På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Yrkeshögskolan i Borås

Borås är centrum för textil och för e-handel. Yrkeshögskolan i Borås erbjuder därför flera utbildningar inom dessa områden. Dessutom har vi utbildningar inom både vård, pedagogik och teknik.

Vi vill att våra studerande ska vara väl förberedda för yrkeslivet. Därför varvar utbildningarna teori med praktik ute på arbetsplatser och därför har vi lärare som kombinerar sin undervisning med sitt vanliga arbete.

Vi tar emot studerande från hela Norden och utbildningarna är både kostnadsfria och berättigar till studiebidrag från CSN.

Borås ligger mitt emellan storstaden Göteborg och pittoreska Ulricehamn. Landvetter ligger 25 minuter med buss från Borås centrum.

Visa mer
Visa mindre

YH-utbildningar hos Yrkeshögskolan i Borås

Digital Art Director och Copywriter

Studietakt / Ort
100% / Borås kommun
Utbildningsstart
2022-08-22
Utbildningsslut
2024-06-14
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
Saknas
Ansökan stänger
Saknas
VISA MER

Vill du arbeta inom reklam, grafisk formgivning eller marknadsföring?
Då är Digital AD/Copy jobbet för dig!

Du läser du till både Copy och Art director. Som digital AD/Copy får du kunskapen, förmågan och kompetensen att skapa koncept och innehåll som kunder vill ha.

Under utbildningen lär du dig bland annat att ta fram bild, text och rörligt material direkt anpassat för din målgrupp för att använda på hemsidan, nyhetsbrev, blogg och sociala media med mera.

Är Digital AD/Copy utbildningen för dig?

Dina framtida yrken och arbetsmarknaden

Kundkommunikationen och handelsmönstren blir alltmer digitala och det föder nya kompetensbehov inom rollen som art director och copywriter.

Rollen som art director och copywriter har gått från att traditionellt arbeta med katalog och print till i allt större utsträckning arbeta med webben. Behovet av yrkesrollen har breddats från traditionella kommunikations- reklambyråer till att inkludera alla företag som vill kommunicera med sina kunder via nätet. Kundkommunikationen och handelsmönstren blir alltmer digitala vilket föder nya kompetensbehov inom rollen som art director och copywriter.

Utbildningen Digital AD/Copy ger dig både kunskap och färdighet för att klara detta.

Nära samarbete med arbetslivet

Borås yrkeshögskola arbetar tätt tillsammans med det lokala näringslivet för att ge dig goda möjligheter till bra praktik och ett högklassigt nätverk i branschen. Representanter från företag sitter med i utbildningens ledningsgrupp för att garantera dagsaktuell kunskap som möter branschens förväntningar.

Teori förenas med praktik

En skoldag på Borås Yrkeshögskola är inte den andra lik. Föreläsningar blandas med praktiskt arbete; studiebesök varvas med spännande gästföreläsningar.

25 procent av din utbildningstid är du ute på praktik där du bygger upp ett stort och värdefullt nätverk. Under de två LIA perioderna (lärande i arbete) använder du din kunskap från skolan och fördjupar dig i din framtida yrkesroll.

Som studerande på Digital AD/Copy har du också tillgång till E-handelsstadens frukostföreläsningar. Du använder aktivt dessa möten för att bygga och skapa ditt framtida nätverk.

Vi har goda kontakter inom branschen. 9 av 10 av våra studerande får jobb efter avslutad utbildning.

Hur ser branschens kompetensbehov ut? Hur ser yrkesrollen ut? Hur designas utbildningen? Följ utbildningen "Digital AD/Copy" på LinkedIn och Facebook!

VISA MINDRE

Digital business developer

Studietakt / Ort
100% / Borås kommun
Utbildningsstart
2022-08-22
2023-08-01
Utbildningsslut
2024-06-07
2025-06-20
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
2022-02-01
Ansökan stänger
2022-05-23
VISA MER

Vill du jobba som onlinemarknadsförare, ehandelsutvecklare eller kanske som specialist på marknadsföring i sociala medier.
Då är utbildningen Digital business developer något för dig.

Som digital business developer har du kunskapen och förmågan att driva affärsutveckling och digital marknadsföring. Google adwords, sökmotoroptimering (SEO) och content marketing är självklara delar av din kompetens.

Behovet av digitala affärsutvecklare är stort. Du kan arbeta på ehandelsföretag, på leverantörssidan eller på byråer. Du kan jobba med såväl analys som kommunikation och leda den digitala transformationen som alla företag och organisationer går igenom idag.

Framtida arbetsuppgifter

Efter avslutad utbildning kan du jobba med content, online marketing, influencer marketing, marketing communication eller kanske inbound marketing.
Utbildningen Digital business developer ger dig både kunskap och färdighet att klara detta.

VISA MINDRE

Frontendutvecklare React

Studietakt / Ort
100% / Borås kommun
Satellitort
Utbildningsstart
2022-09-19
2023-09-01
Utbildningsslut
2024-06-14
2025-06-20
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
2022-02-01
Ansökan stänger
2022-05-23
Branscher
VISA MER

Webben utvecklas snabbt. Kunderna ställer nya krav och företagen har svårt att hitta personal med uppdaterad kompetens. Arbetsmarknaden har länge varit bra och ser inte ut att bli sämre framöver.
En färsk IT-utbildning ger dig fördelar.

Som frontendutvecklare med inriktning React arbetar du med att utveckla webbappar och webbtjänster. Du lär dig flera användargränssnitt, främst React men även andra som Angular och Vue.

Behovet av din kompetens är stort inom företag där den digitala närvaron blir allt viktigare. Men vår snabbt föränderliga digitala värld ställer krav på dig. Du behöver alltid vara beredd att lära nytt och tänka om. Utbildningen Frontendutvecklare React ger dig en plattform från vilken du kan utveckla dina färdigheter och dina kunskaper för att ta dig vidare i din karriär.

En frontendutvecklare med inriktning React är en utvecklare som arbetar med att utveckla webbappar och webbtjänster. Detta innebär att du arbetar med program för användargränssnitt (i detta fall React men även andra ramverk som Angular och Vue. I). Du arbetar även med HMTL, CSS och JavaScript) och behvöer behärska något vanligt backend språk (t.ex. .NET Core/Node.js) samt någon lösning för datalagring i en relationsdatabas eller en dokumentdatabas (t.ex. MongoDB).

I utbildningen blandas teori med praktiskt arbete för att du ska få förståelse för yrkets alla delar.

En tredjedel av din utbildningstid är du ute på praktik. Under dina LIA-perioder använder du din kunskap från skolan för att fördjupa dina färdigheter inför din framtida yrkesroll.

Utbildningen ger dig kompetens att inhämta de teoretiska kunskaperna och träna den praktiska förmågan som du behöver för att kunna arbeta som systemutvecklare. LIA:n, gästföreläsningarna och studiebesöken hjälper dig att bygga upp ett nätverk inom branschen medan du fortfarande är i utbildning.

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som frontendutvecklare, webbutvecklare eller javascriptsutvecklare.

Studera i Borås
Att plugga i Borås innebär att du har nära till allt och goda kommunikationer till flera städer, som Göteborg, Jönköping, Varberg och Skövde. Våra lokaler ligger centralt, det tar bara ett par minuter att gå hit från Borås resecentrum eller busstationen på Södra torget.

Kontakt
Lars Einarsson Mansén, 0705 - 60 61 90

VISA MINDRE

Garment technical designer

Studietakt / Ort
100% / Borås kommun
Utbildningsstart
2022-08-22
Utbildningsslut
2024-05-17
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
2022-02-01
Ansökan stänger
2022-05-23
VISA MER

Drömmer du om att jobba inom mode?
Ta en snabb väg till modejobb via oss! Bristen på kompetens inom konfektion- och produktionsteknik innebär stora möjligheter för dig som vill fortbilda dig inom textil.

Som Garment technical designer är du länken mellan design och produktion. Du har kunskapen och färdigheten som gör dig till expert inom mönsterkonstruktion, 3D och konfektionsteknik.

Utbildningen kombinerar teori med praktik på företag så du får redan under studierna ett stort nätverk inom branschen. Och just den kompetens som modeföretagen behöver. Garment technical designer är utbildningen som ger dig jobb.

Är Garment technical designer utbildningen för dig?

Företagen stöttar utbildningen

Garment Technical Designer, GTD, är en utbildning inom mode i Textilstaden Borås. Företag som H&M, Nelly, KappAhl, Filippa K, Fristads och Eton är alla engagerade i utbildningen och efterfrågar liksom hela branschen den aktuella kompetensen. Utbildningen ges på Textile Fashion Center i Borås, Sveriges främsta kluster för textil, mode och design samt E-handel!

Utbildningens innehåll

En skoldag hos Yrkeshögskolan i Borås är inte den andra lik. Traditionella föreläsningar blandas med mycket praktiskt arbete där teorin prövas.

Du får lära dig göra avancerad mönsterkonstruktion genom att skapa egna modeller av kjolar, blusar, klänningar, byxor och kavajer.

I konfektionstekniken syr ni upp både detaljer, toiller och hela plagg i deras avancerade maskinpark.

I undervisningen ingår också att du ska ha goda kunskaper i hela processen från måttlistor, plaggskisser och instruktioner, mätning av plagg till provningar och justeringar av mönster.

3D-teknik

Textilbranschen blir allt mer automatiserad och därför får du även lära dig digital mönsterhantering. Ni lär er de ledande dataprogrammen Modaris och Diamino men även Adobe Illustrator för vi vet att företagen efterfrågar detta. Du får också kunskap i hur man provar av plagg med 3D-teknik i programmet Clo 3D.

Målet med utbildningen i Borås

Utbildningens ger dig en teknisk specialisering inom konfektions- och produktionsteknik. Du fördjupar dina kunskaper i mönsterkonstruktion och gradering. Garment technical designer är en tvåårig utbildning på yrkeshögskolenivå.

Du läser på Textile Fashion Center i Borås, Sveriges främsta kluster för textil, mode, design samt E-handel. Teori och praktik förenas under hela studietiden och en fjärdedel av utbildningen utförs som praktik, Lärande i arbete (LIA) på mode och konfektionsföretag. Under din LIA deltar du i den vardagliga arbetsprocessen på företaget. Examensarbete utförs i egen regi eller i samarbete med industrin. Lärande i arbete (LIA) ingår för att du ska få praktisk erfarenhet inom mode och design.

Vi samarbetar med Sveriges ledande branschföretag inom mode- och konfektionsområdet. Under utbildningen kommer du att göra två till tre LIA-perioder där du för varje gång får tuffare utmaningar och dessutom skapa ett viktigt kontaktnät för framtiden. Genom din LIA skapar du kontakter inom modebranschen och ökar chanserna till modejobb eller jobb inom textil.

Framtida yrken

Efter utbildningen finns det många yrken att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Några exempel på yrkesroller är mönsterkonstruktör, konfektionstekniker, direktris, produktutvecklare, produktionsledare, inköpare i produktionsledet, designassistent, kvalitetskoordinator. 

Vi har goda kontakter inom textilbranschen och 9 av 10 studerande får jobb efter avslutad textilutbildning.

VISA MINDRE

Logistikdesigner

Studietakt / Ort
100% / Borås kommun
Utbildningsstart
2022-08-29
Utbildningsslut
2024-05-31
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
Saknas
Ansökan stänger
Saknas
VISA MER

Vill du vara med och skapa framtidens lager-, distributions- och logistiklösningar samtidigt som du ökar lönsamheten och stärker effektiviteten i företag?

Som logistikdesigner har du kunskapen, förmågan och kompetensen att stärka ditt företags konkurrenskraft med moderna, kostnadseffektiva logistiklösningar som ger ökad effektivitet och nöjdare kunder.

Under utbildningen lär du dig logistikdesign, logistikekonomi och projektledning för att skapa bättre affärer. Du lär dig också hur man, med dataanalys, tar fram smarta logistiklösningar som bidrar till långsiktigt hållbara affärer.

Passar detta in på dig och att du kanske också vill göra detta i ett globalt perspektiv så är Logistikdesigner utbildningen för dig!

Dina framtida yrken och arbetsmarknaden

Logistikdesigner är en tvåårig utbildning på yrkeshögskolenivå. Utbildningen ger dig kompetens inom lagerlogistik och motsvarande.

Efter utbildningen finns det många yrken att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Några exempel på yrkesroller är logistikdesigner, logistikutvecklare, supply chain planner eller logistikkoordinator.

Nära samarbete med arbetslivet

Vi samarbetar med Sveriges ledande branschföretag inom logistik. Under din LIA skapar du yrkeskontakter inom branschen vilket avsevärt ökar chanserna till jobb.

Teori och praktik förenas

Nästan en tredjedel av utbildningen är praktik, Lärande i arbete (LIA), som är uppdelad på två perioder, där du för varje gång får tuffare utmaningar. Under din LIA deltar du i det vardagliga arbetet på företaget. Examensarbete utförs i egen regi eller i samarbete med industrin. Lärande i arbete (LIA) ingår för att du ska få praktisk erfarenhet yrket.

Vi har goda kontakter inom branschen. 9 av 10 studerande får jobb efter avslutad utbildning.

Hur ser branschens kompetensbehov ut? Hur ser yrkesrollen ut? Hur designas utbildningen? Följ utbildningen "Digital AD/Copy" på Facebook!

 

VISA MINDRE

Medicinsk Sekreterare

Studietakt / Ort
100% / Borås kommun
Utbildningsstart
2022-08-22
Utbildningsslut
2024-05-31
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
2022-02-01
Ansökan stänger
2022-05-23
VISA MER

Är du intresserad av att arbeta administrativt inom hälso- och sjukvården? Vill du hjälpa patienter och personal? Då är medicinsk sekreterare ett yrke för dig!

Som medicinsk sekreterare är du den första personen som patienterna möter. Servicekänsla och intresse för människor är egenskaper du bör ha.

Just nu sker stora förändringar inom vårt yrke. Allt mer digitaliseras och ny teknik införs. Som medicinsk sekreterare är du en nyckelperson inom den nya administrationen.
Arbetet passar dig som är strukturerad och har goda kunskaper i svenska språket. Du har förmåga att göra det komplicerade förståligt och omvandla det vardagliga talet till medicinskt fackspråk.

Är detta utbildningen för dig?

Medicinsk sekreterare - vad är målet med utbildningen?

Utbildningen ger möjlighet att inhämta de teoretiska kunskaperna och träna den praktiska förmågan som du behöver för att kunna arbeta som medicinsk sekreterare, läkarsekreterare eller vårdadministratör.

Vilka kunskaper får du?

Efter avslutad utbildning kommer du att ha kompetens inom medicinsk dokumentation samt hälso- och sjukvårdsadministration. Andra arbetsuppgifter som ingår i yrket är bland annat ekonomihantering, data- och statistikbearbetning, informationshantering och personaladministration. Patientkontakt och service är ett genomgående inslag.

Efter utbildningen

Efter utbildningen finns det goda möjligheter till anställning eftersom efterfrågan på medicinska sekreterare är stor. 

VISA MINDRE

Produktionstekniker smart industri

Studietakt / Ort
100% / Borås kommun
Utbildningsstart
2022-09-05
2023-09-01
Utbildningsslut
2024-05-31
2025-06-20
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
2022-02-01
Ansökan stänger
2022-05-23
VISA MER

Gillar du teknik och problemlösning och vill ha ett spännande jobb? En utbildning till produktionstekniker Smart industri är för dig som gillar att jobba i team eller leda dem. Du får lösa problem och som produktionstekniker ser du helheten i produktionskedjan, förbättrar och effektiviserar arbetet.

Du får kunskaper om att mäta, utvärdera och föreslå hållbara förbättringar i befintlig produktion. Du får lära dig leda, driva, följa upp och slutföra projekt så uppsatta mål kan nås med hjälp av verktyg, modeller och hjälpmedel inom digitalisering och automationsteknik. Du lär dig om Lean och projektmetodik i utbildningen, samt produktivitets- och lönsamhetsberäkningar.

Är Produktionstekniker Smart industri utbildningen för dig?

Framtida arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kan variera mellan branscherna och även mellan företag. Du får kunskaper om att mäta, utvärdera och föreslå hållbara förbättringar i befintlig produktion. Du får lära dig leda, driva, följa upp och slutföra projekt så uppsatta mål kan nås med hjälp av verktyg, modeller och hjälpmedel inom digitalisering och automationsteknik. Du lär dig om Lean och projektmetodik i utbildningen, samt produktivitets- och lönsamhetsberäkningar. Målsättningen är att tillverkningen ska ske så effektivt som möjligt.

Efter avslutad utbildning har du även kompetens att leda införandet av nya arbetsmetoder (baserat på Lean) och genomföra arbetsmiljöstudie inklusive riskbedömning.

 

VISA MINDRE

Stödpedagog

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2022-08-22
2023-08-21
Utbildningsslut
2024-05-31
2025-06-13
Antal poäng
200 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
2022-02-01
Ansökan stänger
2022-05-23
VISA MER

Vill du bidra till ett ökat välbefinnande och en större livskvalitet för personer med kognitiv funktionsnedsättning? Vill du dessutom bidra med att utveckla metoder i arbetslaget? Då är stödpedagogutbildning något för dig.

Stödpedagog är en vidareutbildning för dig som arbetar inom eller har arbetat inom funktionsnedsättningsverksamhet i såväl offentlig som privat verksamhet. Utbildningen är framtagen tillsammans med representanter från arbetslivet, vilket innebär att kompetensen är efterfrågad i funktionsnedsättningsverksamheter.

Är Stödpedagog utbildningen för dig?

VISA MINDRE

Systemutvecklare.NET

Studietakt / Ort
100% / Borås kommun
Utbildningsstart
2022-09-05
2023-09-01
Utbildningsslut
2024-05-31
2025-06-20
Antal poäng
400 YH-poäng (ca 2 år)
Ansökan öppnar
2022-02-01
Ansökan stänger
2022-05-23
Branscher
VISA MER

Webben utvecklas snabbt. Kunderna ställer nya krav och företagen har svårt att hitta personal med uppdaterad kompetens. Arbetsmarknaden har länge varit bra och ser inte ut att bli sämre framöver.
En färsk IT-utbildning ger dig fördelar.

Ser du lösningarna istället för problem?!
Mobiler, datorer och maskiner. När allt kopplas ihop behöver samhället dig som kan bygga upp fungerande systemlösningar?

Som systemutvecklare löser du problem genom smart programmering. Utbildningen systemutvecklare ger dig kompetens att ta fram och utveckla IT-system. Tillsammans med dina kollegor skapar du lösningar på de utmaningar som du ställs inför.

Är Systemutvecklare .NET utbildningen för dig?

Utbildningen Systemutvecklare.NET ger dig en plattform från vilken du kan utveckla dina färdigheter och dina kunskaper för att ta dig vidare i din karriär.

En tredjedel av utbildningen är LIA-praktik (Lärande i arbete) och under din LIA deltar du i det vardagliga arbetet på företaget. Det gör att du redan under din utbildning får ett brett kontaktnät inom branschen.

Utbildningen ger dig kompetens att inhämta de teoretiska kunskaperna och träna den praktiska förmågan som du behöver för att kunna arbeta som systemutvecklare. Praktiken, gästföreläsningarna och studiebesöken hjälper dig att bygga upp ett nätverk inom branschen medan du fortfarande är i utbildning.

Efter avslutad utbildning kommer du att ha den kompetens som krävs för självständigt designa en enklare databasmodell och implementera den i en SQL-databas. Du kan självständigt utveckla, uppdatera och underhålla en webbplats och med hänsyn till IT- och persondatasäkerhet utveckla en webbapplikation med språk inom .NET, framförallt programmeringsspråket C#.

Du kan också arbeta självständigt, konsekvent och objektsorienterat med att utveckla applikationer i Xamarin och ta ansvar för och aktivt bidra till en strukturerad och välplanerad arbetsprocess som tar applikationen från idé till produkt.

Studera i Borås
Att plugga i Borås innebär att du har nära till allt och goda kommunikationer till flera städer, som Göteborg, Jönköping, Varberg och Skövde. Våra lokaler ligger centralt, det tar bara ett par minuter att gå hit från Borås resecentrum eller busstationen på Södra torget.

Kontakt
Henrik Koskela, 0734-32 78 76

VISA MINDRE