På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Borlänge kommun, Vuxenutbildningen

Borlänge kommun, Vuxenutbildningen

Vill du vidareutbilda dig till ett välbetalt jobb och bli eftertraktad i hela Europa? Då kan utbildningen till underhållstekniker inom processindustrin vara en utbildning för dig!

Underhållstekniker inom processindustrin är en yrkeshögskoleutbildning där över 90% av studenterna som gått utbildningen fått jobb. Det kommer att behövas 2500 välutbildade underhållstekniker per år i Sverige de kommande åren. Utbildningen fungerar även internationellt.

Utbildningen är framtagen i nära samarbete med branschen. Det innebär att de till exempel är delaktiga i utbildningens innehåll, medverkar i ledningsgruppen eller tar emot studerande under Lärande i arbetet (LIA).

Utbildningen är framtagen och drivs av Borlänge Kommun i samarbete med Arctic Paper, Boliden, Högskolan Dalarna, IUC, Midroc, Outokumpu, Ovako, Quant, SSAB och Stora Enso

Under utbildningen studerar du bland annat matematik för tekniker, mekanik, fysik och kemi i underhållsmiljö, programmering, elteknik och automation.

Efter avslutad utbildning får du en yrkeshögskoleexamen som underhållstekniker och du kan söka jobb som arbetsledare, underhållstekniker, processtekniker eller servicemontör. Du får också ett "Europass" - en engelsk översättning av dina examen som du kan använda om du vill jobba i andra länder.

Du är varmt välkommen att ta kontakt för att göra ett personligt besök vid och få mer information om utbildningen. Ta kontakt med utbildningsledare Fredrik Degerman, telefon 070-309 35 13.

Välkommen!