ForshagaAkademin

ForshagaAkademin utbildar människor som vill jobba inom den naturbaserade upplevelsenäringen. Här finns elever från hela Sverige och våra nordiska grannländer. Vi är en skola som ständigt vill utvecklas framåt. För oss räcker det inte med att vara bra eller mycket bra, vi vill vara bäst på det vi gör.

Inom sportfiske har skolan varit verksam och ledande på yrkeshögskolenivå de senaste femton åren.


ForshagaAkademin har ett nära samarbete med många företag och organisationer inom sportfiske- och jaktområdet. Detta säkerställer att studenterna får en utbildning med bra branschförankring och god möjlighet till nätverksbyggande. Fiske- och jaktturismbranschen växer och därmed finns utrymme för fler företag. Vår utbildning ger dig redskapen att möta efterfrågan!


I YH-utbildningen Fiske- och Jaktguide ingår LIA (Lärande i arbete)-perioder på totalt 23 veckor. LIA innebär praktik på till exempel fiskecamper, jaktcamper eller i redskapsbutiker. Under dessa veckor får du möjlighet att utbildas i skarpt läge och vidareutveckla dina kunskaper från skolan. Du väljer själv om du vill göra en LIA-period i Sverige eller utomlands. Vi har en väl upparbetad bank av LIA-platser.

Utöver den gemensamma kursplanen, med övergripande kurser samt kombinerade fiske- och jaktkurser, väljer studenten en fördjupning som riktar sig mot yrkesutgång fiske eller jakt.


Yrkeshögskole­­utbildningen Fiske- och jaktguide är avgiftsfri.
Det du själv betalar för är litteratur och annat studiematerial, precis som vid en högskoleutbildning.

Som student på Yh Fiske- och jaktguide är du berättigad till studiemedel från CSN. Det gäller även under LIA-perioderna (Lärande I Arbete) ute på en arbetsplats.

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta ForshagaAkademin

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till ForshagaAkademin. ForshagaAkademin hör av sig inom kort!