På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

GTV Gamleby

GTV's värdegrund är gemenskap, respekt, öppenhet, engagemang, medmänsklighet och lyhördhet.


GTV är en Yrkeshögskola, vilket innebär att du utbildar dig för en eller flera yrkesroller mot produktionsbranschen. Inom ramen för utbildningen varvas både teori och praktik. Inför LiA-praktiken finns en stor variation och tillgång på praktikplatser.

Vår YH-utbildning, Tv-produktionsspecialist, är tvåårig och när du är klar blir du TV-produktionsspecialist.

För att utbildningen ska vara så realistisk som möjligt så är allt utformat för att likna ett produktionsbolag i ett eget tv-hus. Alla moment är desamma som ute i arbetslivet. I skolans lokaler finns både kontrollrum, videoredigeringar, och studios. Ni kommer arbeta med samma teknik som redan används ute i branschen. Och det bästa av allt, från den första dagen du börjar på GTV så har du tillgång till allt, dygnet runt.

Teoretiska lektioner med olika föreläsare blandas med praktiska övningar som ger dig grundkunskaper i TV-teknik. Du lär dig att arbeta i team och du får även chansen att specialisera dig inom ett av mediayrkets alla områden.

Första året läser du på heltid här nere i Gamleby. Under det andra året gör du din LIA-praktik. Det brukar ske på något av de många produktionsbolag, främst i Stockholm men även runt om i Sverige. Där får du chansen att fördjupa dina kunskaper och knyta nya kontakter i mediabranschen.

Efter praktiken får många av våra studerande jobb. Efter några år är det inte ovanligt att arbetsuppgifterna blir mer avancerade. Det beror helt och hållet på hur driven du är som person.

De vanligaste arbetsgivarna är SVT, UR, TV4, Strix Television, Jarowskij, Warner Bros, Baluba, NEP, Meter Television, Yellow Bird, Mastiff, UDSY, Filmlance, Nexiko, Storyfire, FLX, CT, ITV studios, freemantle, Art and Bob film & drama, Zodiak och Ratata m fl.

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre

YH-utbildningar hos GTV Gamleby

TV-produktionsspecialist

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2022-08-22
Utbildningsslut
2024-06-30
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
Saknas
Ansökan stänger
Saknas
VISA MER

Utbildningen för dig som vill jobba med TV- och filmproduktion

Vill du jobba med TV-produktion? På GTV Gamleby kan du läsa YH-utbildningen TV-produktionsspecialist. Det är en bred utbildning på 2 år där du får prova alla de olika yrken som finns i en TV-produktion. Du får grundkunskaperna som krävs för att arbeta i TV-branschen.

LiA ute i branschen

Första året läser du kurser i Gamleby. Andra året har du Lärande i Arbete (LiA), det vill säga praktik, och den genomförs på ett TV- och produktionsbolag. Där får du möjlighet att fördjupa dig inom ditt intresseområde och knyta kontakter. Praktiken utgör en tredjedel av TV-utbildningen. Andra året genomför du även ett examensarbete.

En utbildning med hög kvalité

Föreläsningar och praktiska övningar varvas om vartannat och sker under realistiska förhållanden. Vår teknik och våra arbetssätt liknar det som är ute i branschen. Detta betyder att skolans studios är utrustade med samma teknik som de stora produktionsbolagen använder sig av. 

Alltid öppet

Som student har du tillgång till skolans utrustning och lokaler dygnet runt. Undervisningen sker med gruppövningar och föreläsningar. Redovisning och analys av övningar och arbetsuppgifter sker både i grupp och individuellt. Kursernas svårighetsgrad ökar under utbildningens gång och det är du som student som har ansvar för studierna. Det är därför viktigt att du är beredd att ta egna initiativ och har en förmåga att samarbeta.

VISA MINDRE