På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Attributmakare

Attributmakare

En attributmakare arbetar med tillverkning av samt med reparationer och anpassningar av rekvisita för Film-, TV- och teaterproduktioner.

Att arbeta som attributmakare innebär att du sysslar med specialtillverkning av föremål med olika egenskaper till diverse tänkbara situationer och åstadkomma särskilda händelseförlopp och specialeffekter. Det kan till exempel handla om att tillverka verklighetstrogna attrapper eller konstgjorda dörrar som ska slås sönder på scen. Attributmakare arbetar vid behov även med rörliga objekt och utför fondmåleri.

Yrket ingår i Myndighet för yrkeshögskolan's (Myh) lista på så kallade "smala yrken".

Utbildning

Bra grundutbildning hittar du på gymnasieskolans Hantverksprogrammet, inriktning Övriga hantverk eller Estetiska programmet, inriktning Bild och formgivning.

Passande eftergymnasiala utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan eller på KKU (konst- och kulturutbildningar).

Lämpliga utbildningar kan även finnas på privata skolor, där du själv betalar för din utbildning och oftast inte har rätt till studiemedel.

Framtidsutsikter

Arbetsmarknaden för attributmakare finns, men är inte stor.

Personliga egenskaper

En attributmakare måste vara estetiskt skicklig, händig och bekväm att arbeta med en stor mängd verktyg, tekniker och material.

Arbetsplats

Attributmakare är ofta frilansare, dvs egenföretagare.

Att tänka på

Inom detta yrket utsätts man för kontakt med kemikalier, exempelvis med cyanoakrylatlim, vilket är olämpligt om man har astma eller eksem.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Maskör och perukmakare till Göteborgs Stadsteater

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs Stadsteater AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 11 juli (17 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Perukmakare

Om jobbet
Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum. ARBETSUPPGIFTER Som Maskör och perukmakare ingår du i arbetslaget vid Mask och perukavdelningen. Arbetet innebär att hantera skådespelarnas mask, hår och peruker inför och under föreställning. Vid tilldelat pjäsansvar ansvarar du för att kostnadsberäkna, planera och producera maskuttrycket. Efter beslut av konstnärlig ledare och närmaste chef, får du ansvar för att i samråd med övriga i det konstnärliga teamet designa mask och peruk till produktionen. I arbetsuppgifterna ingår också att ta ansvar för underhåll av mask och perukmaterial. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har utbildning inom, eller erfarenhet av mask och perukarbete på en nivå motsvarande treårig högskola. Tidigare erfarenhet av arbete med teaterproduktion är meriterande. För att lyckas i rollen behöver du vara en driven och skicklig mask- och perukmakare samt maskdesigner. Du behöver ha helhetsperspektiv inom ditt arbetsområde och se till produktionens och teaterns bästa när du gör dina prioriteringar. Du har god social kompetens och samarbetar gärna med andra. Vidare är du noggrann och lyhörd samt stresstålig, då tempot stundtals är högt. Vi vill välkomna dig till en engagerad arbetsplats med publiken i fokus. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett arbete med målsättningen att skapa och förmedla högkvalitativ teater som roar och engagerar, skapar debatt och eftertanke.
Arbetsgivare
Göteborgs Stadsteater AB
Ansökan
Ansök senast 11 juli (17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.