Saxakademin

Drömmer du om frisöryrket? Eller är du frisör och vill lära dig ännu mer? Hos oss finns alla möjligheter!

Saxakademin är en branschgodkänd frisörutbildning och utmärks bland annat för kurser i gröna alternativ, extensions med tejp, e-learning och hantering av sociala medier. Då det tar tid att lära sig yrket satsar vi på att ge dig så gedigna frisörkunskaper som är möjligt.

Saxakademins ambition och mål är att vara Sveriges ledande lärosäte för frisörer - på alla nivåer. Vi erbjuder dig möjlighet till individuell läroplan.

På skolan samsas nybörjare som går grundutbildning med redan etablerade frisörer som vidareutbildar sig inom önskade moment. Skolan erbjuder alla behandlingar som frisörsalonger ger varpå utbildningen blir heltäckande och varierad.

Hos oss sker all undervisning vid frisörarbetsplatsen. Vi kombinerar teori och praktik. Mer än hälften av tiden är kundpass vilket ger dig en bra erfarenhetsbank med olika frisörmoment och behandlingar.

Under utbildningen ges ett flertal event och utbildningskvällar under året, där ledande personer från branschen ger dig inblick i nya tekniker och de senaste trenderna.

  • Frisör 1500 timmar
  • Frisör 1000 timmar - förkunskaper Stylistgymnasium


Arbetsmarknaden ser alldeles strålande ut det är stor efterfråga frisörer. Skolan har ett brett nätverk vilket leder till anställning.


Här hittar du alla vidareutbildningar för redan utbildade frisörer >>


Skolans värdeord är kunskap, trygghet och ödmjukhet och lägger du till teknik, teori och övning så har du den bästa grunden du kan få för att nå ditt drömyrke - frisör!

Visa mer
Visa mindre