På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Repslagare

Repslagare

Repslagare tillverkar rep och trossar.

Repslagarens huvudsakliga arbetsområden historisk sett är inom sjöfart och utsmyckning i offentliga miljöer så som trappräcken, skyddsräcken, avspärrningar med genuina rep.

De material som i huvudsak har kommit till användning vid repslagning har varit olika sorters hampa eller lin. Idag finns endast få repslagerier kvar i Sverige med egen produktion av rep och linor.

Själva processen vid reptillverkning går till i den här ordningen:

  1. Utskärning av garn
  2. Tvinning av dukter
  3. Slagning av rep
  4. Eventuellt strykning och polering
  5. Sträckning
  6. Hoprullning


Än i dag används oftast samma metoder att tillverka rep, som på stenåldern.

Även om det numera även finns både flätade, solida och vävda rep. Skosnören, klätterrep, sytråd, bast till blomsterbuketter, snöre till tårtkartonger och presentförpackningar, tågvirke till båtar är bara några exempel på de användningsområden som förmål, tillverkare av repslagare kan komma till användning.

Utbildning

Relevant utbildning kan finnas som en yrkesutgång på inriktningen Övriga hantverk på gymnasiets Hantverksprogrammet.

Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på Komvux. Passande påbyggnadsutbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Färdigutbildning ges vanligtvis på arbetsplatsen.

Framtidsutsikter

Arbetsmarknaden för repslagare finns eftersom tråd, snöre, linor och trossar behövs, men den är mycket liten.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Industristjärna sökes!

Arbetsgivare / Ort: Palm & Partners Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 March (1 månad 10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om kunden Vår kund som är belängen i utkanten av Halmstad behöver nu förstärkning till sin produktion. Företaget är ett internationellt företag inom tillverkningsindustrin. Produktionen sker i moderna ljusa lokaler, där säkerheten alltid sätts i första hand. Ett ställe att trivas på helt enkelt! Om oss Palm och Partners är engagerade i varje enskild individ och dennes arbete. Det är när du trivs som Du presterar som bäst. Genom att bli en del i vårt stora nätverk av kunder och konsulter erbjuds du uppdrag och en vardag väl matchat utefter dina intressen och kompetenser. Visst är det viktigt med en trygg anställning och att trivas på jobbet? Det tycker vi på Palm & Partners. Därför ser vi till att du som konsult alltid har en konsultchef som stöttar dig och är engagerad i att du utvecklas hos våra kunder. Med tre ISO-certifieringar och som auktoriserat bemanningsföretag omfattas du givetvis av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension samt företagshälsovård. Vi erbjuder konsulthappenings och andra ortsspecifika förmåner för dig som anställd. Arbetsbeskrivning Nu söker vi en framåt och nyfiken maskinoperatör till ett av våra stora kundföretag i Halmstad. Du kommer jobba operativt i produktionen, och vi tror att noggrannhet, ett stort tålamod och öga för detaljer är egenskaper du besitter. Arbetet är till stor del i team, så god förmåga att kommunicera både i tal och skift är viktigt. Utbildning Det är en fördel, men inget krav, om du har någon form av industriteknisk utbildning. Erfarenhet Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba inom industrin och även erfarenhet av skiftgång då detta är 3-skift. Du är praktiskt lagd, och har lätt för att se samband mellan olika steg i processen. Erfarenhet av arbete med sömnad eller montering av smådetaljer är mycket meriterande. Personliga kvalifikationer Som är person är du driven, positiv och kvalitetsmedveten. Egenskaper som passar in på dig är noggran, tålmodig, god fingerfärdighet, god precision och god syn. Vi ser gärna att du har en teknisk förståelse och att du uppskattar ordning och reda. Du är praktiskt lagd, och har lätt för att se samband mellan olika steg i processen Vi lägger stor vikt i att din personlighet skall stämma överens med företagets kultur och värderingar, du är därför med fördel en glad och positiv person. Det är även väsentligt att du har god förståelse av svenska i både tal och skrift. Lön och anställningsvillkor Lön enligt avtal. Visstidsanställniing 6 månader med god chans till tillsvidareanställning 3-skift Ansökan Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Startdatum Enligt överenskommelse. Uppdragslängd Tillsvidare.
Arbetsgivare
Palm & Partners Bemanning AB
Hemsida: http://www.palmpartners.se/
Ansökan
Ansök senast 1 March (1 månad 10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.