På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Flygteknikcenter Ljungbyhed, Klippan

Har du ett stort teknikintresse och vill satsa på en framtidsbransch med goda utsikter. Då är Flygteknikcenter i Ljungbyhed rätt val för dig.

Som flygtekniker innehar du ofta ansvaret över det utförda underhållet och arbetar med felsökningar, inspektioner och funktionskontroller av flygplan. Det är även vanligt att en flygtekniker arbetsleder andra. Det är inget tungt fysiskt yrke, men det kräver ett stort intresse för teknik, läshuvud och noggrannhet.

Flygteknikcenter i Ljungbyhed kombinerar vi teori med praktik på något av våra tretton flygplan fördelat mellan våra fyra hangarer. Våra lärare har en mångårig erfarenhet av flygbranschen både civilt och militärt.

Efter avklarad flygteknikerutbildning finns det många vägar att gå. Inte minst internationellt. Den stora majoriteten av arbetsgivare har verkstäder i flera olika länder. Eleverna får efter avklarad tvåårig yrkeshögskola så gott som alltid arbete direkt. Inte sällan efter genomförd praktik hos de etablerade företag inom branschen som Flygteknikcenter Ljungbyhed utvecklat en god relation med.

För dig som utbildar dig till flygtekniker öppnar sig många dörrar inom flygbranschen. Det ges möjlighet till en bred och omfattande utbildning som ligger till grund för att en dag kunna specialisera sig inom ett visst område exempelvis flygplanselektriker.

Efter slutförd utbildning med godkänt resultat i alla delar tilldelas ett ”Certificate of recognition”, vilket ger dig möjligheten att efter avslutad praktik ansöka om ett PART- 66 flygteknikercertifikat. Det i sig är gångbart inom hela EU och är mycket värdefullt. Det kräver dock fulla studier på plats på skolan.

Efterfrågan på flygtekniker, inte minst inom det militära, förväntas öka de närmsta åren. Jobb finns hos de civila flyg- och helikopterbolagen, flygvapnet, inom flygindustrin eller inom fristående flygtekniska verkstäder.

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre

YH-utbildningar hos Flygteknikcenter Ljungbyhed, Klippan

Flygtekniker

Studietakt / Ort
Utbildningsstart
2022-08-01
Utbildningsslut
2024-06-14
Antal poäng
420 YH-poäng (ca 2.1 år)
Ansökan öppnar
2022-01-24
Ansökan stänger
2022-05-30
VISA MER

En flygtekniker innehar ofta ansvaret över det utförda underhållet och arbetar med felsökningar, inspektioner och funktionskontroller av flygplan. Det är även vanligt att en flygtekniker arbetsleder andra. Det är inget tungt fysiskt yrke, men det kräver ett stort intresse för teknik, läshuvud och noggrannhet.

På Flygteknikcenter i Ljungbyhed kombinerar vi teori med praktik på något av våra tretton flygplan fördelat mellan våra fyra hangarer. Våra lärare har en mångårig erfarenhet av flygbranschen både civilt och militärt.

Efter avklarad flygteknikerutbildning finns det många vägar att gå. Inte minst internationellt. Den stora majoriteten av arbetsgivare har verkstäder i flera olika länder. Eleverna får efter avklarad tvåårig yrkeshögskola så gott som alltid arbete direkt. Inte sällan efter genomförd praktik hos de etablerade företag inom branschen som Flygteknikcenter Ljungbyhed utvecklat en god relation med. Många får jobb inom flygindustrin, men eftersom utbildningen ger kunskap inom digital teknik, hydraulik, pneumatik och elektriska system – öppnas även dörren till andra branscher. För branscher som är rutinstyrda med kvalitetsfokus är eleverna från Flygteknik alltid intressanta.

På skolan i Ljungbyhed finns en stor flygplansflotta. Uppdelat på fyra hangarer finns det:

  • 1 Cessna 152
  • 1 Bulldog
  • 4 SAAB SK60
  • 1 Cessna Citation 500
  • 1 Cessna Citation 550
  • 3 Piper PA-31
  • 1 Gulfstream G4
  • 1 PA-28 Cherokee


Internat
På området finns ett boende; ett internat. Elever har där möjligheten att hyra ett rum. Det kan liknas vid en studentkorridor med gångavstånd till skolan och ger möjligheten att slippa pendla. Den stora majoriteten av eleverna på yrkeshögskolan bor där. Det ger optimala möjligheter att satsa på studierna.

Skolan har en nära kontakt med branschen. Utbildningen anpassas efter efterfrågan på marknaden.

Flygteknikcenter ligger i hjärtat av Skåne och här har vi utbildat underhållspersonal till flygindustrin i snart 21 år. Vi är EASA-godkänd med tillståndsnummer SE.147.0007.

VISA MINDRE