På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Parkeringsvakt
Spela filmen

Parkeringsvakt

Yrket kan ha olika benämningar, t ex trafikövervakare och, i folkmun kallas parkeringsvakt även för "lapp-lisa".

En parkeringsvakt ser till att parkerings- och stoppförbudsbestämmelser följs, att bilar inte parkeras på övergångsställen, i lastzoner, på innergårdar i bostadsområden eller på handikapparkering. Parkeringsvakten ser också till att inte obehöriga parkerar på förhyrda parkeringsplatser samt att parkeringsavgifter betalas. Arbetet kan också bestå av att ta betalt i ett parkeringsgarage.

Utbildning

Parkeringsvakter utbildas internt, dvs man blir anställd och får utbildning på arbetstid, med lön.

För att få anställning som parkeringsvakt bör man vara minst 20 år gammal och vara ostraffad. B-körkort är ett krav.

För att arbeta som parkeringsvakt på ett bevakningsföretag krävs gymnasiekompetens och goda kunskaper i svenska och engelska.

Utbildningen av parkeringsvakter anställda inom kommuner är föreskriven av Rikspolisstyrelsen och för att bli anställd krävs att man avlägger ett godkänt prov efter utbildningen.

Personliga egenskaper

Som parkeringsvakt behöver man vara stabil och kontrollerad i stressituationer, bra på att kommunicera och kunna handskas med människor på ett bra sätt. Det här är ett jobb som kräver allmän god fysik då större delen av arbete utförs till fots och där man får vara mycket utomhus.

För att trivas med och lyckas i yrkesrollen som parkeringsvakt, behöver man vara bra på att samarbeta med andra människor, lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Parkeringsvakt (för dig som bor i Botkyrka med nystartsjobb)

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 November (3 månader 15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-12
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Vill du bli parkeringsvakt och informatör? Detta jobberbjudande gäller dig som bor i Botkyrka kommun och är inskriven i etableringsprogrammet eller jobb & utvecklingsgarantin på arbetsförmedlingen. Krav: - Det är ett fysiskt och socialt jobb, så det är viktigt att du har god fysik och är service-inriktad. - Du behöver ha goda kunskaper i Svenska, både tal-, språk- och läsförmåga. - Ett krav är att du inte är åtalad för brott (du behöver visa utdrag från belastningsregistret) - Körkort är meriterande, men ej krav Såhär går processen till: - Sök via länken så kontaktar vi dig för en telefonintervju - Om du går vidare blir du inbjuden till en rekryteringsträff och intervju under v 26 - En månads betald utbildning med start 10 augusti - Provanställning som parkeringsvakt - Efter 6 månader övergår provanställningen till en tills-vidareanställning Rekryteringen sker i samarbete med en av våra partners. Hör av dig till Saide, ‭072-061 81 30‬ eller [email protected] om du har några frågor.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast 29 November (3 månader 15 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.