Sjösportskolan

Sjösportskolan, Swedish Maritime Academy, erbjuder utbildningar för dig som älskar havet sedan 1967!

Skulle du vilja driva ett eget skärgårdsföretag, kanske inom fiske, RIB-charter, taxibåtar eller kanske jobba för båttillverkare, som båtsäljare, köra testbåtar, elbåtar, tångodling, hummerfiske, upplevelseturer som däcksman eller liknande?

Då har vi en unik utbildning för just dig!

Vår YH-utbildning Fartygs- och Maskinbefäl 8, Skärgårdsentreprenör är inriktad på den mindre sjöfarten och dess speciella utmaningar. Den här utbildningen, med en unik mix av teori och praktik, ger dig en gedigen plattform att stå på och gör dig väl förberedd för arbetsmarknaden. Våra båtar är godkända för verksamheten och instruktörerna är korrekt utbildade. Vi har även en egen hamn och samarbete med de flesta stora aktörerna i branschen.

YH-utbildningen är statligt finansierad och därmed kostnadsfri för dig som elev. Du kan söka studiemedel av CSN. Studierna är på heltid, men vissa delar kan dock ske på distans.

Det krävs ett godkänt läkarintyg för sjöfolk för att kunna bli antagen. Du ansvarar själv för erhållandet av ett sådant och detta skall bifogas ansökan eller så snart som möjligt efter ansökan. Läs mer om intyget här >>.

Välkommen till oss på Sjösportskolan!

Visa mer
Visa mindre