Bergstrands Utbildningar i Sigtuna

Välkommen till Bergstrands NYA Gymnasium i Sigtuna!

En helt ny besättning lärare kommer tillsammans med ”gamla” transportlärarna, från Bergstrands Gymnasium Arlanda, att lotsa dig genom skolgången till viktiga jobb i framtiden.

Vi utbildar dig till ett yrke inom de branscher där vi vet att det finns brist på arbetskraft. Vi har samarbeten med många stora företag i branscherna. De vet att vi har elever som blir bra praktikanter och som har rätt kunskaper för att kunna rekryteras direkt efter skolavslutningen om så behövs.

Vi samarbetar med flera stora företag i branschen som Volkswagen, Bavaria, Bellmans, Carrier, Schenker, Honda, Harley Davidson, Valter Eklund, NRT Bygg, H Aronsson Byggnads, Gröna Lund m.fl. Vi har också nära kontakter med Mekonomen och Bilia. Det hjälper oss att ligga i framkant när det gäller utveckling av utbildningen samt tekniska lösningar på skolan. Kontakter som också gör att vi kan ordna bra praktikplatser för eleverna.


Transportteknik
Inriktningen Transportteknik på Fordons- och transportprogrammet förbereder dig för jobb som yrkesförare / lastbilsförare. Du får en attraktiv utbildning som svarar mot branschens önskemål. Detta betyder att du kommer ha mycket goda chanser att få jobb direkt efter utbildningen.

Arbetsuppgifter för en yrkesförare är väldigt varierande, du kan exempelvis leverera/hämta pallar och paket till kunder, köra på en byggarbetsplats eller transportera gods runt om i Europa.

Du som läser Transportteknik kan även arbeta med schakt, vilket innebär att du hämtar sand, betong och annat byggmaterial för att sedan anlägga på plats med maskin.


Bygg- och anläggningsprogrammet
Snickare, plattsättare, anläggare...? Exakt vilket jobb det blir kan du bestämma under utbildningens gång.

Första året är gemensamt för alla elever och ger dig en bred och grundläggande kunskap om byggprocessen, nybyggnad och renovering. Du får också inblick i alla de yrkesutgångar som Bergstrands utbildningar erbjuder. Under en tvåveckors period får du även komma ut till en riktig byggarbetsplats och se hur vardagen ser ut där.

Vid slutet av det första året väljer du inriktning för år två och tre.


Våra utbildningar utgår från verkligheten
I utbildningen på Bergstrands utbildningar ingår både teoretiska och praktiska ämnen. Vårat mål är att alla elever ska få gymnasieexamen och vara anställningsbara efter utbildningen. Bland dem som går Bergstrands utbildningar får nio av tio elever jobb efter utbildningen och går ut med gymnasieexamen.

Vi jobbar med ”case” eller uppdrag, tagna ur verkligheten. Ska du måla en vägg behöver du räkna ut hur mycket färg som behövs. Vill du ta betalt för ditt jobb behöver du räkna ut hur mycket du kan ta i timmen. När du ser direkt praktisk nytta av det du lär dig, blir det mycket roligare att lära. Du läser, räknar och skriver, ofta utan att tänka så mycket på att du pluggar.

Skolan har ett branschråd och diskuterar regelbundet behov och utbildningsfrågor tillsammans med branscherna och flera stora bolag. Det ger unika kontakter inom näringslivet och har bidragit till att Bergstrands utbildningar har ett gott förtroende hos branscherna. Det märks även i utbildningen.


Du utbildar du dig till ett riktigt yrke
De utbildningsprogram som finns på Bergstrands utbildningar i Sigtuna är:

Visa mer
Visa mindre
BESTÄLL INFORMATION

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION

Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka frågor eller beställa information från Bergstrands Utbildningar i Sigtuna.