På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Plantskoleföretagare

Plantskoleföretagare

Plantskoleföretagare är egnaföretagare inom odlingsbranschen. De kan jobba inom olika inriktningar, de vanligaste inriktningar är: Skog, Trädgårdsväxter och Jordbruksväxter.

Som plantskoleföretagare som jobbar inom inriktning på skog är man delaktig inom hela kedjan från framtagning av fröna till odlingar och distribution, och inom marknadsföring och försäljning.

Andra inriktningar kan vara trädgårdsväxter eller jordbruksväxter. Runt om i Sverige finns det idag (uppgift från mars 2017) circa 180 plantskoleföretag. För att uppnå god lönsamhet krävs det att en plantskoleföretagare besitter en stor skopa driftighet och företagsamhet.

Utbildning

Gymnasial utbildning på Naturbruksprogrammet med inriktning Skog eller inriktning Trädgård utgör en stabil kunskapsgrund för en blivande plantskoleföretagare.

Lilla ordboken
Bioprenör - ett ord för "Entreprenör eller Innovatör inom en eller flera områden, som: Trädgård, Djurvård, Skog och/eller Lantbruk".
Rekoring - ett fenomen som går ut på att en grupp konsumenter köper lokaltproducerade varor direkt från producenter. Källa: sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.