På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Parkeringsvakt
Spela filmen

Parkeringsvakt

Yrket kan ha olika benämningar, t ex trafikövervakare och, i folkmun kallas parkeringsvakt även för "lapp-lisa".

En parkeringsvakt ser till att parkerings- och stoppförbudsbestämmelser följs, att bilar inte parkeras på övergångsställen, i lastzoner, på innergårdar i bostadsområden eller på handikapparkering. Parkeringsvakten ser också till att inte obehöriga parkerar på förhyrda parkeringsplatser samt att parkeringsavgifter betalas. Arbetet kan också bestå av att ta betalt i ett parkeringsgarage.

Utbildning

Parkeringsvakter utbildas internt, dvs man blir anställd och får utbildning på arbetstid, med lön.

För att få anställning som parkeringsvakt bör man vara minst 20 år gammal och vara ostraffad. B-körkort är ett krav.

För att arbeta som parkeringsvakt på ett bevakningsföretag krävs gymnasiekompetens och goda kunskaper i svenska och engelska.

Utbildningen av parkeringsvakter anställda inom kommuner är föreskriven av Rikspolisstyrelsen och för att bli anställd krävs att man avlägger ett godkänt prov efter utbildningen.

Personliga egenskaper

Som parkeringsvakt behöver du vara stabil och kontrollerad i stressituationer, bra på att kommunicera och kunna handskas med människor på ett bra sätt. Det här är ett jobb som kräver allmän god fysik då större delen av arbete utförs till fots och där man får vara mycket utomhus.

För att trivas med och lyckas i yrkesrollen som parkeringsvakt, behöver du vara bra på att samarbeta med andra människor, lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Visa mer
Visa mindre

52 Lediga jobb

Ordningsvakter till Uppsala

Arbetsgivare / Ort: Avarn Security AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Avarn Security söker nu dig som tilltalas av säkerhetsbranschen och vill ha ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Som ordningsvakt har du till uppgift att medverka till att skapa trygghet och upprätthålla allmän ordning. Områden där du kan komma att tjänstgöra är till exempel sjukhus, domstolar, kollektivtrafik, köpcentrum eller mässor. Vi söker medarbetare för behovsanställning. Vi erbjuder dig • Ett ansvarsfullt arbete med variation på många spännande uppdrag i Uppsala. Vi söker dig med • Grundläggande gymnasiekompetens.  • Ordningsvaktsutbildning eller möjlighet att genomföra en ordningsvaktsutbildning. Meriterande • Körkort • Väktarutbildning • Ordningsvaktsutbildning Vem är du? Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga. Vidare är det ett grundläggande krav att du är 20 år fyllda och har god fysik och är psykiskt stabil. För anställning krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen samt har ordnad ekonomi. Om ni saknar utbildning som ordningsvakt kan Avarn Security bistå med ansökan och kursavgifter för att efter genomförd utbildning påbörja en anställning hos oss.  För att genomföra utbildningen behöver ni uppfylla polisens krav se https://polisen.se/lagar-och-regler/ordningsvakter/ordningsvakt-utbildning/   Vår verksamhet pågår dygnet runt, året om och kan innebära långa pass och obekväma arbetstider. Avarn Security erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet. Vill du bli en av oss? Varmt välkommen med din ansökan via vår hemsida/karriär/lediga tjänster Vi eventuella frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig för rekryteringen. Urval kommer ske löpande, och vi ser vi fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2021-10-22 Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.    
Arbetsgivare
Avarn Security AB
Hemsida: https://www.avarnsecurity.se
Ansökan
Ansök senast 21 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Parkeringsvakter för säsongsanställning i Åre

Arbetsgivare / Ort: Aimo Park Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om Aimo park We are a parking company. Always have, and always will be. But what that means, is up to us. By rethinking how parking can influence mobility and simplify people´s everyday lives – we have embarked upon a journey. Through innovations and with people in focus, we want to make a difference. With courage and passion we are wondering - are you ready to join us? Vill du arbeta säsong i Åre och jobba som parkeringsvakt hos oss? Vi söker nu parkeringsvakter[SC1] som vill arbeta säsong i Åre mellan början av december till slutet av april. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna varierar. Det förekommer även arbete under helgen. Om tjänsten I tjänsten som Parkeringsvakt utför du parkeringsövervakning och ser till att parkeringsreglerna efterlevs. Du har ett fritt arbete men med ett viktigt ansvar. Bland annat är du med och självständigt planerar ditt körschema för tilldelat bevakningsområde. En annan del av jobbet innebär att proaktivt hjälpa till när våra kunder har frågor om parkeringsregler eller hur man använder våra digitala tjänster. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid mellan början av december och slutet av mars. Tiderna varierar och natt och helgarbete förekommer. Du kommer att tillhöra affärsområde Norr med placering i Åre. Vi erbjuder Ett fritt och omväxlande arbete för dig som gillar att ta ansvar. Vidare är det ett aktivt jobb som passar för den som gillar att röra på sig. Aimo Park tillämpar kollektivavtal och har friskvårdsbidrag, Vem är du vi söker? För att passa in i vårt team har du en positiv attityd, känsla för noggrannhet samt är duktig på att kommunicera med andra människor. För att trivas hos oss tror vi att du är: • Serviceinriktad • Bra på att förklara och lyssna • Noggrann • Van att möta människor i olika situationer • Klarar av att vara bestämd och saklig • En god representant för Aimo Park Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet från ett serviceyrke. Har du arbetat som parkeringsvakt innan och kan regelverket är det mycket meriterande, Krav är att du har körkort B. Vidare ska du ha goda kunskaper i svenska, både tal och skrift. Innan anställning begär vi alltid in ett utdrag från Polisens belastningsregister. Då bilkörning är en stor del av tjänsten är även fortkörningsböter och andra trafikförseelser av vikt att det inte förekommer. Ansökan Vi ser fram emot att få din ansökan senast 2021-10-24 men vi kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan gör du via www.aimopark.se För mer information om företaget hänvisar vi till vår hemsida www.aimopark.se Har du eventuella frågor om tjänsten? Kontakta Affärsområdeschef Anders Lööf. [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Aimo Park Sweden AB
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Parkeringsvakt med Servicekänsla!

Arbetsgivare / Ort: Apcoa Parking Sverige AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Om jobbet

APCOA Parking Sverige AB är en ledande aktör inom svensk parkeringsservice. Huvudverksamheten är inriktad på etablering och drift av parkeringsanläggningar. Vi är ca 500 medarbetare och närmare 1 400 parkerings- och övervakningsuppdrag i ett 10-tal städer i Sverige. APCOA Parking Sverige AB tillhör APCOA Parking Holdings GmbH, Europas största parkeringskoncern med 4 500 anställda. du kan läsa mer om oss på www.apcoa.se


Vi söker dig som vill hjälpa till med att se till att våra kunders parkeringar har hög kvalitet och blir en väl fungerande resurs. APCOA är idag ett av Sveriges ledande parkeringsföretag med många uppdrag och erkänt framgångsrika i att vara en del i branschens utveckling. Vi expanderar och söker parkeringsvakter till Region Stockholm. Arbetet utgår från kontoret i Liljeholmen eller Kista. Du får en grundlig utbildning som är både teoretisk och praktisk.


Du är trygg, har en positiv grundattityd, är en noggrann person och du har en social förmåga som gör att du är duktig på att kommunicera med och lyssna på människor du möter i olika situationer. Du har en god förmåga att planera.

Vi ser att du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Vi ser även att du haft körkort i minst två (2) år då det förekommer en del bilkörning inom arbetet.


Utbildning sker internt.

För frågor kontakta Bülent Demirörs

Skicka din ansökan till [email protected]#jobbjustnu

Arbetsgivare
Apcoa Parking Sverige AB
Årstaängsvägen 21 B
10074 Stockholm
Hemsida: https://www.apcoa.se/
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Avarn Security söker utbildade ordningsvakter - behov till Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Avarn Security AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ordningsvakt

Om jobbet
En ordningsvakt arbetar på offentliga platser där många människor är i rörelse. Därför är det viktigt att vara stresstålig och ha hög social kompetens. Ordningsvaktens arbete skiljer sig från väktarens eftersom ordningsvakten har större rätt att ingripa vid ordningsstörande. Han/hon har rätt att avlägsna, omhändertaga och gripa. För att få arbeta som ordningsvakt krävs en speciell ordningsvaktsutbildning och ett ordningsvaktsförordnande. Vi söker ordningsvakter behov till våra ordningsobjekt inom region Öst. Tjänsteställe: Stockholm Arbetstider: Varierande arbetstider Varaktighet: Behov, tillsvidare Tillträde: Omgående Kvalifikationer: Vi söker utbildade ordningsvakter som är säkerhetsmedvetna, serviceinriktade, stresståliga och har en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Du ska vara utbildad ordningsvakt med ett giltigt ordningsvaktsförordnande.  Platser att jobba på: Våra tjänster som ordningsvakt har en stor variation. Som ordningsvakt hos Avarn kan du jobba med centrumbevakning, receptionsbevakning, sjukhusbevakning, kollektivtrafiken, mobila ordningsvakter åt Stockholms stad, kommunordningsvakter med bil och mycket mer. Våra krav för tjänsten är:  - fyllt 20 år och vara ostraffad  - drogfri  - gymnasiekompetens  - god svenska i tal och skrift  - god hälsa och fysik  - ordnad ekonomi  - ordningsvaktsutbildning  - ordningsvaktsförordnande  - körkort B (för biltjänster) Meriterande kvalifikationer är väktarutbildning och körkort. Vi kommer inte prioritera dom som vill arbeta för flera arbetsgivare inom bevakningsbranschen. Sök tjänsten via vår hemsida; Jobba här/Lediga tjänster - ej via mejl. Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar tester i urvalsprocessen. Vi vill ha din ansökan senast 2021-10-24 Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.
Arbetsgivare
Avarn Security AB
Hemsida: https://www.avarnsecurity.se
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ordningsvakt

Arbetsgivare / Ort: Securitas Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ordningsvakt

Om jobbet
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 47 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt. Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget. Din roll Som ordningsvakt har du mycket kontakt med allmänheten – din främsta uppgift är att få människor att känna sig trygga i sin vardag genom att finnas på plats i köpcentrum, på tunnelbanan eller liknande. Din närvaro som ordningsvaktär lugnande och förebyggande, men om det behövs ska du också kunna ingripa. Vem är du? Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera  periodvis högt arbetstempo. Du är självständig, men jobbar också bra i team. Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.   Vilka krav ställer tjänsten?  Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Fysisk test motsvarande springa 2000 meter på max 12 minuter samt lyfta och dra en 77 kilos tung docka eller motsvarande belastning minst 15 meter. För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Önsvärt med även väktarutbildning! Vi erbjuder dig Att få göra konkret skillnad för människor och samhället Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter Engagerade och stöttande ledare och kollegor Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människor i fokus Övrigt Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se . Vid utvärdering av sökande till tjänsten som ordningsvakt kommer urvalstester att användas. Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande. Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan.      
Arbetsgivare
Securitas Sverige AB
Hemsida: http://www.securitas.se
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.