På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Försäkringsmäklare

Försäkringsmäklare

Försäkringsmäklare är ett samlingsnamn för ett antal olika yrken inom försäkringsbranschen.

Arbetsuppgifterna varierar kraftigt beroende på var och i vilken roll man arbetar men på något sätt går ut på att förse privatpersoner eller företag med försäkringar i syfte att erbjuda ekonomiskt skydd.

Försäkringsmäklare kan specialisera sig inom olika inriktningar och utföra diverse olika arbetsuppgifter, exempelvis kan försäkringsmäklare jobba inom kundtjänst med att sälja försäkringar per telefon samt att, som rådgivare ge kunderna information om olika försäkringslösningar.

Andra uppgifter som försäkringsmäklare kan ha går ut på att utreda olika ärenden, göra riskanalyser (som aktuarie), fastställer premiestorlek samt andra försäkringsvillkor.

Utbildning

Som lägst kräver arbetsgivare att man har gymnasiekompetens. Allt oftare kräver arbetsgivarna en högskoleutbildning. Försäkringsbolagen har ibland egen utbildningsverksamhet för sin personal och erbjuder vidareutbildningar / fortbildningar som arbetsplatsförlagda utbildningar.

Arbetsplats

Flertalet av dem som arbetar med försäkringar är anställda av försäkringsbolag, banker eller är fristående konsulter som kan agera i egenskap av egenföretagare.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.