På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Malmö Yrkeshögskola

Malmö Yrkeshögskola

Malmö Yrkeshögskola drivs av personer med lång erfarenhet av utbildning inom nya medier och informationsteknik. Malmö Yrkeshögskola är extremt praktiskt inriktad och ställer höga krav på dig som student att arbeta hårt och målmedvetet.

Vad behöver du?
Du behöver vara förberedd på att studietakten kommer vara hög. Vi vet att du har bråttom ut tillbaka till arbetslivet och att företag kanske försöker erbjuda jobb till de av er som är duktigast redan under utbildningen.

Skolan ska hjälpa till så mycket som möjligt genom att anlita bra lärare, ha bra utbildningsmaterial samt att spela in och spara lärarens skärm under många av momenten så att du dels inte missar något, dels kan repetera kursmoment om du så behöver.

Du bör ha en egen dator och vi utgår från att de flesta av er som söker till våra utbildningar redan har egen bärbar dator. Du behöver givetvis en egen mobil, om du under och efter utbildningen ska kunna försörja dig i dessa branscher.

Våra utbildningar varierar i studieform, vi har både heltidsutbildningar och utbildningar där du även kan arbeta under studierna.

Du kan själv få betala en del frivillig kurslitteratur, men våra lärare försöker dock hålla nere kostnaderna för er genom att välja på nätet tillgängligt material eller på annat sätt undvika dyra och kanske inte lika givande traditionell kurslitteratur. Du som är medlem i Unionen eller annat fackförbund kan fråga om facket kan hjälpa till med bidrag till kurslitteratur.

LiA - Lärande i Arbete
Under LiA-perioderna får våra studenter möjlighet att använda sina nya kunskaper, lära sig ytterligare från arbets- och näringslivet och därmed få ännu bättre verklighetsförankring i utbildningen.

Som företagare kan du ställa upp med dina kunskaper och får under dessa veckor en unik chans att få in och prova på nya, kreativa och energiska medarbetare för en senare anställning eller samarbete som underleverantör.

YH-utbildningar hos Malmö Yrkeshögskola

Programmerare iPhone och Android

Studietakt / Ort
100% / Malmö kommun
Utbildningsstart
2021-09-06
2022-09-01
Utbildningsslut
2022-12-31
2023-12-31
Antal poäng
280 YH-poäng (ca 1.4 år)
Ansökan öppnar
Saknas
Ansökan stänger
Saknas
VISA MER

I vår utbildning Programmerare iPhone och Android lär du dig effektiva sätt att ta fram appar, både med Swiſtför iOS och iPadOS till nya Kotlin för Android.

Du får också tillfälle se närmare på avancerade mobilspel, nya mobila lösningar för hälsa och sjukvård eller learnification för skolan under det nya designblocket.

Utbildningen är tuff med intensiva studier plus ett långt moment av arbetsplatsförlagd utbildning (LIA). Men den som anstränger sig kan få sin belöning i mycket attraktiva jobb i spännande branscher.

 • Lär dig producera riktiga nativeappar snabbt, effektivt och lönsamt med Apples Swiſt för iOS och iPadOS samt Googles och Jetbrains Kotlin för Android.
 • Grafisk form för smarta mobiler och surfplattor och självständigt skapa god interaktionsdesign.
 • Arbeta med alla led från idé till försåld produkt samt leverera med hög kvalitet inom budget- och tidsramar.
 • Arbetsplatsförlagd utbildning på 20 veckor ingår.
 • Bygg upp ett stort kontaktnät inom mobilbranschen.
 • Starta eget under studietiden med chans till stöd från Drivhuset, MINC, IDEON Innovation och Mindpark.

En utbildning för dig som vill kunna och inte bara veta.

”Appindustrin fortsätter växa starkt. Enligt EU behövs det ytterligare miljoner apputvecklare när avancerade appar blir människors vanligaste digitala verktyg för resor, inköp, utbildning, sport, nyheter, arbete, media, spel och underhållning.”

Yrkesroller

 • Programmerare mobila applikationer
 • Utvecklare Swiſt för iOS
 • Utvecklare Kotlin för Android

Utbildningsplan

 • Programmering Swiſt/iOS, 75p, 15v
 • Design och vidareutveckling, 10p, 2v
 • Programmering Kotlin/Android, 75p, 15v
 • Lärande i Arbete, 100p, 20v
 • Examensarbete, 20p, 4v

Egen utrustning
För att kunna göra appar för både iOS och Android bör du ha egen MacBook (8 GB RAM, 256 GB SSD eller bättre) samt en bra smartmobil.

Boka personligt informationssamtal med oss på 0200-210 999 eller maila [email protected]

Tel: 0200-210 999
Hemsida: my.se
E-post: [email protected]
VISA MINDRE