Campus Värnamo

Här är det nära till allt här. Campus Värnamo ligger fem minuters promenad från stationen och centrum. Hos oss kan du läsa på både högskole- och yrkeshögskolenivå.

Tycker du om tekniska utmaningar och brinner för att hitta och utveckla nya lösningar?

Vi erbjuder utbildning till verktygstekniker, en utbildning som gör dig mycket eftertraktad inom tillverkande industri och du har efter utbildningen stora möjligheter att få ett spännande och utvecklande jobb med bra betalt!

Som verktygstekniker krävs goda IT-kunskaper, kunskap om material och bearbetning samt kunskaper om miljö, hållbarhet och kvalitetsarbete. Utbildningen ger dig insikter i hur tekniken kan användas för att bidra till ökad produktivitet vid verktygstillverkning och underhåll. Du lär dig att utforma underlag, ritningar och CNC-program för tillverkning och reparation av verktyg. Du får insikter i digitaliseringens möjligheter, projektmetodik, produktionsekonomi samt kvalitets- och miljöstyrning. Du lär dig även datorstöd vid konstruktion och programmering i CAD/CAM samt att välja rätt metoder och material vid underhåll, reparationer och tillverkning av verktyg.

Utbildningen innehåller både teori och praktik, nästan en tredjedel av tiden är du på en arbetsplats (LIA). Du får på så sätt testa dina nya kunskaper direkt i arbetsmiljö. Dina lärare har specifik yrkeserfarenhet från branschen.
 

Njudungsgymnasiet i Vetlanda erbjuder idag utbildning till verktygstekniker på gymnasienivå, här kan du läsa mer >>
 

Hör av dig till oss, så får du veta mer!

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre