Borlänge kommun, Vuxenutbildningen

Vill du vidareutbilda dig till ett välbetalt jobb och bli eftertraktad i hela Europa? Då kan utbildningen till underhållstekniker inom processindustrin vara en utbildning för dig!


Underhållstekniker inom processindustrin är en yrkeshögskoleutbildning där över 90% av studenterna som gått utbildningen fått jobb. Det kommer att behövas 2500 välutbildade underhållstekniker per år i Sverige de kommande åren. Utbildningen fungerar även internationellt.


Utbildningen är framtagen i nära samarbete med branschen. Det innebär att de till exempel är delaktiga i utbildningens innehåll, medverkar i ledningsgruppen eller tar emot studerande under Lärande i arbetet (LIA).

Utbildningen är framtagen och drivs av Borlänge Kommun i samarbete med bland andra: Arctic Paper, Boliden, NKT Cables, Midroc, Clas Ohlson, Leksands knäckebröd, MVUSAB, OneNordic, Krämfabriken, Outokumpu, Ovako, Quant, SSAB och Stora Enso.

Under utbildningen studerar du bland annat matematik för tekniker, mekanik, fysik och kemi i underhållsmiljö, programmering, elteknik och automation.


Efter avslutad utbildning får du en yrkeshögskoleexamen som underhållstekniker och du kan söka jobb som arbetsledare, underhållstekniker, processtekniker eller servicemontör. Du får också ett "Europass" - en engelsk översättning av dina examen som du kan använda om du vill jobba i andra länder.

Du är varmt välkommen att ta kontakt för att göra ett personligt besök vid och få mer information om utbildningen. Ta kontakt med utbildningsledare Fredrik Degerman, telefon 070-309 35 13.

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre