På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge - Gamlebygymnasiet

Yh-utbildning - Småskalig affärsmässig livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet

Utbildningen ger dig kunskaper för att planera, driva och vidareutveckla en småskalig men affärsmässig och resurseffektiv livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet. Du får även övergripande kunskaper om besöksnäring och entreprenörskap, vilket ger dig möjlighet att bredda kärnverksamheten och få ökad lönsamhet.

Utbildningen hålls på Gamlebygymnasiet, 2 mil norr om Västervik. Gamlebygymnasiet har ett unikt samarbete med Ogestad Egendom som är Sveriges största mjölkproducent. Marken runt skolan som skolan äger men som Ogestad brukar omfattar 400 ha jordbruksmark. På skolans område finns även ett Forkestaväxthus om 249 kvm, ett bågväxthus om 270 kvm samt tre glasväxthus om vardera 100 kvm. Där utöver finns en perenngård om 600 kvm samt en visningsträdgård.


Efter avslutad utbildning kan du:
Bedriva småskalig livsmedelsproduktion på ett hållbart, affärsmässigt och lagenligt sätt med fokus på hållbara metoder inom odling, djurhållning och förädling och produktion. Du kan på ett relevant sätt marknadsföra dina produkter till målgruppen främst genom digitala medier och storytelling. Du lär dig att coacha medarbetare och lösa personalkonflikter och att fatta väl underbyggda affärsmässiga beslut genom LEAN-metoden, med mera.

Utbildningen leder till en YRKESEXAMEN, för att få examensbevis krävs minst betyget godkänt i samtliga kurser. Du som inte har fått betyget Godkänd på samtliga kurser tilldelas utbildningsbevis, på detta redovisas betyg på de kurser som du slutfört.

Utbildningen är avgiftsfri men du står själv för böcker, studiematerial och andra omkostnader under utbildningen. Du får låna en dator under din studietid.

Visa mer
Visa mindre

YH-utbildningar hos Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge - Gamlebygymnasiet

Småskalig affärsmässig livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2023-01-16
2024-01-15
Utbildningsslut
2023-12-22
2024-12-20
Antal poäng
200 YH-poäng (ca 1 år)
Ansökan öppnar
2022-06-15
Ansökan stänger
VISA MER

Utbildningen ger dig kunskaper för att planera, driva och vidareutveckla en småskalig men affärsmässig och resurseffektiv livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet. Du får även övergripande kunskaper om besöksnäring och entreprenörskap, vilket ger dig möjlighet att bredda kärnverksamheten och få ökad lönsamhet.

Efter avslutad utbildning kan du:

  • Bedriva småskalig livsmedelsproduktion på ett hållbart, affärsmässigt och lagenligt sätt med fokus på hållbara metoder inom odling, djurhållning och förädling.
  • Använda ny kunskap, teknik och innovation inom området livsmedelsproduktion.
  • Identifiera mervärden (unique selling points) i verksamhetens utbud för att befästa och utveckla ett starkt varumärke och på ett relevant sätt marknadsföra dina produkter till målgruppen främst genom digitala medier och storytelling.
  • Väga samman produktionsmål, kvalitetsmål, marknad, miljömål och ekonomiska mål och därefter fatta självständiga beslut för en hållbar utveckling av verksamheten, exempelvis enligt LEAN-metoden. Du lär dig att coacha medarbetare och lösa personalkonflikter.
  • Kommunicera med relevanta yrkestermer från den småskaliga livsmedelsproduktionen på engelska eller annat främmande språk för att kunna samverka med besöksnäringen.

Utbildningen leder till en yrkesexamen, för att få examensbevis krävs minst betyget godkänt i samtliga kurser. Du som inte har fått betyget Godkänd på samtliga kurser tilldelas utbildningsbevis, på detta redovisas betyg på de kurser som du slutfört.

Utbildningen är avgiftsfri men du står själv för böcker, studiematerial och andra omkostnader under utbildningen.

VISA MINDRE