På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Maskinförare
Spela filmen

Maskinförare

Maskinförare är ett samlingsnamn för alla som arbetar med att manövrera och sköta olika sorters jordförflyttningsmaskiner som exempelvis grävmaskin, lastmaskin och bandschaktare samt kranar.

Det är vanligt att man behärskar flera olika maskiner för att ha ett brett arbetsområde.

En maskinförares arbetsområden och arbetsuppgifter är många och skiftande. Vanliga arbetsuppgifter är att köra och underhålla anläggningsmaskiner, gräva och schakta för hus, anläggningar och vägar, gräva och lägga vatten- och avloppsledningar, lasta och lossa olika typer av gods och material. Du kan också gräva ner kablar, arbeta i grustag eller med torvhantering.

För att kunna utföra sitt arbete som maskinförare måste man kunna läsa ritningar och beskrivningar för bygg- och anläggningsarbeten. Nu för tiden ingår det allt oftare att man behöver kunna även utföra arbeten med laser- och GPS-utrustning för höjdmätning och positionering.

Exempel på maskiner som maskinförare arbetar med är grävmaskin och hjullastare.

Utbildning

Utbildning till maskinförare finns på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogram, inriktning Anläggningsfordon.

Motsvarande utbildningar för vuxna kan finnas inom komvux. Arbetsförmedlingen kan också köpa in eller anordna utbildning till maskinförare i sin egen regi för arbetssökande inskrivna på AF.

Om man blir anställd på ett företag som en obehörig maskinförare får man lära sig den praktiska delen av arbetet på arbetsplatsen och den teoretiska delen via distansutbildning som anordnas i Byn's regi.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

87 Lediga jobb

Maskinförare för kommande uppdrag

Arbetsgivare / Ort: Konsultia AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinförare
  • träfiberskivor

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter Vi söker nu maskinförare för kommande uppdrag till vår kund i Skellefteå. Som maskinförare kommer dina arbetsuppgifter variera, men i det stora hela kommer du köra maskin ute i produktion. Viktigt är att du har vana att köra större maskiner, ex hjullastare. För denna tjänst är truckkort ett krav. Där ett av kraven är att du har behörighet för att köra motviktstruck (B1). Har du kort för hjullastare är detta meriterande, Din profil Vi ser att du som person är drivande framåt i ditt arbete, är samarbetsvillig och har lätt att arbeta självständigt, men även tillsammans med dina kollegor. Utöver detta är du strukturerad, ordningsam och positiv som person. Övrig information B-körkort och tillgång till bil är ett krav. Vi kommer intervju löpande, så tjänsten kan bli tillsatt innan slutdatum, Mer information om tjänsten får du vid en eventuell intervju. Om oss FÖR SVENSK INDUSTRI FRAMÅT En stor del av framgångssagan Sverige möjliggjordes av industriföretagens framfart under 1900-talet. Arbetstillfällen skapades, skatteintäkter genererades och många bolag tog sig ut på en global marknad. Det vill vi ska fortsätta. Konsultias bemanningslösningar hjälper industrin med kompetensförsörjning och produktion i balans. Genom schyssta villkor och en värderingsdriven företagskultur attraherar vi medarbetare som gör skillnad varje dag. Vi är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och har kollektivavtal. Du får marknadsmässig lön, reglerad semester, rätt till sjuklön, pension och försäkringar. Vi erbjuder också friskvårdsbidrag och tillgång till företagshälsovård. Företaget är kvalitets- miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001. Konsultia har kontor i Borlänge, Bollnäs, Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå, Piteå och Luleå. Läs gärna mer om oss på www.konsultia.se
Arbetsgivare
Konsultia AB
Hemsida: http://www.konsultia.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Grävmaskinist till 5,5 tons Grävmaskin

Arbetsgivare / Ort: Lomma Entreprenad AB / Lomma
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Grävmaskinförare

Om jobbet

Grävmaskinsförare sökes till en ny 5,5 tons grävmaskin som går på fjärrvärmejobb i svedala start omgående

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Lomma Entreprenad AB
Mariedalsvägen 1
23435 Lomma
Ansökan
Ansök senast 20 oktober (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Maskinförare

Arbetsgivare / Ort: Ghost Competence AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lastmaskinförare

Om jobbet
Vi söker en maskinförare. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Ghost Competence och arbeta som konsult ute hos vår kund, Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos vår kund om samarbetet flyter på bra. Arbetstiderna är vardagar mellan 07:00-16:00 Vi söker dig som Har en positiv inställning och en hög arbetsmoral! Vi tror att du är mån om att bidra till en god arbetsmiljö. Du är bekväm i att fatta egna beslut och du har högt säkerhetsfokus Förarbevis för hjullastare är ett krav, annars lägger vi stor vikt vid att hitta rätt personlighet och anser det är avgörande för hur väl du kommer trivas. Arbetets karaktär förutsätter att du som person är serviceminded och tar initiativ till förbättringar för både kunder och kollegor. Du trivs med att ta egna initiativ och vågar att ta för dig eftersom att du kommer tidvis arbeta självständigt. Du är även stresstålig, eftersom arbetet tidvis kan vara intensivt. Vi ser fram emot din ansökan! Om oss En viktig del för oss på Ghost Competence är att du känner dig trygg och harmonisk med din anställning. Du arbetar via oss som konsult på specifika konsultuppdrag eller blir rekryterad direkt till kundföretaget vi samarbetar med. Som konsult hos oss på Ghost Competence erbjuder vi; * Pensionsavsättning * Anslutning till vårt kollektivavtal * Marknadsmässig lön * Personlig coachning Var med på resan att bibehålla och skapa så många jobb vi bara kan i vår region. För mer information gå in på www.ghostcompetence.se Eller kontakta Marcus Skårman på [email protected] tel:0706698572
Arbetsgivare
Ghost Competence AB
Hemsida: http://ghostcompetence.se/
Ansökan
Ansök senast 22 oktober (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Maskinförare

Arbetsgivare / Ort: Lantmännen Ek För
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lastmaskinförare

Om jobbet
Till Svalövsgården söker vi nu en maskinförare. Här får du en möjlighet att jobba med framtida utsädessorter och bidra till att ta ansvar från jord till bord. Det här kommer du att göra Svalövsgården är Lantmännen Lantbruks försöksgård i södra Sverige. Vår huvudsakliga inriktning är att utöver grundbearbetningen till försöksverksamheten driva den konventionella växtodlingen samt grundutsädesodlingar. Här får du jobba med framtida utsädessorter och en varierande 11-årig växtföljd. Totalt driver vi ca 1400 ha åker. Vi använder den senaste teknologin i vår verksamhet och precisionsodling är en allt viktigare del i vår växtodling. Du kommer att ingå i ett team på fem personer. Arbetsuppgifterna är till stor del jordbearbetning, sprutning, transport och lastmaskinskörning. Även elitutsädeströskning, allmänt underhåll och andra förekommande arbetsuppgifter på en gård kan bli aktuella. Det här behöver du för att lyckas och trivas Du har: - En utbildning inom jordbruk - Sprutcertifikat - Kunskaper om precisionsodling och GPS-utrustning är meriterande - B-körkort - Goda kunskaper i det svenska språket Du är: - Noggrann och uppskattar ordning och reda - En teamplayer och kan med enkelhet samarbeta med andra personer i din omgivning - Plikttrogen och prestigelös Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord. Vi erbjuder dig En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden. Du är placerad i Svalöv och rapporterar till Driftledare Carl-Fredrik Norling. Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning som start. Låter det intressant? Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 22/10. Urval sker löpande. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Driftsledare Carl-Fredrik Norling på telefon 010-556 03 63, eller mail [email protected] Vi ser fram emot din ansökan! Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.
Arbetsgivare
Lantmännen Ek För
Hemsida: https://lantmannen.com/
Ansökan
Ansök senast 22 oktober (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Maskinist sortering avfall

Arbetsgivare / Ort: M Logistics Sweden AB / Johanneshov
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Grävmaskinförare

Om jobbet

Nu söker vi 2 St förare av maskin sortering av avfall . Vi ser gärna att ni har vana av maskin samt sortering med grip.

Ni som söker ska vara hela och rena och en bra relation till klockan. Ni ska kunna passa tider få och ge instruktioner på svenska pga radio kommunikation och säkerhet.

Har ni dessutom C kort eller vana av last maskin så är det en merit. Arbetet är schema lagt så dagtid samt kvällstid förekommer.

Arbetsgivare
M Logistics Sweden AB
Livdjursgatan 5 B
12162 Johanneshov
Ansökan
Ansök senast 22 oktober (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.