AGSTU YH

AGSTU AB erbjuder flexibla yrkeshögskoleutbildningar på distans. Vi utbildar inom inbyggda system med fokus på FPGA-teknik. Våra utbildningar riktar sig till både ingenjörer som vill ha kompetensutveckling för att gå vidare i karriären och teknikintresserade personer som har som mål att jobba som utvecklare inom inbyggda system. Våra kurser genomförs på ett industrinära arbetssätt från kravspecifikation till kundleverans via verifiering och validering.

FPGA-tekniken växer snabbt och mer kompetens behövs i industrin inom detta område. För att kunna utveckla FPGA-system behövs både kunskap inom mjukvara och hårdvara. Inom mjukvara används C-programmering (hårdvarunära C) i utbildningarna och för att programmera hårdvara används VHDL som programmeringsspråk. I alla kurser och program integreras även konstruktionsmetodik och teknisk dokumentation då detta är en viktig del i yrkesrollen som ingenjör inom inbyggda system.

Exempel på vad som ingår i olika program och kurser:

  • VHDL-programmering och verktyg för konstruktion och utveckling av FPGA-system.
  • Hårdvarunära C-programmering för mikrokontroller och verktyg för konstruktion och utveckling av FPGA-system.
  • Verifiering och validering av FPGA-system.
  • Datorarkitekturer för FPGA-system.
  • Applikationsspecifika FPGA-plattformar.
  • Högnivåsyntes för FPGA.
  • Strukturerad konstruktionsmetodik och teknisk dokumentation.


Här kan du läsa mer om vår korta kurs till VHDL-programmerare >>


AGSTU AB har specialiserat sig på flexibla distansutbildningar som är skapade efter näringslivets behov. Skolan har en stark industrikoppling och ledningsgrupp förankrad inom branschen som exempelvis ABB, AFRY och Alstom.

AGSTU samarbetar även nära med företaget Intel och är en FPGA Technical Training Partner. Vi arrangerar även en internationell konferensen som heter FPGAworld i Stockholm och Köpenhamn (www.fpgaworld.com).


Exempel på studerandeprojekt kan se här >>


Om du har frågor eller om du vill ha mer information kontakta
Mia Lindh, 070-286 43 44

Visa mer
Visa mindre