Flygteknik Technical Training YH

Nyköping ligger vid kusten en timme från Stockholm. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är livet lite enklare.

Flygteknik Technical Training ligger vid Skavsta flygplats i Nyköping. Här utbildar du dig till flygmekaniker och flygtekniker. Våra utbildningar har riksintag, vi tar emot elever från hela landet. Undervisningen sker i fina lokaler och inspirerande omgivning med en internationell flygplats precis på vår tröskel.

Under utbildningarna arbetar du dig från små plan som Piper och Cessna till SAAB 2000, fullt utrustat med all modern teknik. En resa som kan fortsätta långt ut i världen, eftersom ditt slutbetyg ger dig de certifikat som krävs för att arbeta utanför Sveriges gränser.

Merparten av din utbildning genomför du i skolans båda hangarer, verkstadsutrymmen och lackeringsverkstad.

Samarbete med branschen
Vi har under flera år haft ett mycket gott samarbete med branschen vilket resulterat i att branschen donerat utbildningsmaterial till oss. Företaget SAAB Aircraft AB har exempelvis donerat flygplanen SAAB 2000 och SAAB 340.

Våra tillstånd
Vi har del 147 tillstånd för våra utbildningar av flygmekaniker (Del 66 cat A 1.1), flygtekniker (Del 66 cat B1.1) och flygtekniker (Del 66 cat B2), vilket ger oss möjligt att utfärda Certificate of Recognition till våra elever efter utbildningen.

Certificate of Recognition utgör grunddokumentet för att kunna erhålla certifikat som flygtekniker och är giltigt i 30 europeiska länder.

Vill du jobba hos oss?
Att arbeta här innebär att bli del av kommun i en spännande tillväxtfas. Är du intresserad av att bli en av oss?

Har du några specifika frågor om en ledig tjänst hos oss på Flygteknik är du välkommen att höra av dig till enhetschef Jonas Axelsson

... eller vill du skaffa dig en bra utbildning?
Vi har både gymnasie- och yrkeshögskoleutbildningar. Våra utbildningar varvas med teori och praktik i en verklighetsnära miljö precis intill Nyköpings internationella flygplats vid Skavsta. Du kommer få möjlighet att ta de certifikat som krävs för att arbeta utanför Sveriges gränser. Vårt goda samarbete med branschen möjliggör bra praktikplatser både i Sverige och utomlands. 

Visa mer
Visa mindre