Hyper Island

Utbildning som leder till jobb
Hyper Island är en yrkeshögskola.Det betyder att våra program är utformade för att du snabbt ska komma ut i arbetslivet.

Vi skapar vår läroplan med hjälp av vägledning från branschexperter på ledande företag. Våra partner vet bättre än någon annan vilka färdigheter och erfarenheter som behövs för att få anställning i dagens och morgondagens snabbväxande branscher.


Inga läroböcker och inga läxor
Hyper Island är en skola utan lärare, läroböcker och läxor. Vi har en kultur där man lär sig genom att göra, med verkliga projekt för verkliga kunder, i en reflekterande mänsklig kultur. Vi ger dig möjlighet att vara entreprenöriell och förstå effekterna av det du gör.


Praktik på innovativa företag, vart som helst i världen
Sätt dina erfarenhet på prov under en praktikperiod som varar ungefär en tredjedel av din tid på Hyper Island. Praktiken ger dig en chans att fördjupa din inlärning, fortsätta arbeta med verkliga utmaningar och skapa de kontakter du behöver för att få det perfekta jobbet när du har tagit examen.

Mer information om våra utbildningar och Hyper Island finns att hitta på vår hemsida >>

Visa mer
Visa mindre

YH-utbildningar hos Hyper Island

AI Business Consultant

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2023-08-01
Utbildningsslut
2025-06-13
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
VISA MER

AI Business Consultant, AI Företagskonsult, är ett program för artificiell intelligens som ger dig möjlighet att avgöra när AI kan användas som en verklig konkurrensfördel. Den här utbildningen är lämplig för nybörjare som är intresserade av rollen som AI företagskonsult i affärssammanhang.

Redan från början av utbildningen får du en förståelse för vilka tekniska förutsättningarna som krävs för att slutföra ett affärsprojekt inom AI. Du bygger på din kompetens genom att upptäcka trenderna inom digitala affärer och bli en oerhört värdefull tillgång för kunder som vill göra en positiv skillnad. Efter avslutad utbildning har du stora möjligheter att klättra i karriären på många olika sätt.

I rollen som AI Affärskonsult kommer du ge råd till verksamhetens ledning om hur de ska agera och utvecklas. Du kommer att med hjälp av AI-lösningar förenkla företagets processer och automatisera målen för att expandera och uppnå ett bättre resultat. Detta ger även fördelar för medarbetarutvecklingen.

Du kommer att ta en roll där du agerar som mellanhand och ökar förståelsen mellan affärsmöjligheter och tekniska möjligheter. Insikterna, kunskapen och kompetensen du kommer att få hjälper dig att nå positionerna som AI Företagskonsult, Digital Affärsutvecklare inom AI och AI Business Translator.

Utbildningen kommer att ge den kunskap och de färdigheter som krävs för att hjälpa dig att påbörja din karriär som AI Företagskonsult. Genom kontinuerlig planering och utförande av omvärldsanalyser kan du hjälpa till att identifiera nuvarande och kommande trender och affärsmöjligheter relaterade till AI och maskininlärning.

Du kommer att läsa 53 veckor på vårt campus i Stockholm, resterande 27 veckor gör du din praktik - var som helst i världen.

Avgifter: Avgiftsfritt och CSN berättigat för nordiska studenter.

VISA MINDRE

Business Developer - distans

Studietakt / Ort
100% / DISTANS (Karlskrona kommun)
Utbildningsstart
2023-08-01
Utbildningsslut
2024-12-28
Antal poäng
325 YH-poäng (ca 1.6 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
VISA MER

En distansutbildning på heltid i affärsutveckling - för att bygga hållbara lösningar för dagens affärsutmaningar

Få praktisk erfarenhet och förståelse i en skiftande studiemiljö för hur man startar och driver ett företag. Du får arbeta med praktiska projekt med affärsexempel hämtade från verkligheten och du kommer att förbättra dina kunskaper om ledarskap.

Från dag ett kommer du att arbeta med riktiga rapporter från riktiga kunder – för att se till att du får den erfarenhet som din framtida arbetsgivare letar efter.

Som affärsutvecklare är du specialiserade på att driva, administrera och utveckla affärer. Du använder digitala kanaler och verktyg för att vara konkurrenskraftiga och hållbara.

Upplägg
Du måste vara på vårt Karlskrona campus i hela månaden i augusti och därefter bara 2,5 dagar varannan månad. Resten av tiden kommer du att göra kursen genom onlineföreläsningar, läsmaterial och videoinspelningar i kombination med diskussionsgrupper online, praktiskt lärande och applikationer.

Avgifter:
Internationella studenter – 160,000 SEK
Nordiska studenter – CSN berättigat

VISA MINDRE

Business Development. Digitalization and sustainability

Studietakt
50%
Utbildningsstart
2023-01-09
Utbildningsslut
2023-06-09
KORT YH-KURS
Antal poäng
65 YH-poäng (ca 0.7 år)
Ansökan öppnar
2022-07-06
VISA MER

The program is performed in English.

The online/blended Business Developer program is designed to give you practical experience and understanding of how to create, run and innovate a business, and find the intrapreneurial courage to shake things up in an existing business, all in an online/blended study environment. Dive into hands-on projects and discover ways to improve your leadership know-how.

Business Developers specialize in running, managing and developing businesses. They use digital channels and tools to stay competitive and sustainable. The content of this program has been designed to meet the needs of today’s industry, is rooted in principles of sustainability and equity, and is delivered by experienced professionals. You’ll be challenged to create solutions to real-world problems, in alignment with the UN’s Sustainable Development Goals, through idea generation and business transformation.

Utbildningens längd blir cirka 26 veckor. Fyll i intresseanmälan här för att få mer information, bland annat om nästa utbildningsstart och ansökningsperiod.

VISA MINDRE

Data Analyst

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2023-08-01
Utbildningsslut
2025-06-30
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
VISA MER

I den här utbildningen får du lära dig hur man samlar in, analyserar och drar relevanta slutsatser av information som ska hjälpa beslutsfattare att kunna ta bättre och smartare affärsbeslut.

Utbildningen bedrivs på engelska.

Som dataanalytiker är dina främsta uppgifter är att kunna navigera dig genom stora datamängder för att sedan kunna dra slutsatser utifrån vad datan visar. Arbetsuppgifterna är många och varierar stort, men för att kunna utföra sitt arbete som dataanalytiker måste du ha goda kunskaper i statistik och matematik, såväl som i kodning och maskininlärning.

Du får möjlighet att utforska hur och var värdefull information kan hämtas, i både interna och externa system och lära dig att dra slutsatser från hårda fakta. Du får lära dig hur man arbetar med program för affärsintelligens för att hjälpa företag att ta strategiska affärsbeslut.

Den här yrkesutbildningen innebär att du kommer att bygga din inlärning på erfarenheter. Du kommer att vara en del av en samarbetande utbildningsmiljö med hög energi som speglar den moderna arbetsplatsens dynamik. Omgiven av en mängd olika talanger och branschexperter från hela världen får du chansen att skapa lösningar baserade på verkliga kunders riktiga problem.

Upplägg
Du tillbringar 53 veckor på vårt campus i Stockholm, övriga 27 veckor gör du din praktik någonstans i världen.

Avgifter:
Internationella studenter – 205,000 SEK
Nordiska studenter – CSN berättigat

VISA MINDRE

Design Lead

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2023-08-01
2024-08-01
Utbildningsslut
2024-06-14
2025-07-01
Antal poäng
225 YH-poäng (ca 1.1 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
VISA MER

Bli en expert inom digital kommunikation, design och kreativ problemlösning

Utbildningen bedrivs på engelska.

I den här utbildningen får du kunskaper inom planering, forskning, användarupplevelse, användarcentrerad design, affärsutveckling och entreprenörskap. Efter din utbildning har du förmågan att skapa affärsstrategier, utveckla koncept, förstärka varumärken, navigera i gruppdynamik och utöva självledarskap. Du kommer också att kunna hantera kommersiella relationer effektivt och sälja in idéer för att stärka din karriär som designansvarig, strategiker eller art director.

Du kommer att lära dig att utveckla visuella koncept och idéer för digitala produktioner, tjänster och tillämpningar.

Design Lead kommer att ge dig kraften att utveckla dina befintliga kunskaper inom visuell kommunikation och design, förbereda dig för en karriär som Design Lead, art director, strategiker eller UX-designer.

Upplägg
Utbildningen är 45 veckor och 30 av dessa är du på vårt campus i Stockholm, resterande 14 veckor gör di din praktik.

Avgifter: Avgiftsfritt och CSN berättigat för nordiska studenter.

VISA MINDRE

Frontend Developer

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2023-08-01
2024-08-01
Utbildningsslut
2025-06-13
2026-06-14
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
VISA MER

Som Frontend utvecklare hjälper du till att producera fantastiska användarupplevelser på webben och i appar genom användning av HTML, CSS och JavaScript – samt ett ständigt föränderligt batteri med verktyg och programmeringsspråk.

Du lär dig inte bara tekniska färdigheter, du måste också ha förmågan att kunna planera dina projekt, kommunicera dina idéer och hålla teamet sammansvetsat.

Lär dig allt från HTML, CSS, PHP, Javascript och MySQL. Vue & webbkomponenter, Headless CMS Stylesheet Languages ​​(SASS) till avancerad webbutveckling som ASP.net, React, Node.js, REST, RubyonRails, elm. och utveckla mobilapplikationer för iOS och Android. Principer för sökmotorer, serveråtergivning, spårning av implementering för Google Analytics via Google Tag Manager. Databaser: kunskap i SQL, MySQL, MongoDB eller liknande.

Du får lära dig att arbeta med olika designverktyg och visuella uttrycksformer för att förstå den viktiga kopplingen mellan frontend design och UX och grafisk design. UX- och UI-designers är viktiga intressenter i ett Frontend Development-projekt, så du kommer också att lära dig att arbeta med UX- och UI-design i frontend-projekt.

Som Frontend utvecklare arbetar du med det främre lagret på en webbplats, det vill säga att funktioner och olika typer av information presenteras och fungerar på ett bra sätt. I rollen som Frontend utvecklare kommer du att samarbeta tätt med både digitala designers, UX/UI-team och Backend utvecklare.

Upplägg
Du kommer att läsa på vårt campus i Stockholm under 53 veckor, resterande 27 veckor gör du din praktik - var som helst i världen.

Avgifter: Avgiftsfritt och CSN berättigat för nordiska studenter.

VISA MINDRE

Motion Designer

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2023-08-01
2024-08-01
Utbildningsslut
2025-12-19
2026-12-18
Antal poäng
545 YH-poäng (ca 2.7 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
VISA MER

Detta program ger dig chansen att lära dig färdigheterna för att starta eller uppgradera din karriär inom den internationella animations- eller filmindustrin.

Motion Designer är en utbildning som täcker hela spektrumet av färdigheter du behöver för att starta en karriär inom rörelsedesign. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Detta är en animationsutbildning där du fördjupar dig i rörelsegrafikens värld, guidad av branschpersonal, för att kunna skapa banbrytande visuella upplevelser. Du lär dig att följa trender och se till att dina färdigheter är uppdaterade. Du får planera ditt lärande helt efter din personliga utvecklingsplan och i samarbete med branschen. Du får utforska globala trender, arbetsmetoder, processer, roller och lära dig vilka de stora aktörerna är. Du kommer att arbeta med olika idéer för att utveckla och presentera animeringskoncept med fokus på varumärke och målgrupp. Du lär dig också hur man säljer dessa koncept.

Under de första veckorna kommer du att få en presentation på ett antal verktyg som behövs för att stödja ditt arbete med projekt och kurser. Du får utbildning i de tekniker och programvaror som används i industrin. De olika teknikerna innefattarr designprinciper, berättande, storyboarding, figurteckning, principer för animering, stop-motion, karaktärsdesign och animering, CEL-animation, 2D-vektoranimation och 3D-animering.

Programmet är 67 veckors studier på vårt campus i Karlskrona och 23 veckors praktik i vilket land du vill.

Avgifter: Avgiftsfritt och CSN berättigat för nordiska studenter.

VISA MINDRE

Sustainability Change Leadership

Studietakt / Ort
50% / DISTANS (Karlskrona kommun)
Utbildningsstart
2023-01-09
Utbildningsslut
2023-06-02
KORT YH-KURS
Antal poäng
55 YH-poäng (ca 0.6 år)
Ansökan öppnar
2022-07-04
Ansökan stänger
2023-01-08
VISA MER

Be a force in the urgent transformation to a more sustainable society! Organizations today need to adapt to achieve Agenda 2030, the Paris agreement and other goals for a sustainable world for future generations. This transformation requires change leaders who can steer organizations in the right direction with the help of concrete tools. The program is given online with two IRL meetups in Karlskrona. The first week in January 2023 will be full-time (100%) and take place at campus in Karlskrona.

VISA MINDRE

UX Designer

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2023-08-01
Utbildningsslut
2025-11-30
Antal poäng
450 YH-poäng (ca 2.3 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
VISA MER

UX design är inte bara grafik. UX-designers utvärderar användarnas behov och affärsmål, möter intressenter, väljer metoder och visar en stark förståelse för olika forskningsmetoder.

Utbildningen gör dig till en brobyggare mellan mänskliga behov och teknik. Ditt uppdrag är att undersöka hur dessa samspelar och hur du kan använda psykologin för att ta fram design och teknik på bästa sätt. Som UX-designer organiserar och genomför du intervjuer med konsumenter, gör observationer, använder etnografiska verktyg, utför kontextuell utredning och andra kvalitativa metoder.

Du får lära dig hur du samlar in data och vilka forskningsmetoder som finns, skapa användarflöden, interaktionsdesign och utforska skillnaderna mellan UI och UX, lära dig hur du använder digitala verktyg som Adobe XD, Framer, Sketch, Proto.io och Origami och mycket mer.

Utbildningen är 90 veckor lång, 67 av dessa veckor kommer du att tillbringa på vårt campus i Karlskrona, resterande 23 veckor gör du din praktik någonstans i världen.

Avgifter: Avgiftsfritt och CSN berättigat för nordiska studenter.

VISA MINDRE

XR Creative Developer

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2023-08-07
2024-08-12
Utbildningsslut
2025-03-28
2026-03-27
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
VISA MER

The technology has matured and the applications beyond the entertainment sector in, for example, medtech, infrastructure, fashion and education are gaining ground. The program thus responds to a demand for competence that can design an immersive experience with a holistic approach to user behavior, pedagogy, value creation and ethics.

In addition to solid skills in design and XR technology (both software and hardware), skills in agile development are developed. The program leads to roles such as XR Creative Designer, XR Designer, Metaverse Designer, Technical Artist, AR / VR Designer, AR / VR Producer.

This program will provide the knowledge and skills required to help you launch your career as an XR Creative Developer. You’ll spend 53 weeks at our Stockholm campus, plus 27 weeks doing an internship anywhere in the world.

Tuition Fees:
International students – 205 000 SEK
Nordic students – government funded + CSN support

VISA MINDRE