På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Skrottekniker

Skrottekniker

Som Skrottekniker, Bildemonterare, arbetar man med att ta hand om bilar som inte längre kan köras. Skrottekniker tar emot gamla eller skadade bilar på bilskroten och ser till att allt går rätt till genom hela processen fram till dess att bilarna pressas ihop i en bilskrotspress.

I jobbet ingår bland annat att dränera bilar på oljor, kylarvätska och köldmedia och destruera airbags. Ofta kombinerar man arbetsuppgifter som bildemonterare med försäljning av bildelar.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Fordons- och transportprogrammet, inriktning Personbil.

Motsvarande utbildning kan finnas inom Komvux. Man kan också lära sig jobbet genom att arbeta som lärling hos en verksam bilskrottekniker.

B-körkort och traktorkort samt erfarenhet av att köra hjullastare är en stor fördel när man söker jobb som skrottekniker. 

Personliga egenskaper

Man ska gilla att hålla på med bilar och vara tekniskt- och praktiskt lagd.

Visste du att...?

... många återvinningsstationer tvingas att stänga pga nedskräpning. Varje månad dumpas det ca 250 ton skräp felaktigt.

Visa mer
Visa mindre

9 Lediga jobb

Metallsorterare till Human Factor Recycling AB

Arbetsgivare / Ort: AB Terminalen
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Demontör/Återvinningsarbetare

Om jobbet
HF-Recycling (före detta Skånes Järn & Metall AB) är den skrothandlare som växer snabbast i Skåne! Under de senaste åren har vi tagit täten i den hårt konkurrensutsatta marknaden i södra Sverige. Och idag är vi ledande inom skrot i Helsingborg och Skåne med omnejd. Olika regioner presenterar olika utmaningar och just Skåne har sedan länge varit en regional marknad med hög densitet av både kunder och konkurrenter. Vår affärsmodell står för någonting nytt i en väldigt traditionell bransch, det tror jag är en av de viktigaste anledningarna till vår framgång. Nytänk, samt såklart en massa nöjda kunder och ett stort fokus på hållbarhet! Ditt uppdrag Vill du vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen av ett aktivt och affärsstödjande kvalitets- och miljöarbete? Är du en noggrann och driven sorterare? Kanske är du nyfiken på återvinningsbranschen och vill jobba i ett entreprenörsföretag. HF Recycling söker just en erfaren sorterare. HF Recycling AB erbjuder ett omväxlande och självständigt arbete i en spännande bransch hos en av Sveriges ledande koncerner inom skrot- och metallåtervinning. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att sortera ut de olika metaller som inkommer dagligen till filialen. Vem är du Vi förutsätter att du talar svenska eller engelska obehindrat. Tyska och andra språk är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att trivas hos oss bör du tycka om att jobba i ett företag med utpräglad entreprenörsanda, högt tempo när det behövs och utvecklande utmaningar. Du har tillräckligt med erfarenhet för att direkt från start ta ett stort eget ansvar. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut och kommer ofta med idéer. På HF Recycling strävar vi efter att tillsammans göra varandra bättre! Visst låter det intressant? Läs mer om oss på www.hf-recycling.com Har du frågor om tjänsten är du välkommen att konfidentiellt kontakta: Rekryteringskonsult Peder Hansson på rekryteringsföretaget Terminalen Executive and Specialist Search via e-post [email protected] . Välkommen med din ansökan senast 29 januari 2022 till www.terminalen.nu/rekryteringar Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller brev.
Arbetsgivare
AB Terminalen
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Är du driven och gillar att hugga i ? Extrajobba hos oss på SkrotSmart !

Arbetsgivare / Ort: SkrotSmart AB / Örebro
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Om jobbet

Om du vill vara en del i en unik och spännande resa kan detta vara tjänsten för dig! SkrotSmart är en ny aktör på den svenska marknaden som vill föra metallåtervinning in i 2000-talet.

Vi söker nu en driven kundmottagare till vår SkrotSmart i Örebro. Vi söker dig som kan stötta oss vid toppar i produktionen och vid sjukdomar. Kanske är du student idag och vill ha extrajobb vid sidan om studierna.

Beskrivning:

I rollen som kundmottagare på SkrotSmart kommer du att arbeta på vår anläggning i Örebro. Du tillsammans med en kollega kommer ansvara för öppning och stängning samt driften under öppettiderna. Arbetet handlar framför allt om att ta emot och hjälpa kunder med att identifiera och värdera metallerna de kommer med, genomföra affärerna, sköta logistiken samt hålla ordning och reda på anläggningen. Du kommer även att sortera och bearbeta materialet inför vidare transport.

Vi söker dig som:

  • Gärna har arbetat i någon roll som innefattar kundkontakt
  • Det krävs att du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
  • Inte är rädd att jobba fysiskt och "hugga i" där det behövs
  • Tidigare erfarenhet från att arbeta med metaller är meriterande men ej ett krav


Personliga egenskaper:

Du är en driven, positiv och serviceinriktad person som är flexibel och lösningsorienterad.

Du är öppen för varierande arbetsuppgifter och är beredd att ta eget ansvar. Du har lätt för att lära dig – såväl enkla systemlösningar som att identifiera våra vanligaste metaller.

Övrigt:

Dina arbetsuppgifter kommer innefatta att manövrera motviktstruck och palldragare. Har du inte truckkort så utbildar vi dig.

Tjänsten är en timanställning, vid behov. Fast timlön.

Ansökan:

OBS! Skriv "Örebro" i meddelandefältet i mailet!

Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är 2022-01-31

Arbetsgivare
SkrotSmart AB
Åbyvägen 1
70227 Örebro
Hemsida: www.skrotsmart.se
Ansökan
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Metallåtervinning

Arbetsgivare / Ort: Skrotsamlaren Svea AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker en eller flera medarbetare som är berättigad lönebidrag från arbetsförmedlingen till ett expansivt företag. Tjänsten innebär att jobba i vår nya hall i Norsborg södra Stockholm.

Du som person ska inte ha problem med tung arbete och ha ett intresse inom återvinning.

Största delen i ditt arbete ska du ta emot kunder och sortera metallskrot.

Du bör ha en vana att hantera maskinverktyg så som vinkelslip och tigersåg.

Du ska som person vara glad, morgonpigg och serviceinriktad och ha datorvana

Har du tidigare jobbat som förare med lätt lastbil är en merit


Arbetsgivare
Skrotsamlaren Svea AB
Narvavägen 7 2TR
11460 Stockholm
Hemsida: www.skrotsamlaren.se
Ansökan
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Är du på jakt efter ett extrajobb i Umeå?

Arbetsgivare / Ort: Manpower AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi på Manpower söker nu flera effektiva och pålitliga medarbetare för våra extrauppdrag hos våra uppdragsgivare i Umeå. För att passa i rollen som konsult vet vi att det är viktigt med hög arbetsmoral, god energi och en positiv inställning. Vet du med dig att du är utåtriktad och gillar att ta på dig nya arbetsuppgifter? Då kan du vara precis den vi söker! Om tjänsten Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Manpower men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Våra kunder har ett varierat behov av extra personal och behöver därför personer med flexibilitet och hög arbetsmoral - där kommer du in i bilden. I dagsläget har vi som störst behov på hos en av våra kunder där du som konsult kommer att guida och ge service till vår kunds besökare. Arbetet sker utomhus och bemannas upp mån-lör med olika arbetstider. Den vi letar efter Vi söker dig som är en positiv, utåtriktad och trevlig person som är effektiv och pålitlig när jobbkläderna är på. Att du är en lagspelare som inte är rädd att hugga i när det behövs ser vi som en självklarhet. Krav för tjänsten är B-körkort då körning är en del av uppdraget. För att vara aktuell för att bli en del av vår pool med timanställda medarbetare krävs det att du har en annan huvudsaklig sysselsättning på minst 50 %. Det kan vara studier, ett annat deltidsjobb, elitidrott eller att du är ålderspensionär. Har du truckkort eller annan kompetens som är bra för oss att känna till för att kunna matcha mot alla våra uppdrag får du gärna upplysa om det i ditt CV på ett tydligt sätt. Erbjudande Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Manpowers anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU. Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll. Sök tjänsten i dag! Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Anette Humby [email protected] Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, du söker tjänsten med en registrerad profil på vår hemsida genom att följa ansökningslänken i annonsen. Vi kan komma att tillsätta uppdrag redan innan ansökningstiden passerat, så skicka in din ansökan i dag! Vi ser fram emot att höra från dig! Om Manpower Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna.
Arbetsgivare
Manpower AB
Ansökan
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Anläggningsarbetare till Återvinningscentralen, Kavaheden

Arbetsgivare / Ort: Gällivare kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 februari (15 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Demontör/Återvinningsarbetare

Om jobbet
Verksamhetsbeskrivning Tjänsten finns inom Teknikavdelningen som består av bland annat enheten för Gata/Avfall. Avdelningen ansvarar för att ge invånarna god service inom verksamhetsområdena gator, vatten/avlopp och avfallshantering. Arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna består i att vara kunderna behjälplig på anläggningen och via telefon. Du kommer att arbeta i dataprogrammet Flintabs vägningssystem där du väger in avfall, tar fram rapporter, statistikuppgifter och fakturahantering mm. Du kommer att göra avfallskontroller samt andra förekommande arbetsuppgifter som sker utomhus, där tunga lyft förekommer.  Kvalifikationer  - Gymnasium eller annan utbildning och/eller erfarenhet inom området - Datorvana. Det är meriterande om du kan Flintabs system och Office programmet - B-körkort är ett krav - ADR-utbildning Dina personliga egenskaper:  För att passa för arbetet krävs att du är engagerad, serviceinriktad och professionell som person. Arbetstid/Varaktighet  Tidsbegränsad anställning 1 st under i första hand 6 månader, med eventuell möjlighet till förlängning. Tidsbegränsad anställning 1 st under juni-augusti. Helg och kvälls tjänstgöring ingår i arbetet. Tillträde Enligt överenskommelse. Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningstiden. Lön Lön enligt avtal. Upplysningar Enhetschef Per-Erik Suorra 0970–818 814 Verksamhetsansvarig Maria Andersson 0970–818 927 Fackliga företrädare: Kommunal 0970–818 000 Ansökan Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar. Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Gällivare kommun
Ansökan
Ansök senast 13 februari (15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.