På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Reveljen Vuxenutbildning, Sollefteå

Reveljen är Sollefteå kommuns centrum för vuxnas lärande och utveckling. Här har vi samlat all form av vuxenutbildning för att underlätta för dig som vill studera.

På Reveljen kan du studera allt från en engelska på grundläggande nivå, eller på gymnasial nivå till en distanskurs i juridisk översikts kurs mot universitetet i Luleå. Utöver utbildning arrangerar vi även öppna föreläsningar, mässor och informationskvällar.

Yrkeshögskolan, YH
Vill du gå en eftergymnasial utbildning som innehåller många praktiska inslag och som leder till ett särskilt yrke? Vi erbjuder utbildningar inom Yrkeshögskolan.

En YH-utbildning kombinerar teori med praktiskt lärande och erbjuds inom de branscher där det finns ett behov av välutbildad arbetskraft.

Det stora inslaget av praktiskt lärande innebär att du redan under studietiden får värdefulla arbetslivserfarenheter och kontakter. Nio av tio arbetsgivare anser att yrkeshögskolan (YH) gett de examinerade den kompetens som efterfrågas. En YH-utbildning ska leda direkt till ett arbete efter avlagd examen.

Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Visa mer
Visa mindre

YH-utbildningar hos Reveljen Vuxenutbildning, Sollefteå

Behandlingspedagog

Studietakt / Ort
100% / DISTANS (Sollefteå kommun)
Utbildningsstart
2022-08-29
2023-08-01
Utbildningsslut
2024-06-21
2025-06-20
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
Saknas
Ansökan stänger
Saknas
VISA MER

Vill du vägleda människor som är i behov av en förändring i sitt liv?

Branschen har stort behov av utbildade behandlingspedagoger med professionellt förhållningssätt och humanistisk människosyn.

Under utbildningen får du den formella kunskap och de färdigheter som efterfrågas. Du får utveckla din yrkesmässiga roll om hur du ska bemöta människor i kris, svårigheter och förändring.

Det är en teoretiskt och praktiskt utbildning, med 25% lärande i arbetslivet (LIA) d.v.s. praktik. De teoretiska studierna ger dig viktiga kunskaper som sedan tillämpas och utvecklas under praktisk handledning på en arbetsplats. Många har hittat sitt framtida arbete via LIA.

Utbildningen är upplagd på distans på heltid (40 h/vecka). Huvuddelen av studierna bedrivs från din hemort. Utbildningen omfattar 4 terminer med 13 fysiska träffar i Sollefteå, varje träff är 3-4 dagar. Alla sammankomster ska ses som obligatoriska.

Efter utbildningen kommer du framförallt kunna arbeta som behandlingsassistent eller behandlingspedagog inom socialt arbete, missbruksvård eller psykosocial behandling.

VISA MINDRE

Stödpedagog

Studietakt / Ort
100% / DISTANS (Sollefteå kommun)
Utbildningsstart
2022-09-05
Utbildningsslut
2023-06-30
Antal poäng
200 YH-poäng (ca 1 år)
Ansökan öppnar
Saknas
Ansökan stänger
Saknas
VISA MER

Utbildningen till stödpedagog är på helfart och innefattar 40 timmar studietid/vecka. Utbildningen omfattar 2 terminer med 6-10 fysiska sammankomster om 3-5 dagar. Alla fysiska sammankomster är förlagda till Sollefteå och är obligatoriska, närvaron på dessa träffar är en del i betygsgrundandet.

Under utbildningen får du bland annat fördjupa dina kunskaper om olika funktionsnedsättningar samt dess inverkan på vardagslivet och lära dig mer om hälsans betydelse. Utbildningen förbereder dig också för att i din arbetsroll som stödpedagog kunna planera, utforma, utföra och utvärdera ditt arbete på ett kvalitetssäkert sätt.

I utbildningen ingår även lärande i arbete (LIA) som görs ute på en arbetsplats, exempelvis på din hemort.

Efter utbildningen kan du arbeta som stödpedagog inom både offentlig och privat sektor. Andra tänkbara yrkersroller kan till exempel vara omsorgspedagog eller boendestödjare.

VISA MINDRE