På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Vävare

Vävare

Som vävare kan du arbeta som Maskinoperatör inom textilindustrin eller så kan man tillverka textilier i handdriven vävstol. Dessa två yrkesprofiler kan man se som två olika yrken som dock har samma namn och har en del gemensamma arbetsmoment.

En vävare som arbetar inom industrin, dvs som maskinoperatör, kan samtidigt göra arbetsuppgifter som vävlagare, varpoperatör, stickare, digitaltryckare eller som textilfärgare inom textilindustrin.

Maskinoperatörer inom textilindustrin ansvarar ofta för flera maskiner. Du följer processen via bildskärmar och instrumentpaneler och kontrollerar regelbundet att kvaliteten på tillverkningen är som den ska. Det ingår också i arbetet att åtgärda olika störningar i produktionen och rapportera in eller reparera maskinerna när det behövs.

Även om det manuella arbetet inom textilindustrin minskar förekommer arbetsmoment som exempelvis att byta drev, ett slags kugghjul, att trä kammar i vävmaskiner, byta garnspolar eller sätta till färg till maskinen. Förutom arbete med produktionen arbetar du även med ställ och underhåll av maskinerna. 

Arbete som maskinoperatör kan på vissa arbetsplatser innebära skiftarbete.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på Hantverksprogrammets inriktningar Övriga hantverk eller Textil design och inom Industritekniska programmet.

Vuxenutbildningar kan finnas hos privata utbildningsanordnare samt inom yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

För vävare som tillverkar textilier "för hand" det vill säga i handdriven vävstol, är arbetsmarknaden liten.

Arbetsplats

Oftast är man egenföretagare eller kombinerar arbete som vävare med ett annat yrke, ofta inom konsthantverk alternativt kan man samtidigt vara t ex gallerist eller lärare i bild eller i slöjd.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

PRODUKTIONSMEDARBETARE TILL KASTHALL

Arbetsgivare / Ort: Kasthall Mattor och Golv AB / KINNA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 juni (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Kasthall är ett svenskt designföretag som designar och tillverkar exklusiva mattor för privata hem och offentliga miljöer. Kasthall grundades 1889 och har sedan dess haft sin svenska tillverkning i den egna fabriken i Kinna, Västsverige. Kasthall är idag en av de ledande aktörerna på den globala marknaden, och har större delen av omsättningen utanför Sverige.

Framgången kommer från en stark premium-medvetenhet, hög design-nivå & innovationstänk, gediget hantverkskunnande samt höga kvalitetskrav på både material, design och tillverkning. Kasthall har idag drygt 65 anställda och finns representerade i 30 länder med showroom och butik i New York, Milano, Stockholm, Göteborg samt Kinna.

VI SÖKER

Vi söker dig som är en noggrann, självständig och kreativ problemlösare som tillsammans med ditt team gör allt för att göra ett så gott jobb som möjligt. Du trivs verkligen med att få arbeta under formen frihet under ansvar och du gillar att ta egna initiativ. Vi värdesätter ett eget driv och en egen vilja att utvecklas, ditt engagemang är viktigt för oss! Vi söker dig som kan jobba målinriktat, i team och även enskilt, har god fysik och arbetsmoral.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Kinna.

ARBETSUPPGIFTER

Som produktionsmedarbetare kommer dina arbetsuppgifter att vara:

- Förberedning

- Väva

- Tuft hand och robot

- Backing

- Lager

Arbetsuppgifterna är av varierande karaktär och tidvis mycket att göra, varför det är viktigt att du är driven och trivs att arbeta i ett högt tempo.

Du är van att arbeta självständigt och som en del av ett team.

ERFARENHET

- Flytande svenska i både tal och skrift

VI ERBJUDER

Du får möjligheten att arbeta inom ett internationellt designföretag som värnar om sin kvalitet och varumärke. Vi har ambitiösa mål där vi växer både nationellt och internationellt. Du kommer till en passionerad arbetsmiljö med stora möjligheter att få växa och utvecklas, tillsammans med oss.

SISTA ANSÖKNINGSDAG: 27 juni 2021

INFORMATION

För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Chef: Marika Andersson tel:0320-205909. Ansök via [email protected]

Urval sker löpande så skicka din ansökan redan idag!

Arbetsgivare
Kasthall Mattor och Golv AB
FRITSLAVÄGEN 42
51123 KINNA
Ansökan
Ansök senast 27 juni (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.