På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Spetsmakare

Spetsmakare

Spetsmakare är en konsthantverkare som tillverkar handknypplade spetsar, vilka oftast inte går att tillverka i stora volymer, utan är föremål som blir till unika konstverk.

Det finns inte många yrkesverksamma och varje spetsmakare har också en unik stil, i vilken man tillverkar spetsar speciellt för varje kund, enligt kundens unika önskemål.

Utbildning

Eftersom yrket är i Sverige mycket litet, kan det vara svårt att hitta var man kan utbilda sig till spetsmakaren. Det kan vara så att du måste gå som lärling hos en verksam spetsmakare.

Dock kan utbildning finnas inom Yrkeshögskolan.

På gymnasiet kan man försöka ordna utbildningsplats inom Lärlingsutbildning på Hantverksprogrammets inriktning Övriga hantverk, inriktning Textil design eller Estetiska programmet, inriktning Bild och formgivning.

Även utbildning på en studiecirkel på ett studieförbund kan bli ingång till yrket spetsmakare.

Framtidsutsikter

Yrket är i Sverige litet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

3 Lediga jobb

Ansvarig Kostymateljen High Chaparral 2021

Arbetsgivare / Ort: Brännehylte Handels AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ateljésömmerska

Om jobbet
Beskrivning High Chaparral är en temapark olik alla andra. Ett besök här är en upplevelse för alla sinnen, som du sent kommer att glömma. När du stiger in genom portarna till vår värld, lämnar du verkligheten (som du känner till den) för en stund. Nu söker vi dig som vill bli en del av äventyret på High Chaparral 2021. High Chaparral är en teatertemapark med vilda västerntema för barnfamiljer. För att vår park ska kunna fungera behöver vi duktiga och engagerade medarbetare som kan serva våra gäster med allt som förekommer i vår verksamhet. Alltifrån butiker, mat, boende, upplevelser, kläder och städ. Vi är en av de mest tematiserade parkerna i Europa och alla som arbetar hos oss bär tidsenliga kläder som passar just deras arbetsplats. Genom vår ateljé passerar all personal varje säsong för att få låna sina arbetskläder. Våra parkmedarbetare, alla från skådespelare till butikspersonal är klädda i historisk kostym. Alla plagg produceras av oss. Du behöver ett öga för detaljer och stor känsla för service utöver dina sömnads och påklädnadsvanor. Att jobba på High Chaparral är ett äventyr i sig, vi anordnar diverse personalaktiviteter för att sammansvetsa alla medarbetare. Kvalifikationer Vi söker dig som vill anta utmaningen och ansvara för Sveriges häftigaste (vildaste) kostymateljé. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att jobba med historisk sömnad, då helst slutet av 1800-talets Amerika. Erfarenhet inom kostym eller teaterkostym är givetvis även det meriterande. Vi ser också att du har erfarenhet eller utbildning av arbetsledning. Du som får denna tjänst kommer få en erfarenhet svår att mäta, med stor möjlighet att växa och utvecklas på denna arbetsplats. Stor vikt läggs vid din sociala kompetens och servicekänsla. High Chaparral förväntar sig att alla som jobbar hos oss är beredda att ge det där lilla extra för våra besökare och kollegor. Alla är lika viktiga hos oss! Sista ansökningsdag är 31 januari 2021.   Skapa en ett eget inlogg och sök tjänsten i vårt rekryteringsverktyg: https://highchaparral.varbi.com/what:job/jobID:372391/?lang=se      
Arbetsgivare
Brännehylte Handels AB
Ansökan
Ansök senast 31 January (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sömmerska sökes till Shana AB

Arbetsgivare / Ort: Shana AB / Örkelljunga
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 February (22 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi på Shana AB söker en sömmerska.


Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är sömnad av kulturella kläder från Mellanöstern, Asien och Indien. I arbetet ingår varierande sömnadstyp.


Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för sömnad och som har erfarenhet för olika sömndtyper. Som person bör du vara noggrann, effektiv, social och lättlärd.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst och ser att du som person har förmågan att ta initiativ, är ansvarstagande och kvalitetsmedveten. Du är en snabblärd teamspelare som ser vikten av hur din egen prestation och inställning påverkar hela gruppen.För att ansöka till tjänsten skickar du in ditt CV samt ett personligt brev där du motiverar varför just du passar för denna tjänst.

[email protected]

Skicka in din ansökan senast 30/9.


Arbetsgivare
Shana AB
Ljungaskog 175
28691 Örkelljunga
Ansökan
Ansök senast 10 February (22 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Sömmerska med ateljéansvar i Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Carina Olsén Design AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 February (22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hemtextilsömmerska

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vi söker nu en driven och engagerad sömmerska med ateljéansvar, ledaregenskaper och tydlig teamanda för sömnad av inredning enligt Carina Olsén Designs formgivning.


I ditt arbete ingår det att planera all sömnad på veckobasis, läsa, räkna och planera alla ateljéns kundorder, klippa, sy, stryka och packa våra produkter (all sömnad sker på industrimaskiner). Du ansvarar för inkommande gods som bockas av mot order samt inköp av sömnadstillbehör och dagligvaror till ateljén som utförs via dator och telefon.


Din uppgift blir även att hjälpa och driva Carina Olsén Design framåt så vår ateljé blir effektivare, bättre och härligare att jobba på.


Arbetet är på heltid, 40h/vecka eller enligt överenskommelse.


Du behöver vara en utbildad sömmerska som talar svenska språket i tal och skrift samt har god datorvana.


Titta gärna på vår instagram @carinaolsendesign. Välkommen med din ansökan!

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Carina Olsén Design AB
Storgatan 46
11455 STOCKHOLM
Hemsida: www.carinaolsendesign.se
Ansökan
Ansök senast 10 February (22 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.