Interiörskolan Reportage från Interiörskolan

Interiörskolan

Är det dags för nya utmaningar där du får utlopp för din kreativa sida? Känner du dig redo för en ny utmaning som helt följer din egna tidsram? Då är Interiörskolans utbildning till Certifierad Inredare, Homestylist och Inredningskonsult någonting för dig. Här får du utvecklas inom bland annat feng shui, färglära och ljussättning.


Vad är Interiörskolan?
Interiörskolan har sedan starten 2015 legat i framkant när det gäller utbildningar till Certifierad Inredare. Vi är ett etablerat företag som erbjuder en professionell heltäckande yrkesutbildning. Här lär du dig allt du behöver för att arbeta som Inredare. Det är inga stora gemensamma starter av utbildningen utan så fort du valt att läsa utbildningen och gjort din beställning har du tillgång till ditt material. Det flexibla upplägget gör att du bestämmer helt själv hur, när och var du vill plugga. Interiörskolan uppdateras hela tiden med nytt och fräscht innehåll för att du som elev alltid ska vara i framkant när du ger dig ut i inredningsbranschen.


Hur ser studietakten ut hos Interiörskolan?
Hos Interiörskolan får du styra dina dagar och ditt plugg helt själv. Du kan därmed forma utbildningen utefter din vardag. Hela utbildningen blir därför mycket fri och egenstyrd. Vi har valt att göra så för vi vet att allt möjligt kan hända i livet och vi vill att alla elever ska känna sig trygga och inte vara stressade hos oss. När man kan styra sina studier efter egen takt tror vi att man får chansen att utvecklas och lyckas som allra bäst. Trots att du styr din utbildning till stor del själv har du alltid tillgång till kursledaren som mer än gärna hjälper dig att nå dina drömmar. Du kan även chatta med andra elever som är inloggade på elevportalen samtidigt som dig, perfekt om du vill vidga sitt kontaktnät eller hjälpa varandra.

– Du behöver inte köpa till något material för att klara av utbildning. Allt kursmaterial ingår i vår heltäckande inredningsutbildning. Det enda du behöver innan du börjar är en dator med internetanslutning, sedan får du bland annat en kurspärm, färgvifta och inredningsböcker samt självklart tillgång till allt ditt digitala material som som filmer, nedladdningsbara dokument och mallar mm, i din elevportal.

Nytt för i år är att du kan välja att gå utbildningen inkl. RoomSketcher eller SketchUp. Samma utbildning men två olika planritningsprogram.


Hur går det till att läsa till certifierad inredare?
Utbildningen är uppbyggd i fyra olika block med olika delar. När du är klar med ett block slussas du vidare till nästa block. I blocken kommer du få lära dig om Feng shui, mönsterpåverkan, färglära, stilnycklar, ljuslära och färgåtergivning, materiallära samt homestyling och mycket mer. När du läst klart alla fyra blocken kommer du ha tre veckor på dig att göra klart ditt certifieringsprov där dina nyfunna kunskaper får skina. Man får genom detta upplägg utlopp för sin kreativitet och dessutom får du en stabil grund att stå på när du rör dig vidare ut i arbetslivet. Lärarna på skolan är vid din sida under hela vägen och deras engagemang motiverar och stöttar eleverna.


Vad kan man göra efter utbildningen?
När du har läst klart din utbildning har du kompetenser som gör att du kan inreda åt företag likväl för privatpersoner, inför försäljning och förändring, inomhus och utomhus. Det är många som väljer att starta eget efter avslutad utbildning och då kan du helt välja själv hur du vill använda dina kunskaper och din kreativitet.

www.interiörskolan.se har vi en blogg där du kan få mer inspiration och även läsa olika elevporträtt som vi gjort för att visa upp studiemiljön hos oss. I elevporträtten får de tidigare eleverna visa upp vad de arbetar med idag och hur utbildningen har hjälpt dem att nå sina drömmar.


Vad har du för råd till studenter som är på väg att anmäla dig till en inredningsutbildning?
Planera in din studietid och sätt upp små delmål för att nå ditt slutmål. I utbildningen finns ett helt avsnitt om studieplanering som hjälper dig med det – helt unikt för Interiörskolan. I slutet av utbildningen har vi även ett avsnitt ”Starta eget som inredare” som är till för dig som vill starta eget eller som bara behöver tips om hur du ska bemöta olika personlighetstyper på bästa sätt i till exempel en arbetsintervju. Den här extrakursen som ingår just nu tar även upp självförtroende och självkänsla.

 

Detta är ett betalt reportage från Interiörskolan