Trafikverksskolan

Järnvägen – mer än bara lokförare


Aldrig har så många åkt tåg som nu. Aldrig har det varit så trångt på spåren som nu. Aldrig har vårt klimat behövt dig så mycket som nu. Var med och bygg vidare på denna hållbara bransch - utbilda dig inom järnväg!


Vad kan du jobba med på järnvägen?
Järnvägsbranschen är stor och omfattar många olika samverkande delar som kräver olika kunskaper och kompetenser. Ett jobb inom järnvägsbranschen kan vara både teoretiskt och praktiskt. Du kanske föredrar att planera och rita framtidens järnväg eller så vill du jobba fysiskt med att bygga den. Du kan också jobba med att åtgärda fel och underhålla befintligt järnvägssystem. Vad du än väljer är järnvägen full av utvecklingsmöjligheter och alla delar är lika viktiga för att bidra till ett hållbart och närmare Sverige.


Vi är din framtid på spåren – plugga järnväg hos oss!
Oavsett om du är helt ny i branschen eller söker kompetensutveckling i din nuvarande roll, har Trafikverksskolan utbildningen för dig på alla nivåer. 

I vår unika övningsanläggning för järnväg i Ängelholm har du som studerar tillgång till allt från bangård, spår, spårväxlar, järnvägsfordon, signaler, hög- och lågspänningsanläggningar, simulatorer och ett järnvägsmuseum. Hos oss får du en bra överblick i hur hela järnvägssystemet hänger ihop och kan öva på dina framtida arbetsmoment i en säker järnvägsmiljö.  


Välkommen till en framtidsbransch som börjar med oss!
Hos oss blir du anställningsbar direkt efter examen med en bra lön och stora utvecklingsmöjligheter. Läs mer om jobben inom denna framtidsbransch och våra kortare och längre utbildningar som tar dig dit, längre ner på sidan eller på trafikverksskolan.se

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta Trafikverksskolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Trafikverksskolan. Trafikverksskolan hör av sig inom kort!