland annat läggning av tegeltak och ytpapp.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogram, inriktning Husbyggnad. Motsvarande utbildningar för vuxna kan finnas inom Komvux.

Arbetsförmedlingen kan också anordna relevanta utbildningar. Det kan även finnas möjlighet att lära sig yrket genom en lärlingsanställning på en byggarbetsplats, vill du veta mer om hur det går till och vilka alternativ som finns, vänd dig till Arbetsförmedlingen.

Påbyggnadsutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Takläggare

Arbetsgivare / Ort: Energihem i Sverige AB / GÄVLE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 2 juli (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Tak- och tätskiktsmontör

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Är du takläggare med några års erfarenhet i bagaget och redo för nya utmaningar? Tror du på en grönare framtid, med solel som en självklar energikälla? Tycker du dessutom att det låter roligt att vara med och forma din arbetsenhet för att skapa de bästa förutsättningarna för toppklassigt montage? Härligt! Vi på Energihem tar nu steget och skapar våra första tre team om två takläggare - och förhoppningsvis är du en av dom! Varmt välkommen in med din ansökan.

Energihem är ett expansivt företag med målet att ge våra kunder möjlighet att vara snäll mot både miljö och plånbok med hjälp av bland annat solelslösningar. Vi vill givetvis ha kompetenta team specialiserade mot respektive område, och för att trygga kvaliteten tar vi nu steget och utvecklar en enhet för takmontage. Detta leder till potentiella helhetslösningar för kund: bättre tak - bättre förutsättningar för solel! Du och din nya kollega kommer tillsammans med er närmsta chef forma och utveckla enheten för takläggning som förhoppningsvis kommer växa ännu mer framöver. Ni utgår från vårt Gävlekontor och kommer att åka ut till våra kunder runt om i landet, vilket innebär att resande och övernattningar förekommer.

I din roll kommer du bland annat:

 • Arbeta med olika sorters takläggning
 • Skapa och utveckla rutiner och arbetssätt tillsammans med chef och teamkollega
 • Ha kontakt med kunder samt kollegor från andra enheter och bygga goda samarbeten
 • Viss solcellsmontering och på sikt även enklare ställningsbyggen kan förekomma

Vi söker dig som…

Har några års erfarenhet av att arbeta med olika sorters takläggning från exempelvis tak- eller plåtslagarföretag. Har du erfarenhet av solelsmontage, relevant utbildning eller ställningskort är det givetvis meriterande för tjänsten. Du bör tycka att det är inspirerande att få forma och förbättra din roll kontinuerligt, samtidigt som du alltid prioriterar säkerhet och kvalitet. Om du dessutom är en kommunikativ person med positiv inställning så är det ett stort plus - det ska vara roligt att gå till jobbet!

Som person är du:

 • Ansvarstagande och driven
 • Noggrann och lämnar inget åt slumpen
 • Social och bra på att skapa goda kontakter med både kund och kollega

Hos oss på Energihem blir du del av en organisation med stort engagemang och många kunniga medarbetare. Känner du igen dig i beskrivningen ovan - ansök redan idag! Du gör detta genom att maila ditt CV och ett personligt brev för tjänsten till [email protected], märk din ansökan med “Takläggare”.

Om arbetsgivaren

Energihem hjälper fastighetsägare att spara pengar samtidigt som de ökar värdet på sin fastighet med hjälp av energibesparande produkter som solceller, dörrar, fönster- och takbyte samt värmepumpar. Vårt utbud består av kvalitetsprodukter som alla inkluderar montering eller installation av våra egna montörer.

Vi är ett snabbt växande företag på kraftig frammarsch. På kort tid har vi också tagit stora marknadsandelar inom fönsterbyte med vårt unika koncept – snabba säkra montage till rätt pris med färdiga lösningar. Tack vare lång erfarenhet från den privata marknaden och produkter som ligger i tiden förutspås vi med goda recensioner, bli en ledande aktör i landet.

Vår mission är att både våra kunder och vår natur ska bli vinnare av de lösningar vi säljer och monterar. Vår vision är att bli just den ledande aktören i Sverige inom försäljning av framförallt solel och fönsterbyten.

Arbetsgivare
Energihem i Sverige AB
Utjordsvägen 9
80291 GÄVLE
Hemsida: https://www.energihem.com/
Ansökan
Ansök senast 2 juli (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Takläggare

Arbetsgivare / Ort: Wicote Entreprenad AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 juli (16 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Tak- och tätskiktsmontör

Om jobbet

Är du en person med känsla för service och gillar varierande arbeten?

Wicote växer och med detta ökar vårt behov av personal som behärskar tätskikt som duk och papp. Hos oss finns stora projekt där Du arbetar länge på samma arbetsplats samt en serviceavdelning där vi hanterat akuta läckage och mindre jobb som exempelvis takläggning och tätningar på villor och garage mm. Personal behövs till både stora och små projekt. Kanske du är den vi söker?

Till de stora projekten söker vi Dig som har erfarenhet av och trivs med att arbeta i grupp och har lätt för att samarbeta. Du har vana av att arbeta med olika tätskikt, tycker om att arbeta ute i alla väder och trivs på hög höjd.

Till serviceavdelningen söker vi Dig som har en hög servicenivå, är noggrann och van att ta eget ansvar. Du trivs med att lösa problem och har lätt för att prata med kunder. Har vana av att arbeta med olika tätskiktsmaterial.

Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Vi tror att Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har ”heta arbeten” utbildning samt utbildning i säkra lyft. B-körkort är ett krav och yrkesbevis är meriterande.

Är du en takmontör som brinner för service och har ett särskilt intresse för tätskikt som duk och papp. Vill du jobba på en teamorienterad arbetsplats där du får rätt förutsättningar att utvecklas i din yrkesroll, då är Wicote den ultimata arbetsplatsen.

Som medarbetare hos Wicote erbjuds Du kompetensutveckling, företagshälsovård, friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring (efter 6 månaders anställning) samt kollektivavtal med Byggnads och Unionen. . Vi på Wicote har olika bakgrunder, erfarenheter och åldrar med en sak gemensamt – vi trivs på vårt jobb.

På Wicote är vi måna om att skapa ett trivsamt och utvecklande arbetsklimat. Med anställda som är engagerade och får utrymme att växa har vi skapat en bred expertis och kan erbjuda våra kunder bästa möjliga service och högkvalitativa lösningar.

Vårt kontor och lager är beläget i Torslanda, Göteborg.


Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Anna Barck på 0702-561466

Arbetsgivare
Wicote Entreprenad AB
KÄRRLYCKEGATAN 27 B
41878 GÖTEBORG
Hemsida: www.wicote.se
Ansökan
Ansök senast 5 juli (16 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Takläggare

Arbetsgivare / Ort: DM TAK AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 juli (24 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
DM TAK är ett växande företag i takbranschen. Företaget har en egen strategiskt placerad anläggning i Huddinge (Länna) med mer än 60 medarbetare. DM TAK satsar mycket på att vidareutveckla både företaget och all anställd personal. Företaget har under de senaste åren mottagit flera priser och utmärkelser för vårt professionella och kvalitativa arbete. I en nyligen gjord undersökning så blev det allmänna omdömet om att jobba på DM TAK: ”Jag lär mig nya saker, utvecklas och blir mer självsäker. Det är ett seriöst företag med bra organisation och trevliga kollegor.” . Om jobbet Vi söker dig som kan jobba i ett stabilt och effektivt arbetsplats som levererar professionella resultat. Du kommer att arbete tillsammans med andra i ett lag och det kan vara ett plus om du har erfarenhet av det. Dina lagkamrater på DM TAK är väldigt effektiva och hårt arbetande. Det är ett plus om du har erfarenhet av att arbeta på höga höjder och med användning av arbetsskydd eftersom du kommer arbeta på olika typer av tak. Om du inte har någon erfarenhet kommer vi utbilda dig på säkerheten och hur man arbetar på tak. Jobbet är ibland fysiskt tungt och det är bra om du har erfarenhet på tidigare jobb som var fysiskt krävande men om du inte har det så kommer vi utbilda dig på det. Oavsett din bakgrund så behöver du vara en person som gillar hårt arbete och har visat prov på det tidigare. Det är bra om du har körkort men det är inget krav. De flesta du arbetat för bör säga att du är en person som har en stark vilja att arbeta, arbetar hårt och får jobbet gjort snabbt och professionellt. Om du inte är en erfaren takarbetare men känner att du har en stark vilja att bli professionell inom detta område så kommer vi utbilda dig. Om företaget Vi är ett högt producerande team som trivs med vårt arbete och är stolta över att leverera tak av hög kvalitet som håller längre. DM TAK är ett stabilt växande företag tack vare god organisation och hängivenhet att skapa nöjda kunder. DM TAK är ett expanderande företag som har mottagit flera priser för sitt professionella och kvantitativa arbete. Vill du utvecklas och nå större mål så är detta företaget för dig. På DM TAK söker vi nu några fler medarbetare som vill gå med i vårt team. Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsgivare
DM TAK AB
Hemsida: https://www.dmtak.se/
Ansökan
Ansök senast 13 juli (24 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Takläggare

Arbetsgivare / Ort: Skapa Rum Dalarna AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 juli (27 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Vi söker takläggare till vårat gäng. Är du intresserad kontakta arbetsledare Rickard 0765661845 eller Lars 0706085326.Vi håller till i Falun och heter Skapa Rum Dalarna AB

skaparumdalarna.seÖppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Skapa Rum Dalarna AB
Hemsida: skaparumdalarna.se
Ansökan
Ansök senast 16 juli (27 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.