På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Plantskoleföretagare

Plantskoleföretagare

Som plantskoleföretagare som jobbar inom inriktning på skog är man delaktig inom hela kedjan från framtagning av fröna till odlingar och distribution, och inom marknadsföring och försäljning. Andra inriktningar kan vara trädgårdsväxter eller jordbruksväxter.

Runt om i Sverige finns det idag ca 180 plantskoleföretag. För att uppnå god lönsamhet krävs det att en plantskoleföretagare besitter en stor skopa driftighet och företagsamhet.

Utbildning

Gymnasial utbildning på Naturbruksprogrammet med inriktning Skog eller inriktning Trädgård utgör en stabil kunskapsgrund för en blivande plantskoleföretagare.

Arbetsplats

Plantskoleföretagare är egenföretagare inom odlingsbranschen. De kan jobba inom olika inriktningar, de vanligaste inriktningar är Skog, Trädgårdsväxter och Jordbruksväxter.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Trädgårdsarbetare till uteavdelningen

Arbetsgivare / Ort: Kryddsmedjan Gotland
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 February (1 månad 6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Meriterande
  • Svenska

Om jobbet

Till denna säsong söker vi en medarbetare som ska arbeta på vår uteavdelning och ta hand om växterna, vilket innebär att hålla ordning, rensa ogräs, vattna och fram för allt ta hand om våra kunder och svara på deras frågor om sortimentet. Arbetet kräver mycket god fysik och social kompetens samt växtkännedom om perenner, prydnadsbuskar och bärbuskar och trädgård i allmänhet. Arbetstiden är 9-18 på vardagar och helg 9-15, tjänstgöring varannan helg ingår. Tjänsten är heltid. Arbetet sker främst i Visby, men även arbete i Dalhem kan bli aktuellt. Säsongen är från april till och med juni med möjlighet till förlängning. Intervjuer kommer att ske löpande. Tar endast emot ansökan via e-post.

Arbetsgivare
Kryddsmedjan Gotland
Ansökan
Ansök senast 28 February (1 månad 6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

HSB Nordvästra Skåne söker trädgårdsarbetare

Arbetsgivare / Ort: HSB Nordvästra Skåne Ek För
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 February (1 månad 6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Trädgårdsarbetare/Plantskolearbetare
  • trädgård

Färdigheter
Krav
  • Trädgårdsskötsel
Meriterande
  • Plantskoleodling

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

HSB Nordvästra Skåne levererar tjänster av högsta kvalitet inom förvaltning och fastighetsskötsel till fastighetsägare i nordvästra Skåne. Vi förvaltar och förädlar befintliga fastigheter åt drygt 150 kunder och bygger även attraktiva bostäder i regionen. Våra kontor finns på Väla Södra och i Ramlösa Brunnshotell i Helsingborg och vi är omkring 60 engagerade medarbetare som arbetar i företaget.

Nu söker vi säsongsmedarbetare till vår trädgårdsverksamhet i Helsingborg och Ängelholm för perioden april till och med oktober 2021

Vårt erbjudande till dig

Som trädgårdsarbetare hos oss får du möjligheten till förstahandskontakt med våra kunder ute i deras boendemiljö och en möjlighet att vara med och påverka deras vardag och trivsel. Vi är en värdestyrd organisation som grundar sig på övertygelsen om alla människors lika värde, de kooperativa principerna och innebörden av värdeorden engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan. Vi arbetar tillsammans och stödjer varandra med ett stort engagemang för att leverera tjänster av hög kvalitet till våra kunder. Du blir del av ett positivt team som hjälper, stöttar och backar upp varandra.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i din säsongsanställning är skötsel av trädgård och grönytor hos företagets kunder. Detta kan till exempel innebära häck- och gräsklippning, ogräsrensning, nyplantering och beskärning. Vi arbetar med moderna maskiner och verktyg och du har i viss mån, beroende på din kompetens, möjlighet att påverka hur din arbetsdag kommer att se ut.

Kvalifikationer

Vi tror att du har fyllt 18 år, har någon form av utbildning inom trädgård/plantskola och gärna erfarenhet av trädgårdsarbete. Du har god fysik och trivs med att arbeta utomhus. Har du körkort för bil och/eller traktor är det ett plus. För att kunna kommunicera med våra kunder samt läsa och förstå kundavtalen är det också viktigt att du kan bra svenska både i tal och skrift.

Du som söker tjänsten

Är serviceinriktad och flexibel. Du är en lagspelare som känner medansvar för slutresultatet men som även kan arbeta självständigt vid behov. Du vet vad god kundvård innebär och strävar alltid efter att vara steget före. Som medarbetare hos oss är det även viktigt att du har en positiv attityd och ett glatt humör. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer och tillsättning av tjänsterna sker löpande

Arbetsgivare
HSB Nordvästra Skåne Ek För
Hemsida: www.hsbnvs.se
Ansökan
Ansök senast 28 February (1 månad 6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.