Frans Schartaus Handelsinstitut

Välkommen till oss på Frans Schartaus Handelsinstitut!

Vi är Stockholms stads egen yrkeshögskola och har bedrivit utbildning sedan 1865.

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet.  

Vi har medvetet valt att förbli en relativt liten skola för att säkerställa att både studerande och näringsliv får så bra utbildningar som möjligt. Vi har idag ett brett urval av yh-utbildningar inom ekonomi, försäljning, hälso- och sjukvård samt besöksnäringen.

När du studerar hos oss får du självklart tillgång till vårt stora kontaktnät. Du får ta del av näringslivets kunskaper och erfarenheter. Vi bjuder även in gästföreläsare från branschen, organiserar studiebesök, branschdagar och arbetsmarknadsträffar.

En viktig framgångsfaktor är att vi använder oss av undervisande personal från branschen. De ger dig som student dagsfärska kunskaper så att steget ut i arbetslivet inte blir så stort. Personal på Schartau har relevant erfarenhet, ett coachande förhållningsätt och ett stort kontaktnät.

Vi har etablerat ett stort nätverk av kontakter inom näringslivet och erbjuder utbildningar av högsta kvalitet, med gott rykte i branschen.

Du som studerar hos oss har möjlighet att göra dina LIA-perioder (Lärande I Arbete) utomlands via Erasmus+. Det ger dig en fantastisk möjlighet att få stora delar av kostnaderna finansierade via EU-medel. För dig som vill plugga vidare utomlands har vi samarbeten med universitet i både England och Australien.

Alla våra Yh-utbildningar är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Frans Schartaus Handelsinstituts värdegrund vilar på omtanke, öppenhet, jämställdhet, mångfald och hållbar utveckling. Ta första steget mot ditt drömjobb redan idag och sök till någon av våra utbildningar.

Välkommen till Frans Schartaus Handelsinstitut!

Visa mer
Visa mindre