På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Notarie
Spela filmen

Notarie

Notarie är inget, i traditionell bemärkelse, yrke. Notarie är en betald del av en tjänstemannautbildning som man kan antas till efter att ha avlagt en fullständig juristexamen.

Som notarie på domstol arbetar man med många intressanta och utmanande uppgifter. Notarier gör rättsutredningar, upprättar förslag till domar och beslut samt för protokoll vid förhandlingar. Efter en tids tjänstgöring får man själv handlägga vissa mål och ärenden. Notarier kan också få leda förhandlingar i rollen som rättens ordförande.

Om du arbetar en tid som notarie på en förvaltningsmyndighet, till exempel på Migrationsverket eller på Åklagarmyndigheten får du god inblick även i andra rättsområden. Uppgifterna där kan handla om att göra rättsutredningar, att arbeta med normtillämpning, att bereda och föredra ärenden. Uppgifterna varierar naturligtvis beroende på var du tjänstgör.

En notarieanställning är inget vanligt jobb. Det praktiska arbetet varvas med både obligatoriska och frivilliga utbildningar. Du har hela tiden en handledare som stöttar och utvärderar din utveckling. Du arbetar naturligtvis också i tätt samarbete med andra kollegor på din arbetsplats.

Förutom att du får en bred erfarenhet av verksamheten på den domstol och den förvaltningsmyndighet där du arbetar får du en bra förståelse för hela rättskedjan. Du har många kontakter även utanför den arbetsplats där du tjänstgör.

Att vara notarie är ett ansvarsfullt arbete som påverkar enskilda människor och samhället i stort. Sveriges Domstolar bidrar till att upprätthålla rättssäkerheten och är därmed en grundbult i vårt demokratiska statsskick. Som notarie blir du en del av det.

Notarietjänstgöringen regleras i Notarieförordningen (1990:469).

Utbildning

För att få jobb som Notarie i Sverige måste man i grunden vara jurist.

Juristprogrammet på högskolor/universitet motsvarar 4,5 års studier på heltid. Juristprogrammen som ges på de olika lärosätena leder till en juristexamen som är en yrkesexamen och utbildningar på juristprogrammet på olika lärosäten ska betraktas som likvärdiga. Juristutbildningens upplägg kan dock skilja sig mellan de olika universitet.

En bra grundutbildning får du på gymnasiets Ekonomiprogrammet, inriktning Juridik, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap och Samhälle.

Efter att ha läst på juristprogrammet i 4,5 år och tagit juristexamen kan man ansöka man om att bli anställd som notarie, oftast i en tingsrätt eller förvaltningsrätt. Som notarie får man arbeta med lite enklare arbetsuppgifter i domstolen under två år. När notarietiden är slut kan man sedan söka anställning som Fiskal.

Övrigt

De lagfarna domare som arbetar vid domstolar kan ha många olika titlar. Några av dem är:

 • Rådman - domare i tingsrätt / förvaltningsrätt
 • Chefsrådman - rådman som är chef för en avdelning på en tingsrätt / förvaltningsrätt
 • Lagman - chef för tingsrätt / förvaltningsrätt
 • Hovrätts- / kammarrättsråd - domare i hovrätt / kammarrätt
 • Hovrätts- / kammarrättslagman - domare som är chef för en avdelning på en hovrätt / kammarrätt
 • Hovrätts- / kammarrättspresident - chef för hovrätt / kammarrätt
 • Justitieråd - domare i Högsta domstolen / Högsta förvaltningsdomstolen

Det finns också fiskal eller assessor som inte är ordinarie domare i domstolarna samt notarier. I den dömande verksamheten deltar även nämndemän.

Visa mer
Visa mindre

20 Lediga jobb

Advokaterna Tiberg & Willerius söker advokat/biträdande jurist

Arbetsgivare / Ort: Advokaterna Tiberg & Willerius AB / SÖDERHAMN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 27 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-12-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Advokat

Om jobbet

Om oss

Advokaterna Tiberg & Willerius är en humanjuridisk byrå med kontor i fem städer. Våra huvudsakliga rättsområden är brottmål, familjerätt, tvångsvård och migrationsrätt. Byrån består av fyra jurister och en kamrer.

Vårt behov och din profil

Vi ser nu ett behov av att förstärka vårt team med ytterligare en biträdande jurist alt. advokat som är villig att ta sig an byråns samtliga rättsområden med utgångspunkt i Söderhamn eller Sundsvall.

Vi söker dig som har en juristexamen och har några års arbetserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du har goda formella meriter och du behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift. Extra meriterande är om du har dokumenterad erfarenhet av ekonomisk familjerätt.

För att du ska trivas och lyckas hos oss behöver du ha ett förtroendegivande sätt och lätt för att skapa och bibehålla personliga relationer. Du uppskattar att ha kollegor att bolla ärenden med men du är samtidigt trygg nog i dig själv för att hantera uppdrag på egen hand. Vidare har du ett genuint intresse för den affärsmässiga och konsultativa delen av yrket.

Några av de egenskaper vi värdesätter mest hos våra medarbetare är prestigelöshet, pålitlighet och att du är en god lagspelare. Detta innebär att din personlighet och dina grundläggande värderingar är lika viktiga som din kompetens och dina formella meriter. Hög integritet och ett starkt inre driv bör också vara framträdande karaktärsdrag.

Ansökan och tillträde

Vi vill att din ansökan består av ett personligt brev, CV samt betygskopior från svensk juristutbildning, men även andra intyg och handlingar kan vara av intresse. Tillträde sker enligt överenskommelse. Som huvudregel tillämpas sex månaders provanställning. Välkommen med din ansökan per mejl till [email protected] senast 25 januari 2022.

För frågor och mer information om rekryteringsprocessen och rollen som biträdande jurist hos oss på Advokaterna Tiberg & Willerius är du välkommen att kontakta advokat Rikard Willerius, 0730-93 23 17, [email protected]

Arbetsgivare
Advokaterna Tiberg & Willerius AB
82632 SÖDERHAMN
Hemsida: https://www.tiberglex.se/
Ansökan
Ansök senast 27 januari (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Nu stärker vi vårt team med ytterligare en advokat

Arbetsgivare / Ort: Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Advokat

Om jobbet

Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna AB bistår med juridisk rådgivning och tvistelösning inom området bostadsjuridik. Våra klienter är privatpersoner och bostadsrättsföreningar. Genom vår målsättning att erbjuda specialiserade juridiska tjänster, har vi under ett antal år varit marknadsledande inom området bostadsjuridik i Stockholm.

”Det är givande att få arbeta med duktiga kollegor i olika åldrar som alla är specialiserade inom samma typ av juridik. Jag älskar att få vara en problemlösare åt vanliga människor ofta med praktiska problem såsom en misslyckad konsumententreprenad eller det nya drömhuset som visat sig vara fyllt av dolda fel.”

Jurist

Vi vill nu utöka med ytterligare en jurist eller advokat med 2-5 års arbetserfarenhet. Hos oss kommer du att få erfarenhet av praktisk och vardaglig juridik som handlar om bostadsrätts- och villaköp, konsumententreprenader som gått fel, vattenskador i lägenheter och lokalhyresgäster eller grannar som agerar störande. Du kan få hjälpa bostadsrättsföreningar att ta fram nya stadgar eller att guida styrelsen i hur de kan och ska agera i svåra situationer. En stor del av våra ärenden rör tvistelösning med privatpersoner eller bostadsrättsföreningar som klienter. De juridiska kunskapsområden vi arbetar inom är framför allt; avtalsrätt, köprätt, entreprenadjuridik (AB/ABT, och konsumententreprenader), föreningsjuridik, skadeståndsrätt, fastighetsjuridik och hyresjuridik.

Beroende av din erfarenhet, kan du antingen ta dig an egna ärenden direkt eller så får du stödja våra seniora jurister i ärenden som ni driver tillsammans.

Vem är du?

Vi söker en jurist (jur. kand./juristexamen) med 2-5 års arbetserfarenhet. Meriterande är om du har arbetat med civilprocess och/eller med privatpersoner eller ekonomiska föreningar som klienter. Du kanske har arbetat på en allmänpraktiserande jurist- eller advokatbyrå eller på en branschorganisation för bostadsrättsföreningar? Arbete i ekonomisk förening är också meriterande.

Som person är du ansvarsfull, ambitiös, noggrann, samarbetsvillig och positiv. Du har ett genuint intresse både för juridik och människor. Du har god social förmåga och gillar att kommunicera. Du ser det som ett viktigt mervärde att kunna hjälpa människor.

Vad får du?

1. Lyhördhet och utveckling

Hos oss har vi en platt organisation med stor möjlighet till påverkan, gott stöd från kollegor och goda utbildningsmöjligheter. Vi ser till att du har de rätta verktygen för att kunna uppnå den fantastiska känslan av att vara en riktig expert på ditt område.

Så här beskriver ett par av våra nuvarande medarbetare hur det är att jobba hos oss:

”Vad jag gillar med att jobba hos Bostadsjuristerna är att det finns möjlighet till utveckling och fördjupning inom ett ständigt aktuellt område och att alla här är experter, vilket gör att det alltid är lätt att få stöd.”

2. Positiva klientkontakter

Det är ett socialt jobb med många klientkontakter redan från start och som bostadsjurist har du möjlighet att göra verklig nytta i människors liv.

3. Jobba med ett vinnande team

Vi är ett team med varierande åldrar och bakgrund men har ändå, eller kanske just därför, mycket god sammanhållning. Vi har dessutom alltid som målsättning att bli bättre på vad vi gör och du kommer att bli en del av ett växande företag med höga ambitioner och ständiga nya, roliga utmaningar. (Dessutom ingår en trevlig kontorshund i vårt team.)

Lön

Fast lön med inslag av rörlig ersättning.

Tag kontakt

Har du frågor är du välkommen att ringa Andreas Hallqvist på tel. 08-520 247 06. Vi har heller ingenting emot att du kontaktar någon av våra jurister för att höra hur de trivs hos oss. Kontaktuppgifter hittar du på vår hemsida www.bostadsjuristerna.se.

Skicka sedan din ansökan (CV + personligt brev) per e-post till: [email protected] snarast. Om din profil stämmer överens med det vi söker, kommer du att få en inbjudan till att träffa oss.

Arbetsgivare
Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna AB
Holländargatan 22 2TR
11359 Stockholm
Hemsida: www.bostadsjuristerna.se
Ansökan
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Juristassistent sökes deltid i Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Grow Quality AB / Kista
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska
 • Arabiska

Om jobbet

Grow Quality AB är verksamma över hela Sverige och arbetar inom migrationsrätt, familjerätt och övriga juridiska ärenden. Vi företräder klienten genom olika processer, bland annat hos Migrationsverk, polisen, skatteverket, domstolar m.m. Vår arbetsplats ligger i Stockholm.

Du är en god administratör som arbetar noggrant och strukturerat samtidigt som du uppskattar varierande arbetsdagar som ställer krav på flexibilitet och förmågan att kunna hantera flera arbetsuppgifter simultant. I arbetet ingår en stor del kundkontakt varför du måste ha god servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer, såväl personliga som affärsmässiga. Du trivs med att arbeta i team, har god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt arbete. I kombination med detta är du initiativtagande och har ett affärsmässigt tänk. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Krav att man kan tala svenska och arabiska meriterande att kunna engelska.

Vårt huvudsyfte är att göra våra klienter nöjda. Våra ledord är lojalitet, tempo, och ansvar. Vår arbetsmiljö arbetar med känsliga frågor och kräver enorm tystnadsplikt.

Vi söker nu dig som är något av följande:

 • Juriststudent (minst 1 år avklarade)
 • går i en rättsvetenskaplig utbildning (minst 1 år avklarade)
 • examinerad jurist
 • Du ska tala och skriva svenska, arabiska. Det är meriterande om du kan engelska

Målsättningen med jobbet är att du ska kunna delta i det löpande arbetet vid byrån och samarbeta med vår byrås jurister inom ovan angivna rättsområden. Meriterande om du har arbetat med juridiska ändamål i Sverige och har tidigare erfarenhet.

Det är viktigt för oss att du har ett genuint intresse för juridiska frågor och att du har tid för att åta dig uppdrag.

Du ska kunna vara:

 • Vara serviceinriktad och prestigelös.
 • Kan arbeta själv och i grupp.
 • Stresstålig.
 • Ansvarsfull.
 • Noggrann i ditt arbete för att alltid kunna säkerställa att du levererar högsta kvalitet.

Vidare kan det finnas perioder av högre arbetsbelastning och vi ser därför att du hanterar stressiga situationer bra samt att du kan kombinera mellan studier och uppdragen från oss.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att få sitta i vårt kontor eller arbeta hemifrån (distans) och arbeta med migrationsärenden såsom att skriva överklagan, ha kontinuerlig kontakt med klienter och dylikt. Du håller dig till deadline och samarbetar med befintliga jurister.

Intervjuer sker löpande och anställning med ett timanställning påbörjas omgående efter överenskommelse.

Ansökningar mottages och genomgås löpande. Vänligen skicka din ansökan inklusive cv och studieintyg till [email protected] med referens ”juristassistent”.

Arbetsgivare
Grow Quality AB
Finlandsgatan, 10
16474 Kista
Ansökan
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Legal Counsel Wind Energy

Arbetsgivare / Ort: Nordex Sverige AB / Uppsala
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Advokat

Språk
Krav
 • Engelska
Meriterande
 • Svenska
 • Finska

Om jobbet

Are you interested in using and developing your legal skills in an international, project-driven environment? Are you looking for an opportunity to join a dynamic in-house legal team in renewable energy? Join our Northern Europe Legal Team.

Job description

The Nordex Group’s Global Legal Department acts as a business partner to all business functions relation to the worldwide activities of the Nordex Group mainly on project, commercial and corporate law matters. The Northern Europe Legal team’s focus is on the preparation and negotiation of complex agreements for the supply of wind turbines and ancillary works for wind farms, including associated maintenance agreements, sub-contracts, financing and collateral instruments. The region Northern Europe currently comprises mainly the jurisdictions Sweden, Finland, Norway, Denmark, Ireland, and the UK.

We are looking for a Legal Counsel to join our Northern Europe Legal team. The team consists of four lawyers, two based in Manchester, one in Dublin, one in Helsinki and one in Uppsala.

The position on offer is based in Uppsala, but is envisaged that frequent travel will be required within Europe, especially to Hamburg. Within your function as Legal Counsel, you will report to the Director Legal Northern Europe who is located in the UK and who reports directly to the VP Legal Europe who is based in Hamburg.

The tasks and responsibilities of a Legal Counsel comprise, in particular

 • Drafting and negotiation of complex supply and installation and/or turnkey agreements and associated service & maintenance agreements;
 • Drafting and negotiation of purchasing agreements with suppliers of the Nordex Group;
 • Claims handling with customers and suppliers, in particular in respect to warranty claims (including management of external law firms, where required);
 • Advising on corporate matters and corporate house-keeping;
 • Ad hoc advice in respect of other agreements related to the Nordex Group’s activities, e.g. lease agreements, technology agreements etc.;
 • Preparing standard forms and templates, as well as providing legal in-house training.

Job Requirements

Do you have the following qualifications, skills and interests? We would like to get to know you!

 • Excellent academic qualification and admission to practice law in an EU jurisdiction, ideally Swedish or Finnish law qualified;
 • Ideally 3 years’ experience in private practice or in-house. Experience in the construction and engineering or energy industries is of advantage;
 • Knowledge of concepts in an EPC contract, with ideally some experience with FIDIC, AB99, AB04/ABT06, YSE1998;
 • Knowledge of corporate law, particularly that of one or more jurisdictions within the region Northern Europe;
 • Ability to identify and manage complex legal issues whilst maintaining commercial focus in the execution and accomplishment of the relevant transactions;
 • Strong interpersonal, negotiation, organisation, planning and presentation skills are essential;
 • Excellent English language skills are a must with ideally one other European language, including ability to negotiate contracts in those languages;
 • Strong interpersonal and intercultural skills;
 • Capable of working both independently and with the support from, and in cooperation with the other members of the Nordex Group Global Legal Department;
 • Risk and claim management, and insurance know-how are a plus;
 • Willingness to undertake some travel.

We wish to fill this position as soon as possible, so please don't hesitate to submit your application via the link below.

For further info about the position please feel free to contact

Suvi Launiainen, Head of People & Culture Nordics at [email protected]


Arbetsgivare
Nordex Sverige AB
Bolandsgatan 15 G 2TR
75323 Uppsala
Hemsida: https://www.nordex-online.com/en/
Ansökan
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Advokater till Eriksson & Bengtsson

Arbetsgivare / Ort: Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Advokat

Om jobbet
Trivs du med att arbeta självständigt med eget ansvar samtidigt som du vill vara en del i ett team? Vill du ta del av fördelarna hos en storbyrå och samtidigt verka i den mindre byråns anda? Drivs du av både det affärsmässiga och medmänskliga? Då ger Eriksson & Bengtsson dig möjligheten att bli en del i deras team, med siktet inställt på stora möjligheter till delägarskap. Eriksson & Bengtsson är en väletablerad och personlig advokatbyrå med lokala kontor i Borås, Skövde, Lidköping, Alingsås, Göteborg och Kungsbacka. Nu söker byrån två advokater för arbete på kontoren i Kungsbacka och Göteborg. Eriksson & Bengtsson är en fullservicebyrå med fokus på allmän affärsjuridik och obestånd. Byrån hanterar även brottmål och familjerätt. För att passa in hos oss ska du vara en advokat med intresse och förståelse inte bara för juridiken utan även för affären och människorna. För rätt person finns möjlighet att få växa in i en stabil verksamhet och på sikt bli konkursförvaltare och/eller en del av delägarkretsen. Arbetsbeskrivning: Som advokat kommer du arbeta med kvalificerad juridisk rådgivning inom byråns olika specialområden. Du har stor möjlighet att forma din egen roll som advokat. Du hanterar dina ärenden självständigt, även om möjlighet finns att ta hjälp av kollegorna. Vem är du? Du har minst tre års erfarenhet som advokat. Vi ser gärna att du har arbetat med affärsjuridik och med fördel inom obeståndsrätt. I sådant fall är det meriterande om du redan idag är konkursförvaltare. Du kan även vara skicklig inom något annat av byråns rättsområden, som exempelvis familjerätt eller brottmål. Det är en stor fördel om du har en egen klientstock. Vi tror att du är prestigelös och nyfiken med en god förmåga att samarbeta samtidigt som du kan driva egna ärenden. I ditt arbete kan du se såväl detaljerna som helheten och du är van att prioritera. Ett personligt ansvarstagande värdesätts högt. Självklart trivs du i rådgivarrollen och du gillar att nätverka med det lokala näringslivet och bygga upp klientkontakter. I din advokatroll har du hög integritet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du erbjuds: Som en del av Eriksson & Bengtsson kommer du att bli en del av en platt organisation med kollegial kultur där man frikostigt delar med sig av kunskap och stöd sinsemellan. Eriksson & Bengtsson är en advokatbyrå som värnar om sina anställda och som aktivt arbetar med en personlig och professionell utveckling. Hos oss kommer du löpande att få utbilda och utveckla dig inom dina expertområden. Vi sitter i fina moderna lokaler i de orter vi finns representerade. Du kommer att tillhöra Kungsbackakontoret, men också arbeta en del från Göteborg. Vid behov förekommer resor även till de andra kontoren. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Placering: Kungsbacka Läs gärna mer om oss på www.erobe.se Din ansökan: I denna rekryteringsprocess samarbetar Eriksson & Bengtsson Advokatbyrå med Jurek. Urval sker löpande så inkom med din ansökan så snart som möjligt för att inte missa din chans. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vi accepterar inte ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Bouvin på telefonnummer 076-002 69 22 eller via mail: [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Hemsida: http://www.jurek.se/
Ansökan
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.