På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Pensionsrådgivare
Spela filmen

Pensionsrådgivare

Pensionsrådgivare ger råd om privata pensionsförsäkringar. Ofta ger du information, råd och vägledning per telefon.

Som pensionsrådgivare behöver du ha goda kunskaper inom pensionsförsäkringar, men även vara pedagogisk och lite "psykolog". Som pensionsrådgivare är du både informatör, säljare, pedagog och socialarbetare samtidigt.

Det förekommer att större arbetsgivare bjuder in pensionsrådgivare för att ge allmän information om hur pensioner ser ut, dvs vilka olika delar - allmän pension, tjänstepension och privat pension - som pensionen består av och för att "lära ut" hur man bör agera för att maximera "utdelningen", dvs få så hög pension som möjligt - eller för att få "hyfsad pension" om man vill gå i pension lite tidigare.

Några tips från en pensionsrådgivare:

  • Skaffa dig koll på pensionen, läs på och ställ frågor till experter inom området
  • Rensa bland försäkringarna. Behöver du återbetalningsskydd och familjeskydd?
  • Gå inte i pension för tidigt. Undvik "deltidsfällan", dvs försök jobba heltid, om det går.
  • Se upp för alla locktoner - det är inte säkert att en lägre ränta på bolånet något år eller två ger långsiktigt god pension om du flyttar.

Utbildning

Relevant utbildning kan finnas inom yrkeshögskola. På gymnasiet rekommenderas i första hand utbildning på Samhällsvetenskapsprogrammet eller på Ekonomiprogrammet.

Personliga egenskaper

En pensionsrådgivare kan behöva agera som en utbildare och föreläsare, du kan behöva tala inför medelstora och stora grupper av människor och även svara på åhörarnas frågor. Det krävs det inte bara goda sakkunskaper utan också en pedagogisk förmåga. Det skadar inte heller om du kan presentera tråkig information på ett underhållande sätt.

Arbetsplats

Oftast är man som pensionsrådgivare anställd på privata försäkringsbolag.

Visste du att...?

... medellivslängden för kvinnor i Sverige är ca 84 år och för män 81 år. Prognosen säger att år 2060 har medellivslängden stigit med över fem år.
Källa: scb.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

50 Lediga jobb

Rådgivare liv och pension till Lerum

Arbetsgivare / Ort: Länsförsäkringar Älvsborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Länsförsäkringar Älvsborg är ett unikt bolag. Vi ägs av våra kunder, vi är också lokala och erbjuder en helhetslösning som ingen annan kan. Sedan starten 1841 som försäkringsbolag är vi nu också en bank, enfastighetsförmedling och en larmcentral. Men kärnan i vår verksamhet är fortfarande densamma – att förmedla trygghet till invånarna i vårt område. Vi är både marknadsledande och har mycket hög kundnöjdhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Dessutom har landets ekonomistudenter utsett oss till branschens mest attraktiva arbetsgivare. Vår vision lyder ”Tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar”. Vill du bli en av oss? I så fall delar du också våra grundläggande värderingar om äkthet, tillit, mod och tydlighet. Så behandlar vi varandra i vårt bolag. Nu växlar vi upp vår uppmärksamhet i området Alingsås – Lerum och stärker vårt team med ytterligare en rådgivare inom Liv och pension. Vi vill ruska om marknaden genom att erbjuda helhetslösningar, service och lokal närvaro utan motstycke. Som kundägt bolag är kundnöjdheten vårt främsta mål. Din utmaning Du ansvarar för att driva och utveckla affären kring liv och pension i distriktet, såväl genom att vårda befintliga kunder som att bearbeta nya. Då vi har ett stort fokus på kundens helhet är det avgörande att genom tätt teamarbete även bidra till övriga affärer. Vem är du? Vi söker dig som har eftergymnasial ekonomisk utbildning samt flerårig erfarenhet från rådgivning inom liv och pension. Vi ser också att du har livdiplom och Swedsec är givetvis meriterande. Du bör ha mycket goda kommunikativa färdigheter. För att trivas och lyckas i den här rollen behöver du vara disciplinerad, energisk och gilla att jobba mot uppsatta mål. Dina mycket goda sociala förmågor är en förutsättning för att lyckas i kundmötet samt för att skapa ett härligt kollegialt klimat. Du jobbar tätt tillsammans med kollegor inom bank och försäkring för att uppnå en helhet för våra kunder. Vi ser gärna att du bor i Lerumstrakten då vi önskar placering av denna tjänst på vårt kontor i Lerum.  Vårt erbjudande Du kommer till ett bolag med ett enormt kundengagemang där många väljer att stanna länge. Trivsel och hälsa är genomgående hög och vi tycker om att skapa framgång tillsammans. Vi har uppskattade och generösa förmåner och har en stark värdegrund som bland annat tar sig uttryck i vårt omfattande hållbarhetsarbete. Villkor Tjänsten är på heltid och tillsvidare efter provanställning. Önskat tillträde är 2022-01-01. Kontakt Jonas Enhammar, chef: 0520 - 49 49 36 Roger Rönnerhag, HR: 0521 – 27 30 26 Anne-Christine Öhling, Facklig: 0521 – 27 30 10 Sista ansökningsdag: 2021-09-19
Arbetsgivare
Länsförsäkringar Älvsborg
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Försäkringssäljare föräldravikariat

Arbetsgivare / Ort: Länsförsäkringar Jämtland / ÖSTERSUND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker en vikarierande kollega som kan förstärka gruppen med försäljning och kundservice under ett föräldravikariat fram till 31 augusti 2022.

Vad får du jobba med?

I rollen som säljare säljer du försäkringar, vårdar befintliga och bygger upp nya kundrelationer via telefon och personliga möten, till privatkunder i Jämtland och Härjedalen. Vi vill ge våra kunder den bästa service, vilket bland annat innebär att hjälpa våra kunder att se till att de är försäkrade utifrån sina individuella behov. Proaktiva kundkontakter är en naturlig del i ditt arbete och du bör inte vara främmande för helg- och kvällsarbete.

Vem är du?

Du har en akademisk utbildning eller annan relevant yrkesbakgrund, gärna med säljerfarenhet inom försäkringsområdet är meriterande. Har du goda kunskaper i fler språk än svenska är det meriterande. Du är service- och kundorienterad och trivs med många kontakter. Du har en stark drivkraft och en vilja att nå resultat, som är en förutsättning för att lyckas i rollen som säljare. Du har god samarbetsförmåga och gillar att sprida energi till gruppen, gillar utmaningar och har ett affärsmässigt tänk. Vi förväntar oss att du är lyhörd och har förmågan att sätta dig in i kundens behov, det är viktigt för oss att ha en långsiktig och förtroendefull relation med kunderna. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

För oss är det viktigt med jämställdhet och mångfald och därför vill vi att du är med och bidrar till en inkluderande kultur. Det är också givet att du, precis som vi, tycker att hållbarhet är viktigt. Självklart känner du igen dig i våra värdeord: Hållbara, engagerade och modiga.

Anställningsvillkor

Visstid, heltid och tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tjänsten är placerad på kontoret i Östersund.

Övrig information

Som en del i vår rekryteringsprocess kan du få genomföra ett test.

Arbetsgivare
Länsförsäkringar Jämtland
Prästgatan 18
83125 ÖSTERSUND
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Försäkringsrådgivare till If Företag

Arbetsgivare / Ort: Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Försäkringsrådgivare/Försäkringssäljare

Om jobbet
If har målet att vara Sundsvalls bästa arbetsgivare. Nu har du chansen att bli en del av deras nystartade team Remote Sales. Har du erfarenhet av service eller försäljning och vill jobba för en arbetsgivare som verkligen värderar dig? Läs vidare! If Företag Sverige har sitt hjärta i Sundsvall. Här sitter stora delar av verksamhetens nyckelfunktioner som möjliggör branschens bästa försäkringslösningar för företag. De satsar stort på den nya avdelningen Remote Sales, och StudentConsulting rekryterar nu 10 nya företagsrådgivare till avdelningen för direktanställning hos If. Remote Sales jobbar med försäkringsrådgivning till små och medelstora företag i alla branscher vilket gör jobbet både spännande, varierande och utvecklande. Din huvudsakliga uppgift är att göra kunden rätt försäkrad med en skräddarsydd lösning för företagets behov. Tillsammans möjliggör avdelningen att nya affärsverksamheter kan startas upp och expandera och att de ska känna att If är vid deras sida hela vägen. Avdelningen Remote Sales består idag av 25 rådgivare, fördelade på ett team i Stockholm och två nystartade team i Sundsvall. Då avdelningen är under uppbyggnad har du möjligheten att delta i många spännande projekt och satsningar. Som försäkringsrådgivare arbetar du och dina engagerade kollegor med försäkringsrådgivning genom telefon- och videomöten. De hanterar i hög grad varma leads där kunden ofta själv angett att de önskat offert via hemsidan. Till din hjälp i arbetat har du välutvecklade stödsystem, en intern supportavdelning för svårare ärenden samt kompetenta teamledare. If värnar om dig som medarbetare då de anses vara företagets viktigaste resurs och erbjuder därför en rad olika förmåner och utvecklingsmöjligheter. De har målet att bli Sundsvalls bästa arbetsgivare! Här ska medarbetare må bra och utvecklas utifrån sina behov och ambitioner. Det moderna kontoret är verksamhetens hjärta, men If erbjuder en flexibel arbetsplats där även valmöjligheten till hemarbete är möjlig. Arbetstiderna är endast förlagda på dagtid under vardagar och under sommarmånaderna tillämpas förkortad arbetstid. Tjänsten är på heltid och startar den 1 november med en inledande fyra veckors introduktionsutbildning. För denna tjänst sköter StudentConsulting rekryteringsprocessen och du anställs sedan direkt av If Skadeförsäkring. Din profil För att trivas i den här rollen krävs det att du har en god kommunikativ förmåga, gillar förändring och är van att arbeta i digitala system. Då avdelningen är under uppbyggnad ser vi gärna att du är en kreativ person som kommer med förslag på nya lösningar och smarta arbetssätt. Du kommer vara en viktig del i denna framgångssatsning! För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du kan flytande svenska i tal och skrift samt är bekväm att prata med engelsktalande kunder. Du bör ha erfarenhet av serviceinriktade yrken, gärna inom kundtjänst eller försäljning. Vi tror att du som söker är en förtroendeingivande problemlösare som gärna sitter i förarsätet. Andra egenskaper vi tror gynnar dig i denna roll är: • Teamspelare • Engagerad • Tävlingsinriktad • Lösningsorienterad • Effektiv If har en stark tro på att mångfald leder till bättre resultat och en ännu mer välmående arbetsplats. Avdelningen speglar detta genom en stor variation på ålder, bakgrund, kompetenser och kön bland rådgivarna. Detta är även något StudentConsulting strävar efter i sina rekryteringsprocesser. Vill du också vara en del av Remote Sales resa och utveckling? Sök tjänsten redan idag! Om företaget Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se
Arbetsgivare
Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Hemsida: www.studentconsulting.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Ekonom

Arbetsgivare / Ort: Mölndals kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ekonomikonsult

Om jobbet
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag! Kultur och fritidsförvaltningen bedriver verksamheter i lokaler och anläggningar så som; bibliotek, stadsmuseum, fritidsgårdar, mötesplatser, Fritidsbank, idrottsanläggningar samt simhallar. Du kommer att vara placerad på den administrativa avdelningen som är en stödfunktion inom förvaltningen och som består av nio medarbetare varav två andra ekonomer som du främst kommer att samarbeta med. Din arbetsplats kommer att vara på stadshuset i Mölndal, vilken ligger nära Mölndals resecentrum. Tjänsten är tidsbegränsad t.om. 230831 och på deltid, 50%. ARBETSUPPGIFTER Vi erbjuder dig ett roligt och spännande arbete i en organisation som är utvecklings- och förändringsbenägen. Vårt största projekt just nu är att vi bygger ett nytt badhus i Åby där du kommer att ha en viktig roll som ekonom. Som ekonom ansvarar du för att arbeta fram och kvalitetssäkra budgeten för det nya badhuset tillsammans med enhetschefen, inför budgetbeslut i kultur- och fritidsnämnden i juni 2022. Nya Åbybadet beräknas öppna andra kvartalet 2023. Parallellt med budgetarbetet för det nya badet kommer du arbeta med löpande budget, uppföljning och prognos för det tillfälliga badet, Lilla Åbybadet. Du kommer även att arbeta tillsammans med förvaltningschef, avdelningschefer och ekonomer för att få förvaltningens investeringsprocess för fastigheter på plats. Du rapporterar till avdelningschef för administrativa avdelningen och kommer att arbeta nära med såväl förvaltningens två ekonomer, förvaltningschef samt fyra avdelningschefer. KVALIFIKATIONER - Vi söker dig med högskoleexamen och/eller lång erfarenhet från en liknande roll som ekonom/controller. - Du behöver ha mycket goda datakunskaper och vara en van användare av olika IT-baserade system t.ex. Office-paketet. - Vi ser gärna att du tidigare har gjort ekonomiska analyser och bedömningar. Med fördel har du arbetat inom eller på uppdrag av en kommun med investeringsprocesser för fastigheter och har erfarenhet av strategiskt arbete och förändringsledning. - B-körkort är meriterande. Som medarbetare gillar du att tänka långsiktigt och ha ett brett perspektiv på frågor. Du som person är duktig på att ta eget ansvar och samarbeta med andra i projekt. I tjänsten ingår att kunna samverka med olika intressenter och kan föra en tydlig dialog och skapa engagemang för dina frågor. Du är duktig på att prioritera och mån om att nå resultat samt ha en ekonomisk medvetenhet i frågor. Då det är en deltidstjänst kan vi erbjuda stora möjligheter att förlägga sin arbetstid under ordinarie kontorstid. Mölndals stad erbjuder också alla medarbetare ett generöst friskvårdsbidrag. Välkommen med din ansökan redan idag! ÖVRIGT Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Mölndals kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Ekonom till statlig myndighet i Göteborg!

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ekonomikonsult

Om jobbet
Har du erfarenhet ifrån den offentliga sektorn, budgetarbete och controlling? Då har ska du läsa vidare! För vår kunds räkning söker vi nu en erfaren ekonom till statlig myndighet i Göteborg! Tjänsten är ett konsultuppdrag så fort som möjligt med start omgående och sträcker sig till årsskiftet! Sök rollen redan idag då intervjuer sker löpande! Om tjänsten Ekonomi är en viktig pusselbit i verksamhetsplaneringen. Som ekonom är du den som tolkar och förmedlar ekonomiska siffror så att de blir ett bra verktyg i det strategiska och operativa arbetet. Du arbetar främst med budget, prognoser och verksamhetsuppföljning i nära samarbete med andra chefer. I anställningen ingår även att vara ett aktivt stöd i ekonomiska frågor till chefer och ansvariga i projekt, samt att ta fram och analysera ekonomisk information och beslutsunderlag till ledningen och verksamhetsansvariga. För att kunna vara ett bra stöd till ledningen måste du vara intresserad av och aktivt sätta dig in i hur verksamheten fungerar. I arbetet ingår också kalkylarbete och andra kostnadsberäkningar. Tillsammans med övriga ekonomifunktionen och administrativ chef arbetar du med att driva utvecklingsarbete för att förändra och förbättra rutiner och arbetssätt för att höja kvaliteten i ekonomiarbetet. Vem är du? Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har arbetat med kvalificerat ekonomiarbete inom statlig sektor. Vidare har du kunskap och erfarenhet av komplexa ekonomisystem. Verksamheten använder Agresso och det är fördelaktigt om du har erfarenhet av det systemet sedan tidigare. Som person är du analytisk och har god pedagogisk och kommunikativ förmåga som gör att du kan lyfta fram de avgörande frågeställningarna i t ex budgetarbete och ekonomiska uppföljningar. Du kan föra ekonomiska diskussioner med kollegor som inte är ekonomer. Arbetet kräver också god samarbetsförmåga, servicekänsla och god förmåga att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt i Excel, samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Om verksamheten Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 20 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.