På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Beredare
Spela filmen

Beredare

En Beredare är en teknisk projektledare inom elnät, blandnät eller i kabelnät.

En Beredare har många kontakter med bland annat installatörer med mycket samråd och planering och arbetar mycket med teknisk planering, anslutningsfrågor och med mätning.

Arbetet är ofta varierande med olika arbetsuppgifter, bl a upprättande av erforderliga tillstånd, elektrisk och mekanisk dimensionering, framtagande av materiallistor och kostnadskalkyler, samt ritande av arbetskartor. 

Jour kan ingå med hela "jourveckor" och då är man driftledare med beredskapstjänst.

Beredares roll är då att från kontrollrummet leda driftpersonalen som arbetar med felavhjälpning på nätet.

Utbildning

Eftergymnasial utbildning krävs, rekommenderat är el-anläggningsteknik på högskola/universitet. Lämpliga utbildningar kan även finnas inom Yrkeshögskolan.

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans El- och energiprogrammet.

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Beredare

Arbetsgivare / Ort: Växjö Energi AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 16 August (1 månad 12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-10
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Distributionselektriker

Om jobbet
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö Kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och ett starkt miljöfokus skapar våra medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden. ARBETSUPPGIFTER I tjänsten som beredare är du både tekniker och beredare. Du arbetar tillsammans med kollegor i moderna underhållssystem, nätinformationssystemet dpSpatial samt affärssystemet IFS. I arbetsuppgifterna ingår att planera, bereda, samordna, analysera och dokumentera det förebyggande underhållsarbetet. Huvudinriktning är underhåll mot nätstationer, lågspänningsnät, mellanspänningsnät och kommunikationsnät. Du kommer även att agera som kontaktperson internt och externt mot entreprenörer och leverantörer. I tjänsten vill vi att du deltar i företagets olika utvecklings- och förbättringsarbeten samt nätverkar med andra energibolag. Tjänsten medför att du på sikt kan komma att delta i vår beredskapsorganisation. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har gymnasieutbildning med inriktning el eller KY-utbildning inom området. Du är intresserad av att arbeta med underhållsåtgärder och har några års praktisk erfarenhet som elmontör eller fälttekniker samt har kännedom om EBRs arbetsmetoder. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att tillsammans med andra hitta lösningar och åstadkomma resultat. Du har god förmåga att utrycka dig i svenska i tal och skrift. För att trivas och bli framgångsrik i rollen bör du vara noggrann, ta ansvar och fullfölja de arbeten du utför. Du ska ha ett intresse för IT som ett hjälpmedel i arbetet. ÖVRIGT Vi hoppas att du vill komma och jobba med oss. Vi erbjuder dig ett tryggt och spännande arbete tillsammans i ett sammansvetsat team med kompetenta arbetskamrater och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid. Vi jobbar för att ligga i framkant för en bra arbetsmiljö och ha modern teknisk utrustning. Vi satsar mycket på vidareutbildning av våra medarbetare och vi har bra anställningsvillkor. Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Växjö Energi är en del av Växjö kommun. Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till Emma Wernesjö, Personalutvecklare, 0470-775255
Arbetsgivare
Växjö Energi AB
Ansökan
Ansök senast 16 August (1 månad 12 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.