På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Temadagar i augusti

Temadagar i augusti

Här nere presenteras det temadagar som infaller i augusti varje år samt de yrken som kan "knytas" till de temadagar:

Den internationella öldagen firas den första fredagen i augusti varje år över hela världen. Den har sitt ursprung i USA. Syftet med att fira den internationella öldagen är att träffa sina vänner och njuta av god öl, att hylla de män och kvinnor som brygger och serverar öl samt att förena världen under den gemensamma fanan för god öl, genom att hedra öl, oavsett land och kultur. Under 2019 infaller första fredagen i augusti - den 2 augusti. Yrke: Bryggare/bryggeriarbetare.

Första lördagen i augusti
a) Hattens dag firas den första lördagen i augusti: 2019 är det den 3 augusti. Yrke: Hattmakare.

b) Örtens dag, som är instiftad av Svenska örtasällskapet, infaller också, precis som Hattens dag, på första lördagen i augusti, som år 2019 är den 3 augusti. Yrke: Ekolog.

3-10 augusti 2019
European Choir Games äger rum i Göteborg. Det är en av Europas största körfestivaler, ett spännande mästerskap och en glädjefylld hyllning till sången/musiken. Den 3 – 10 augusti möts 5.000 sångare från hela världen i Göteborg – vissa för att tävla, andra bara för att njuta av att sjunga tillsammans. Yrke: Sångare.

Första söndagen i augusti
Den 4 augusti 2019; sedan den 2 augusti 2020; den 1 augusti 2021; den 7 augusti 2022; den 6 augusti 2023.
Under Hembygdsgårdens dag ska hembygdsrörelsen visas upp i hela sin bredd. Tanken är att var helst man befinner sig i Sverige så ska det gå att besöka en hembygdsgård den första söndagen i augusti. På hembygdsgårdens dag kan man uppleva slåttergillen, bygdespel, dräktparader, musikfestivaler med mera. Tusentals frivilliga i hembygdsföreningarna lägger ner många timmar på att bevara och åskådliggöra vårt kulturarv. Hembygdsgårdens dag hade premiär sommaren 1992.

4 augusti
International Friendship Day - is an important opportunity to confront the misunderstandings and distrust that underlie so many of the tensions and conflicts in today's world. 

6 augusti
Hiroshimadagen. Den dagen uppmärksammas minnet av offren för atombomben, som föll över den japanska staden Hiroshima den 6 augusti 1945 och tre dagar senare, den 9 augusti, atombomben, som föll över den andra japanska staden - Nagasaki.

6-11 augusti 2019 - Gothenburg Culture Festival. Yrke - Publikvärd.

8 augusti
Universal & International Infinity Day.

9 augusti
Internationella dagen för världens ursprungsfolk
(International Day of the World's Indigenous People) är instiftad av Förenta nationerna. Yrke: Renskötare.

10 augusti
International Biodiesel Day.

12 augusti
Internationella ungdomsdagen, International Youth Day (IYD) is the brainchild of the United Nations, and was first celebrated on 12th August 2000. Yrke: Ungdomscoach.

13 augusti
International Lefthanders Day. Vänsterhäntas dag (The Lefthanders Day) firas den 13 augusti. Dagen instiftades av The Left-Handers Club år 1992 och har som syfte är att uppmärksamma de svårigheter som vänsterhänta personer upplever i vardagen.

14 augusti
World Lizard Day.

15 augusti
Anmälan till Högskoleprovet öppnar
Högskoleprovet skrivs 
hösten 2019 söndagen den 20 oktober; anmälan kan göras under perioden 15 augusti - 2 september 2019 på studera.nu/hogskoleprov/Anmalan.
Möjlighet att göra Högskoleprovet erbjuds i Sverige två ggr om året (på en lördag under våren; och på en söndag - under hösten). Yrke - Provförrättare.

19 augusti
Internationella dagen för humanitärt arbete. Yrke: Volontär.

21-25 augusti 2019 
Yrkes VM i Kazan (Ryssland). För mer info var god se bl.a facebook.com/imSmartSweden Yrke: Yrkeslärare.

23 augusti
Internationella dagen till minne av slaveriet och dess avskaffande (International Day for the Remembrance of the Slave Trade & its Abolition). Yrke: Internationell rättsvetare.

Sista söndagen i augusti
Start år: 1987. Den 25 augusti 2019; sedan 30 aug 2020; 29 aug 2021; 28 aug 2022; 27 aug 2023.
Initierad av: RAÄ, Riksantikvarieämbetet.
Arkeologidagen är ett årligt återkommande evenemang i Sverige, som organiseras genom Riksantikvarieämbetet av arkeologer, museer, fornbyar och andra kulturhistoriska aktörer. Syftet med dagen är att upptäcka vår förhistoria och lära oss mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter. Under den dagen ges det möjlighet att delta i utgrävningar, vandra genom fornlämningsområden och lyssna på föreläsningar med kulturhistoriska teman. Yrke - Arkeolog.

26 augusti
Nambiadagen - är instiftat av FN, förenta nationerna.

27 augusti - en dag för civilkurage och medmänsklighet i Sverige firas på Raoul Wallenbergs namnsdag.
Källa: raoulwallenberg.se

29 augusti
Internationella dagen mot kärnvapenprov. I december 2009 antog FN:s generalförsamling en resolution att införa den internationella dagen mot kärnvapenproven den 29 augusti varje år; datumet markerar stängningen av en av världens största kärnvapenprovsanläggningar (i Kazakstan, f d en av Republikerna i Sovjet Unionen) i 1991. Dagen ägnas åt att öka allmänhetens medvetenhet om farorna med kärnvapen och främjar behovet av en kärnvapenfri värld. Yrke: FN-jobb.

31 augusti 2019 - Tjejmilen. Yrke - PT.

År 2019 - Periodiska systemets år - yrke Kemist
FN har utsett 2019 till periodiska systemets år; detta pga det är 150 år sedan den ryske kemisten Dmitrij Mendelejev presenterade den första varianten av periodiska systemet, som ligger till grund för all modern kemi. Källa: mynewsdesk.com

Länktips
http://fn.se  - Internationella FN-dagar
un.org/en/events/againstnucleartestsday

12 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.