På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

Lysande framtid inom fastighetsbranschen
Söker du nya utmaningar? Inom fastighetsbranschen finns stora möjligheter att utvecklas och branschens framtid ser ljus ut. – Fastighetsbranschen är inte lika konjunkturkänslig som till exempel bygg- branschen. Fastigheterna står där de står och det behövs alltid människor som tar hand om dem, säger Madeleine Rietschel, verksamhetschef för Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd, som bland annat arbetar med utbildningsfrågor och kompetensförsörjning inom branschen.

Stora utvecklingsmöjligheter
Inom branschen finns det i dag flera olika yrkeskategorier och möjligheterna att utvecklas och klättra på karriärstegen är stora. För Sofia Thunberg började karriären med ett sommarjobb på Telgebostäder, följt av ett vikariat som bovärd på Markarydsbostäder några år senare. Efter åtta år i yrket, med stopp på bland annat Botkyrkabyggen, arbetar hon i dag som fastighetschef på HSB i Södertälje. – När jag startade trodde jag inte att jag skulle sitta här i dag. Det är det som är så kul med den här branschen, att det alltid finns ett nästa steg. Folk har fördomar om att vi bara rensar avlopp och klipper gräs, men det handlar om mycket mer än så. Vi utvecklar även en produkt, säger hon.

Service i fokus
För att trivas inom fastighetsbranschen är det viktigt att man är social och positiv. – Det här är det största serviceyrket som finns, så det gäller att man gillar människor. Egentligen är det fantastiskt hur vi bjuds in att dela folks liv. Hemmet är vår borg och det är just där vi verkar, säger Sofia Odell.

Flera ingångar
För den som är sugen på en framtid inom branschen finns flera möjliga ingångar på både gymnasiet, yrkeshögskola, högskola och universitet. På grund av fastighetsdriftens miljöpåverkan har branschen också många gröna jobb.