På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kabelnätsdesigner

Kabelnätsdesigner

Kabelnätsdesigner har ett spännande jobb där hen ofta har ansvaret för kabelnätsprojekten från start till slut.

Kabelnätsdesigners ansvar omfattar vanligtvis arbetsuppgifter med både ledning och installation under hela projektfasen inklusive kabelnätsdesign i CATIA, kabelnätsdesign i Saber, buntarbete och förpackning. Installation av komponenter som batteri, sensorer samt omkopplare är också en viktig arbetsuppgift som kabelnätsdesigner måste ha kunskaper om.

För att trivas i och lyckas med yrkesrollen som kabelnätsdesigner behöver man ett starkt intresse för konstruktion och vara bekväm i CATIA kunskap. Vidare behöver man vara en kreativ problemlösare som är samarbetsvillig och kommunikativ med goda språkkunskaper i svenska och i engelska, i både tal och i skrift. Kunskap inom CATIA, SABER måste vara stabila och omfattande.

Utbildning

Kabelnätsdesigner har ofta ingenjörsutbildning inom bygg, som grund. Ex. Civilingenjör inom bygg. Men även andra tekniska utbildningar kan vara lämpliga, ex. de som finns inom yrkeshögskolan.

Var god se även andra yrkespresentationer, ex. Civilingenjör, Byggnadsingenjör, Byggnadskonstruktör, Industridesigner, Bildesigner, Teknisk designer, Teknisk ritare.

Länktips
facebook.com/nata - Byggnads kvinnliga nätverk.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.