På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Humanist
Spela filmen

Humanist

Humanistiska studier kan ha några olika inriktningar. Väljer man att fokusera på ämnesstudier inom litteraturvetenskap, får man möjligheter för verksamhet inom till exempel:

  • kulturjournalistik
  • bokmarknad
  • kulturförvaltning
     

Exempel på yrken som en "humanist" utbildad inom område litteraturvetenskap, är:

 

Med en kandidatexamen i retorik kan man få möjligheter för en verksamhet inom t ex:

 

Ännu ett humanistiskt intresseområde är Kulturvetenskap.

Utbildning

Högre humanistisk utbildning skaffar man sig på högskola/universitet och är lämplig för en stor mängd arbetsområden och verksamheter inom kultur- och kommunikationssektorerna.

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program. Grundläggande vidareutbildningar kan finnas inom bl a yrkeshögskolan.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Vik Projektassistent, etnologi, 60 %

Arbetsgivare / Ort: Lunds Universitet
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 november (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Forskare
  • humaniora

Om jobbet
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter. Institutionen för kulturvetenskaper vid Lunds universitet är en ämnesmässigt mångfasetterad miljö för forskning och högre utbildning, med ett åttiotal anställda och ca 1500 studenter årligen. Vid Institutionen för kulturvetenskaper finns ett flertal forskningsområden och utbildningar på grund-, avancerad och forskarutbildnings nivå, fördelade på nio avdelningar och två centrumbildningar. Arbetsuppgifter Arbeta inom projektet Influencer lifeworlds tillsammans med projektledaren. Arbetet består av att självständigt initiera, planera och genomföra etnologiska djupintervjuer på svenska, samt att transkribera dessa. Kvalifikationer Universitetsutbildning i etnologi eller tillämpad kulturanalys på mastersnivå. Flytande svenska i tal och skrift. Erfarenhet av etnologiskt fältarbete och av att genomföra etnologiska djupintervjuer. Förmåga och erfarenhet av att transkribera etnologiska intervjuer på ett kvalitativt och tidseffektivt sätt. Särskilt meriterande: - Erfarenhet av att arbeta självständigt i vetenskapliga projekt. - Erfarenhet av att tillämpa etnologiska perspektiv på frågor som rör ungas arbetsliv och/eller ungdomskultur. - Erfarenhet av att i en professionell roll samtala med ungdomar och unga vuxna på ett inkännande sätt. - Ha god kunskap om intersektionella perspektiv på makt, med särskilt fokus på genus, klass och ålder. - Ha ett eget intresse för/erfarenhet av sociala medier.   Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Arbetsgivare
Lunds Universitet
Ansökan
Ansök senast 1 november (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.