Temadagar i juli

Temadagar i juli

Tredje onsdagen i juli
Ölets dag - instiftades av Sveriges Bryggerier 2012 för att hylla bryggeriernas skyddshelgon Gambrinus. Under Ölets dag uppmärksammas bryggerierna att hålla öppet hus för allmänheten.

 

Sista fredagen i juli
Internationella Systemadministratörernas dag

 

Första lördagen i juli
Internationella dagen för kooperativ - firas sedan 1995, för att uppmärksamma kooperativens roll för ekonomisk och social utveckling.

 

Tredje söndagen i juli
Baddräktsfria dagen - instiftades av spanska nudistföreningen Federación Espanola de Naturismo för att de ville uppmärksamma nudism och att det är viktigt att respektera folk som väljer att plaska i enbart födelsedräkten.

 

1 juli
Silikonbröstens Dag

 

2 juli
Rosens dag - är instiftad av Svenska Rosensällskapet, Programmet för odlad mångfald och GRO Plantskolor.

 

6 juli
Internationella kyssdagen - som FN har instiftat för att påminna människor om hur viktigt det är med närhet och att sprida kärlek!

 

9 juli
Internationella dagen för oskadliggörande av handeldvapen

 

10 juli
Hoya - Porslinsblommans dag - Det finns ungefär 750 hoyarter, men de sorterna som vi brukar känna igen är hoya carnosa (vanlig porslinsblomma) och hoya bella (liten porslinsblomma).

 

11 juli
FN:s befolkningsdag


Internationella råkostdagen


Internationella minnesdagen för Srebrenica - Mellan den 11 och 22 juli 1995 mördades omkring 8 000 bosniska muslimer i Srebrenica av bosnienserbiska trupper under ledning av general Ratko Mladi?. Internationella krigsförbrytartribunalen för det forna Jugoslavien slog 2004 fast att massakern utgjorde ett folkmord.

 

12 juli
Fulhetens dag - firas för rätten att få vara sig själv och att faktiskt inte behöva bry sig om sitt yttre.

 

13 juli
Paltdagen


Internationella Rock'n Roll-dagen

 

14 juli
Kronprinsessans Victorias födelsedag och Svenska flaggans dag.

 

15 juli
Tornedalingarnas dag


Världsdagen för ungdomars talanger

 

17 juli
Dagen för världsomfattande rättvisa - firas över hela världen som en del av ett försök att erkänna den framväxande systemet för internationell straffrätt samt för att uppmärksamma grundandet av den internationella brottmålsdomstolen i Haag den 17 juli 1998.


Emojins dag

 

18 juli
Internationella Nelson Mandela-dagen - FN:s generalförsamling har beslutat att den 18 juli, Mandelas födelsedag, ska uppmärksammas. Syftet med dagen är att uppmärksamma Mandelas arbete för fred, försoning, mänskliga rättigheter och jämlikhet mellan könen. Nelson Mandela-stiftelsen önskar att alla människor den här dagen använder 67 minuter av sin tid för att göra något gott för samhället, Nelson Mandela ägnade 67 år av sitt liv för att tjäna mänskligheten.

 

20 juli
Internationella schackdagen

 

22 juli
Approximativa pi-dagen

 

23 juli
Varmkorvens dag - Varmkorv är rätten som är räddaren i nöden. På barnkalaset, på nattvickningen och på shoppingturen finns den där ...

 

24 juli
Internationella BDSM-dagen


Drive-thru dagen - Byggmax, som 1993 var först i Sverige med drive in för byggvaror, firar i sina butiker idag. Firandet av drive thru-dagen kommer från början från USA, men har sedan ett par år tillbaka även uppmärksammats i Sverige.


Trä nålen-dagen

 

26 juli
Bellmandagen - firas till minne av den svenske skalden Carl Michael Bellman (4/2 1740-11/2 1795). Sedan 1829, då Bellmanbysten invigdes på Djurgården, har Sällskapet Par Bricole firat Bellmandagen vid Hasselbacken och Bellmansro.


Esperantodagen - Esperanto är ett språk som är gjort för att göra det lätt för människor på hela jorden att mötas. Det kallas "internationellt", men egentligen är det ett mellanmänskligt språk. Det fungerar mellan människor, inte nationer. Språket skapades för att vara lätt och logiskt.

 

27 juli
Sjusovardagen - har troligen sitt ursprung från ca 200fk då sju kristna ynglingar förföljdes men lyckades gömma sig i en grotta. Enligt legenden föll de i sömn som varade i 200 år. När männen hade vaknat var de övertygade om att de bara sovit en natt. Sjusovardagen var från början en helgondag, men togs bort ur almanackan 1900.


Gå på styltor-dagen

 

28 juli
Världshepatitdagen - Globalt lever ca 260 miljoner med hepatit B och ca 70 miljoner med hepatit C och ungefär en av tio är medveten om sin hepatitinfektion. WHO har satt upp som globalt mål att Hepatit B och C ska vara eliminerade som folkhälsohot i världen till år 2030.


Jakttornets dag

 

29 juli
Internationella tigerdagen - Idag vill vi uppmärksamma det fruktansvärda lidandet för tigrar inom turistindustrin.


Lasagnens dag

 

30 juli
Världsbroderidagen


Pocketbokens dag


Internationella dagen mot trafficking av personer

 

31 juli
Dagen för ovanliga instrument

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.