På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Interaktionsdesigner

Interaktionsdesigner

En interaktionsdesigner är ingår ofta i ett produktutvecklingsteam och arbetar med att utveckla hur en ny produkt eller tjänst ska fungera. Fokus ligger på interaktionen mellan människan, produkten eller tjänsten. Det kan vara allt från hur en webbsida blir klickvänlig till hur en bildörr ska låta när den slår igen för att människor ska uppfatta att den gick i lås.

Interaktionsdesigners kan arbeta med många olika arbetsuppgifter, t.ex kan utveckla produktorienterad användarupplevelse inom vitvaror, industriell utrustning, medicinteknik och fordon - och i så fall är det viktigt att du är en stark "storyteller" med färdigheter för att utforma framtida elektronik.

Interaktionsdesigners arbetar ofta i tvärvetenskapliga grupper. Kompetens inom fysisk, kognitiv ergonomi och användartester är viktigt för att framgångsrikt kunna delta i en tvärvetenskaplig arbetsgrupp. Som interaktionsdesigner kan du antingen arbeta som anställd eller som inhyrda konsult.

Utbildning

De krav på utbildning som arbetsgivare ställer är ofta minst tre års utbildning med användarcentrerad design. Specifika krav som t.ex teknisk kompetens med industristandardapplikationer som: Adobe Aftereffects, Fireworks, Flash, Illustrator, InDesign, Photoshop, Premiere med flera. Även erfarenhet av digitala prototyper med javascript, actionscript eller behandling och fysiska prototyper med Arduino är meriterande. 

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.