På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Temadagar i juli

Temadagar i juli

Här nere presenteras det temadagar som infaller i juli varje år samt de yrken som kan "knytas" till de temadagar:

Almedalsveckan
år 2019 - från 30 juni till 7 juli. Yrke - Politiker.

2 juli - Rosens dag, som är instiftad av Svenska Rosensällskapet, Programmet för odlad mångfald och GRO Plantskolor. Yrke: Växtodlare.

Första lördag i juli (6 juli 2019, 4 juli 2020, 3 juli 2021, 2 juli 2022, 1 juli 2023)
Sedan år 1995; Initierad av: FN
Internationella dagen för kooperativ, en dag instiftad av FN för att uppmärksamma kooperativens roll för ekonomisk och social utveckling.

11 juli - FN:s befolkningsdag. World Population Day. Yrke: Demograf.

12 juli - Minnesdag: Skotten i Sarajevo som anses vara början på Första Världskriget (1914-1918). Yrke: Historiker.

16 juli
World Snake Day. This holiday is celebrated both virtually and physically, bringing together snake-lovers to rejoice in their common wonder at the marvels of nature's creation. Yrke - Reptilskötare.

17 juli
Dagen för världsomfattande rättvisa, firas sedan 1998.
Världsdagen för internationell rättvisa, även kallad för Day of International Criminal Justice firas över hela världen som en del av ett försök att erkänna den framväxande systemet för internationell straffrätt samt för att uppmärksamma grundandet av den internationella brottmålsdomstolen i Haag den 17 juli 1998.

Tredje onsdagen i juli (som under året 2019 infaller den 17 juli) - Ölets dag, som instiftades av Sveriges Bryggerier år 2012 för att hylla bryggeriernas skyddshelgon Gambrinus. Under Ölets dag uppmärksammas bryggerierna att hålla öppet hus för allmänheten. Ölets dag bör inte förväxlas med Internationella öldagen som äger rum första fredagen i augusti och är en stor dag i framförallt USA. Yrke: Bryggare/bryggeriarbetare.

18 juli
Internationella Nelson Mandela-dagen, firas sedan år 2009.
FN:s generalförsamling har beslutat att den 18 juli, Mandelas födelsedag, ska markeras som den internationella Nelson Mandela dagen. Frihetkämpen och fredsprisvinnaren Nelson Mandela är den första nu-levande peson som fick en egen FN dag. Syftet med dagen är att uppmärksamma Mandelas arbete för fred, försoning, mänskliga rättigheter & jämlikhet mellan könen. Genom att anta resolutionen vill FN visa även sin uppskattning för det arbete som Mandela lagt ner för människor i hela världen. Nelson Mandela-stiftelsen önskar att alla människor den här dagen använder 67 minuter av sin tid för att göra något gott för samhället: N.Mandela har ägnat 67 år av sitt liv för att tjäna mänskligheten.

Tredje söndagen i juli
Skånska flaggans dag
den 21 juli 2019; sedan den 19 juli 2020; den 18 juli 2021; den 17 juli 2022; den 16 juli 2023. Dagen firas sedan 1967. Skåneländska flaggans dag, även kallad Skånska flaggans dag, firas traditionsenligt den tredje söndagen i juli och är en av fyra skånska flaggdagar.

26 juli
Bellmandagen firas sedan 1829 till minne av den svenska skalden Carl Michael Bellman (1740-1795). Alltsedan 1829 har Sällskapet Par Bricole firat dagen till minnet av C.M.Bellman (vid Hasselbacken och Bellmansro).Yrke - Låtskrivare.

27 juli
Sjusovardagen
"Sju sovare", sjusovaredagen eller "sju sovares dag" har troligen sitt ursprung från cirka 200 f k då 7 kristna ynglingar förföljdes men lyckades gömma sig i en grotta. Enligt legenden föll de i sömn som varade i 200 år. När männen hade vaknat var de övertygade om att de bara sovit en natt. Sjusovaredagen var en helgondag men togs bort ur almanackan år 1900. Yrke - Teolog.

28 juli
a) Världshepatitdagen. World Hepatitis Day. Yrke: Nutritionsepidemiolog
b) Alla föräldrars dag. Yrke: Familjehemsförälder.

30 juli - den Internationella dagen mot trafficking av personer. Yrke: Polis.

31 juli - Ovanliga instrument-dagen. Yrke: Musikinstrumentrestauratör.

Länktips
slu.se - info om POM, Programmet för Odlad Mångfald
worldhepatitisalliance.org - ta reda på mer om bl.a Världshepatitdagen den 28 juli
http://fn.se  - Internationella FN-dagar.

12 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.