På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Iris Hadar AB

Iris är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Vi har utbildat folk sedan slutet av 1800-talet, så vi är också ett av de äldsta.

Vi erbjuder individanpassad utbildning och utveckling, vårt mål är att skapa förutsättningar för människor i hela landet att nå sin fulla potential.


Nu kan du gå en YH-utbildning till automationsingenjör inom processindustri hos oss. För varje plats på utbildningen finns fem jobb på arbetsmarknaden!


Varje år går tusentals personer någon av våra utbildningar. Allt från de som behöver lära sig svenska till personer som behöver läsa in eller upp betyg eller ta del av våra individuellt anpassade tjänster. Vi har även företagsutbildning för arbetsgivare som behöver kompetensutveckla sin personal.

Vårt mål är att hjälpa dig att förverkliga dina drömmar. Det gör vi genom utbildning och stöd så att du kan nå din fulla potential. Vi har höga förväntningar på oss själva och på dig. Vi vet att du kan, men bara om du tror på dig själv och verkligen vill komma vidare går det att nå längre.


Här hittar du alla våra utbildningar >>


Hos oss hittar du yrkeshögskoleutbildningar, vuxenutbildningar (komvux), SFI, arbetsmarknadsutbildningar, utredningar, anpassningar, stöd och matchning samt företagsutbildningar.

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre

YH-utbildningar hos Iris Hadar AB

Automationsingenjör Processindustri

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2022-08-01
2023-08-01
Utbildningsslut
2024-06-14
2025-06-20
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
Saknas
Ansökan stänger
Saknas
VISA MER

Det är stor är efterfrågan på automationsingenjörer. Denna utbildning ger goda chanser till jobb!

Utbildningen erbjuds i Stockholm >>, Malmö >>, Sundsvall >> och Gävle >> och du ansöker på respektive orts sida.

Automation anses, tillsammans med maskininlärning och AI, vara det som kommer att betyda mest för Sveriges industri framöver – både vad gäller effektivisering och CO2-omställning. Men idag råder stor brist på  automationsingenjörer som behövs för att göra jobbet. Automationsingenjör processindustri via Iris YH är därför en utbildning helt rätt i tiden.

Automationsingenjör är ett avancerat yrke som kräver kunskaper, färdigheter och kompetenser inom flera olika områden exempelvis, projektledning, programmering, automationsteknik och systemintegration. Du ska kunna hantera olika styrsystem kopplade till driften av processanläggningar inom industrin.

Automation är en central del i alla industrier och som automationsingenjör har du en betydande roll för samhället. Det är automationsingenjören som kontrollerar och övervakar tillverkningsprocesser – allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Din uppgift är att se till så att tillverkningen med både processer och maskiner hela tiden förbättras, utvecklas och optimeras, vilket ställer dig inför olika spännande utmaningar i den här utbildningen.

Utbildningen till automationsingenjör via Iris YH är 2 år lång och utbildningen passar dig med analytisk förmåga och som gillar problemlösning. Dina intressen rör sig troligen kring teknik och programmering.

En stor del av utbildningen består av LIA (lärande i arbete). Under LIA får du träning i yrkesrollen och kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb efter examen. LIA är en central del i utbildningen. Då får du arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med praktik i näringslivet.

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta inom processindustrin med ett ansvar för deras styrsystem, men du får även möjlighet att axla andra yrkesroller också. Arbetsmarknaden finns främst i tillverkningsindustrin, inom till exempel belysning och ventilation.

  • Automationsingenjör
  • Automationstekniker
  • Processingenjör
  • Styr- och reglertekniker
VISA MINDRE