På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Värmetekniker

Värmetekniker

Värmetekniker utför drift och underhåll i olika anläggningar som styr värmeproduktion. I värmeteknikers arbetsuppgifter ingår det att arbeta med förebyggande- och avhjälpande underhåll, drift och reparation på fjärrvärme- och kundanläggningar. 

I allt större utsträckning jobbar värmetekniker i datoriserade styrsystemen och är med i dess vidareutveckling. Det är också vanligt att du är delaktig i mer omfattande drift och underhållsprojekt. 

Värmetekniker arbetar dagtid men jourberedskap ingår ofta som en del i arbetet. 

Utbildning

Utbildningsbakgrund kan variera, men du behöver antingen vara utbildad inom drift- och energi eller ha en annan teknisk utbildning i kombination med erfarenhet från processindustrin och/eller driftrelaterade arbetsuppgifter.

Kännedom om datoriserade styr- och övervakningssystem är mycket meriterande samt även gärna erfarenhet från drift av fjärrvärmenät.

B-körkort kan ofta ställas som ett krav för att kunna få jobb som värmetekniker. En anställning kan påbörjas med en introduktionsutbildningsperiod på några veckor eller månader.

Bra grundläggande utbildning finns bl a på gymnasiets VVS- och fastighetsprogrammet eller Industritekniska programmet.

Passande utbildning kan även finnas på komvux och inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

För att trivas i yrkesrollen som värmetekniker behöver du vara en samarbetsvillig person som ser vad som behöver göras och som gärna tar egna initiativ för att utveckla och förbättra verksamheten.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

18 Lediga jobb

Värmepumpstekniker till Everöds Elbyrå

Arbetsgivare / Ort: Isaksson Rekrytering & Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Kyl- och värmepumpstekniker

Om jobbet
Vi söker efter en Värmepumpstekniker till Everöds Elbyrå!

Everöds Elbyrå startades 1965 och var från början en ren installationsfirma men som under åren utvecklats till ett företag med kompetens inom elinstallationer, ventilation och värmepumpsinstallationer.
1995 övertog Magnus Lindström, Conny Nilsson Björling och Ingvar Olsson företaget. Under denna tid ökade omsättningen och vi blev en av IVT´s största återförsäljare. Vårt första IVT center öppnades 1996. Idag är vi en del av Enwell koncernen.

Nu vill vi förstärka vår verksamhet med ytterligare en kollega som vill bli en del av vårt vinnande team! 

Arbetsuppgifter
Som värmepumpstekniker arbetar du självständigt samt i grupp och ansvarar för installation, felsökning, service för i huvudsak värmepumpar för privatpersoner. Verksamhetsområdet är från mellersta Skåne till västra Blekinge och ner till Österlen. Vi arbetar med alla varumärken men är återförsäljare av IVT.
  • Du erbjuds servicebil och utgår hemifrån.
Vi söker dig som har kylcertifikat klass I, B-körkort ser vi gärna att du också har och erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Tidigare erfarenhet från att arbeta hos privatpersoner är uppskattat då vi arbetar främst mot villakunder är det viktigt att du är social och uppskattar en god dialog med kund.

Vi erbjuder dig en tjänst präglad av modern teknik och ett självständigt arbete med stor frihet. Vidare ingår du i ett team med kunniga och hjälpsamma kollegor. Bakom dig har du en större och välmående koncern som satsar på sina medarbetare.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Isaksson Rekrytering Bemanning AB. Eventuella frågor besvaras av Isakssons rekryteringskonsult Josefin Chapovalova på 076-000 11 97 eller Jonas Bessing på 0736-26 47 50. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, urval sker löpande och din ansökan behandlas konfidentiellt.

 
Arbetsgivare
Isaksson Rekrytering & Bemanning AB
Hemsida: www.everod-el.se
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kyltekniker

Arbetsgivare / Ort: Frigotech AB / Hägersten
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Frigotech är ett Kylentreprenörsföretag med huvudverksamhet i Stor-Stockholm. Vi har en bred kunskap inom kyla där vi projekterar, installerar, utför service-/underhåll samt jourverksamhet.

Du kommer till ett företag som expanderar och växer sig starkare på marknaden och vi söker dig som vill hjälpa till att ta företaget till nästa nivå.

Du kommer ha stora möjligheter att påverka ditt arbete och för rätt person ta plats i en växande organisation.

Låter detta som ett jobb för dig vänligen skicka ditt CV och personligt brev.


Vi söker dig som tycker detta job är roligt för det tycker vi.

Du är noggrann, självgående och strukturerad.

För rätt person kan även en lärlingsplats vara av intresse där du får jobba med företagets kyltekniker och montörer

för att komma in i arbetet och verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid social förmåga då arbetet oftast utförs hos våra kunder.

Du måste ha körkort

Arbetet innebär att utföra förebyggande service, felsökning, reparation, jour- och akutservice och i projekt arbeta med företagets montörer. Vi jobbar parallellt med service och montage vilket gör att det är ett varierande arbete.

Våra kunder finns främst i Stor-Stockholm.

Det är meriterande med kunskap inom styr och regler, el och VVS. Du kommer att jobba i vårt team av kyltekniker och montörer med möjlighet att påverka ditt arbete beroende på kompetens och önskemål att ta ansvar.

Låter detta intressant skicka din ansökan omgående då vi kommer att rekrytera när vi hittar rätt person

Arbetsgivare
Frigotech AB
Elektravägen 33
12630 Hägersten
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kraftringen söker Servicetekniker

Arbetsgivare / Ort: Kraftringen Energi AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Servicetekniker Verksamheten Värme & kyla-verksamheten är en del av Kraftringens Värme & Kyla som består av totalt 30 medarbetare uppdelat på Projektering, Distribution samt Kundanläggningar. Tjänsten ingår i Kundanläggningar där man ansvarar för att planera och utföra service på våra och våra kunders fjärrvärme/kyla-centraler. I denna roll tar man ansvar för hela kedjan från första kundkontakt, felsökning, lämna kostnadsförslag till att utföra ändringarna i anläggningen. Om dig Vi söker dig som trivs med att arbeta med teknik och människor. För att ha goda förutsättningar att lyckas i rollen som Servicetekniker har du troligen en gymnasieutbildning inom el eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är en stor fördel. Goda datorkunskaper och B-körkort är nödvändigt för tjänsten. Som person är du kommunikativ och trivs i mötet med kunder och i samarbetet med kollegor samt entreprenörer. Vi ser gärna att du är flexibel, serviceinriktad och har förmågan att arbeta självständigt då majoriteten av arbetet är ensamarbete ute hos våra kunder. En del av arbetet innebär felsökning, därför är det viktigt att du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt. Engagemang och intresse för teknik och kunder är andra framgångsfaktorer för denna tjänst. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Där det kan komma att ingå Beredskap. Varför Kraftringen Utöver en trygg och stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en anställning hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa hela vårt samhälle står inför. Om Kraftringen Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och 550 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se (https://jobb.bravura.se/www.kraftringen.se) Din ansökan Du ansöker med CV och urvalsfrågor. Eftersom vi tillämpar löpande urval vill vi gärna ha din ansökan snarast! Dock senast 2021-10-31 Kontakt: Pontus Brantberg, Rekryterare, Tel: 0702-68 06 70 Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning. Vi ser fram emot din ansökan! I rekryteringsprocessen samarbetar Kraftringen med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Kraftringen
Arbetsgivare
Kraftringen Energi AB (Publ)
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kyl- och värmepumpstekniker

Arbetsgivare / Ort: B.G.H. Konsult AB / SÖDERHAMN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Kyl- och värmepumpstekniker

Om jobbet

Nu söker vi en engagerad och ansvarsfull kyltekniker

Tjänsten innebär att på egen hand eller tillsammans med kollegor utföra installation, service och underhåll inom våra områden kyl och värmepumpsteknik samt storkökskyla.

Vi söker

dig som har:

· Ett giltigt kylcertifikat

·Erfarenhet från branschen

· B-körkort

Vi ser även att du är serviceinriktad, självgående och ansvarstagande.

Det är viktigt att du har en god social förmåga samt behärskar det svenska språket i tal och skrift.

BGH Service – vi finns där kunden behöver oss!

Vi är auktoriserad servicepartner för flera av Sveriges största märken inom storköksbranschen och värmepumpsbranchen. Detta innebär att vår personal har rätt utbildning för att utföra service och installationer på ett professionellt och korrekt sätt. Vi utför även service på alla förekommande märken på marknaden.

Arbetsgivare
B.G.H. Konsult AB
Bröksmyravägen 13
82627 SÖDERHAMN
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kyltekniker till LaboTest

Arbetsgivare / Ort: Thread AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 november (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Kyl- och värmepumpstekniker

Om jobbet
LaboTest AB vill stärka sin serviceorganisation och söker därför Kyltekniker. Tjänsten är en heltidstjänst med provanställning och utgår från Upplands Väsby men kan även ske i Kylteknikerns närområde inom Sverige. LaboTest AB ingår i den holländska koncernen OmnirayGroup. LaboTest AB är ett företag som levererar och servar produkter med högsta kvalitet med mer än 45 års erfarenhet i branschen. Deras kunder arbetar med materialtestning och finns representerade inom branscher som Elektronik-, Fordon-, Telecom-, Försvars-, Flyg-och Sjöfartsindustrin, samt företag som bedriver Prov-, Test- och Forskningsverksamhet. För närvarande representeras varumärkena Vötsch, Weiss Ltd, IMV, Vibration Research, Vibratech och Heratherm (tidigare Heraeus) i Sverige och Danmark. Huvudkontoret finns i Upplands Väsby samt ett servicekontor i Askim. Dessutom finns de också representerade med ett systerföretag i Finland, LaboTest Oy. För dig som kyltekniker kan LaboTest erbjuda goda förmåner och flexibla arbetsförhållanden samt god karriärsmöjlighet och ersättningsnivå. Som Kyltekniker kommer du bland annat: - Utföra kalibreringstjänster och serviceuppdrag enligt serviceavtal med kunder - Arbeta med förebyggande service och akutservice på kunders testutrustningar - Uppföljning och bevakning av nya serviceavtal - Offerera reservdelar m.m. i samband med servicebesök - Installera nya testutrustningar och utbilda användarna Vi söker dig som: har god social kompetens och tycker om att ge god service och överträffa kundens förväntningar. Du är van att ta helhetsansvar för tekniska problemlösningar och vill utveckla dina kunskaper inom kyla-, värme- och vibrationstestning samt miljösimuleringsprodukter. Du kan arbeta självständigt enligt uppsatta mål och tidsramar med goda kunskaper inom Engelska och Svenska (tal och skrift). Krav: - YH-utbildning inom Kylteknik eller likvärdig Kylteknisk utbildning - Behörighet Kylcertifikat Kategori 1 - B-körkort - God kunskap inom Office-paketet - Minst 1 års erfarenhet som kyltekniker Övrigt: - Start: omgående - Arbetstider: månd-fre 8-17 - Anställningsform: Heltidstjänst med provanställning upp till 6 mån. - Kollektivavtal: Unionen och teknikföretagen med semester 25+5 dagar (förskottssemester) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Arbetsgivare
Thread AB
Ansökan
Ansök senast 8 november (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.