GTV Gamleby

GTV's värdegrund är gemenskap, respekt, öppenhet, engagemang, medmänsklighet och lyhördhet.


GTV är en Yrkeshögskola, vilket innebär att du utbildar dig för en eller flera yrkesroller mot produktionsbranschen. Inom ramen för utbildningen varvas både teori och praktik. Inför LiA-praktiken finns en stor variation och tillgång på praktikplatser.

Vår YH-utbildning, Tv-produktionsspecialist, är tvåårig och när du är klar blir du TV-produktionsspecialist.

För att utbildningen ska vara så realistisk som möjligt så är allt utformat för att likna ett produktionsbolag i ett eget tv-hus. Alla moment är desamma som ute i arbetslivet. I skolans lokaler finns både kontrollrum, videoredigeringar, och studios. Ni kommer arbeta med samma teknik som redan används ute i branschen. Och det bästa av allt, från den första dagen du börjar på GTV så har du tillgång till allt, dygnet runt.

Teoretiska lektioner med olika föreläsare blandas med praktiska övningar som ger dig grundkunskaper i TV-teknik. Du lär dig att arbeta i team och du får även chansen att specialisera dig inom ett av mediayrkets alla områden.

Första året läser du på heltid här nere i Gamleby. Under det andra året gör du din LIA-praktik. Det brukar ske på något av de många produktionsbolag, främst i Stockholm men även runt om i Sverige. Där får du chansen att fördjupa dina kunskaper och knyta nya kontakter i mediabranschen.

Efter praktiken får många av våra studerande jobb. Efter några år är det inte ovanligt att arbetsuppgifterna blir mer avancerade. Det beror helt och hållet på hur driven du är som person.

De vanligaste arbetsgivarna är SVT, UR, TV4, Strix Television, Jarowskij, Warner Bros, Baluba, NEP, Meter Television, Yellow Bird, Mastiff, UDSY, Filmlance, Nexiko, Storyfire, FLX, CT, ITV studios, freemantle, Art and Bob film & drama, Zodiak och Ratata m fl.

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta GTV Gamleby

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till GTV Gamleby. GTV Gamleby hör av sig inom kort!