På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Vävare

Vävare

Som vävare kan du arbeta som Maskinoperatör inom textilindustrin eller så kan man tillverka textilier i handdriven vävstol. Dessa två yrkesprofiler kan man se som två olika yrken som dock har samma namn och har en del gemensamma arbetsmoment.

En vävare som arbetar inom industrin, dvs som maskinoperatör, kan samtidigt göra arbetsuppgifter som vävlagare, varpoperatör, stickare, digitaltryckare eller som textilfärgare inom textilindustrin.

Maskinoperatörer inom textilindustrin ansvarar ofta för flera maskiner. Du följer processen via bildskärmar och instrumentpaneler och kontrollerar regelbundet att kvaliteten på tillverkningen är som den ska. Det ingår också i arbetet att åtgärda olika störningar i produktionen och rapportera in eller reparera maskinerna när det behövs.

Även om det manuella arbetet inom textilindustrin minskar förekommer arbetsmoment som exempelvis att byta drev, ett slags kugghjul, att trä kammar i vävmaskiner, byta garnspolar eller sätta till färg till maskinen. Förutom arbete med produktionen arbetar du även med ställ och underhåll av maskinerna. 

Arbete som maskinoperatör kan på vissa arbetsplatser innebära skiftarbete.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på Hantverksprogrammets inriktningar Övriga hantverk eller Textil design och inom Industritekniska programmet.

Vuxenutbildningar kan finnas hos privata utbildningsanordnare samt inom yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

För vävare som tillverkar textilier "för hand" det vill säga i handdriven vävstol, är arbetsmarknaden liten.

Arbetsplats

Oftast är man egenföretagare eller kombinerar arbete som vävare med ett annat yrke, ofta inom konsthantverk alternativt kan man samtidigt vara t ex gallerist eller lärare i bild eller i slöjd.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Industristjärna sökes!

Arbetsgivare / Ort: Palm & Partners Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 March (1 månad 11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om kunden Vår kund som är belängen i utkanten av Halmstad behöver nu förstärkning till sin produktion. Företaget är ett internationellt företag inom tillverkningsindustrin. Produktionen sker i moderna ljusa lokaler, där säkerheten alltid sätts i första hand. Ett ställe att trivas på helt enkelt! Om oss Palm och Partners är engagerade i varje enskild individ och dennes arbete. Det är när du trivs som Du presterar som bäst. Genom att bli en del i vårt stora nätverk av kunder och konsulter erbjuds du uppdrag och en vardag väl matchat utefter dina intressen och kompetenser. Visst är det viktigt med en trygg anställning och att trivas på jobbet? Det tycker vi på Palm & Partners. Därför ser vi till att du som konsult alltid har en konsultchef som stöttar dig och är engagerad i att du utvecklas hos våra kunder. Med tre ISO-certifieringar och som auktoriserat bemanningsföretag omfattas du givetvis av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension samt företagshälsovård. Vi erbjuder konsulthappenings och andra ortsspecifika förmåner för dig som anställd. Arbetsbeskrivning Nu söker vi en framåt och nyfiken maskinoperatör till ett av våra stora kundföretag i Halmstad. Du kommer jobba operativt i produktionen, och vi tror att noggrannhet, ett stort tålamod och öga för detaljer är egenskaper du besitter. Arbetet är till stor del i team, så god förmåga att kommunicera både i tal och skift är viktigt. Utbildning Det är en fördel, men inget krav, om du har någon form av industriteknisk utbildning. Erfarenhet Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba inom industrin och även erfarenhet av skiftgång då detta är 3-skift. Du är praktiskt lagd, och har lätt för att se samband mellan olika steg i processen. Erfarenhet av arbete med sömnad eller montering av smådetaljer är mycket meriterande. Personliga kvalifikationer Som är person är du driven, positiv och kvalitetsmedveten. Egenskaper som passar in på dig är noggran, tålmodig, god fingerfärdighet, god precision och god syn. Vi ser gärna att du har en teknisk förståelse och att du uppskattar ordning och reda. Du är praktiskt lagd, och har lätt för att se samband mellan olika steg i processen Vi lägger stor vikt i att din personlighet skall stämma överens med företagets kultur och värderingar, du är därför med fördel en glad och positiv person. Det är även väsentligt att du har god förståelse av svenska i både tal och skrift. Lön och anställningsvillkor Lön enligt avtal. Visstidsanställniing 6 månader med god chans till tillsvidareanställning 3-skift Ansökan Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Startdatum Enligt överenskommelse. Uppdragslängd Tillsvidare.
Arbetsgivare
Palm & Partners Bemanning AB
Hemsida: http://www.palmpartners.se/
Ansökan
Ansök senast 1 March (1 månad 11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.