Kaffetekniker
Spela filmen

Kaffetekniker

Många kontor har ofta serviceavtal med företag som säljer och installerar kaffeapparater och som garanterar att kaffemaskinerna fungerar, är rena och alltid levererar gott kaffe. Servicepersonal (kaffetekniker) kommer till kontoret regelbundet och utför preventiv service. Extra snabb serviceutryckning sker vid akuta driftstopp.

Kaffetekniker rengör, fyller på och underhåller kaffeapparater och testar sedan kvalité på kaffet som kommer ur maskinen.

Utbildning

B-körkort ställs ofta som krav för att få anställning som kaffetekniker, då man åker runt till olika arbetsplatser och har utrustning med sig. C-körkort är meriterande.

Ingen speciell utbildning krävs, man blir upplärd vid anställning.

Passande utbildning kan finnas inom gymnasieskolan och yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som kaffetekniker behöver man vara tekniskt lagd, snabb, flexibel och ha ett trevligt sätt. Man måste kunna ta kritik på ett konstruktivt sätt och vara tålmodig och samarbetsvillig.

Visste du att...?

... kaffedrickande kan ha positiva hälsoeffekter, bl a skyddar 3-4 koppar kaffe om dagen mot diabetes och vissa former av cancer.
Källa: svt.se

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  2 Lediga jobb som kaffetekniker

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.