På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Miniubåtskapten

Miniubåtskapten

Miniubåtar används inom naturvetenskapliga undersökningar på havets djup och inom Försvarsmaktens verksamhet. De framtida användningsområden för miniubåtar kan vara flera, ex. kanske man ska kunna utvinna mineraler från havets botten.

Olika professioner samarbetar för att lyckas undersöka havets bottnar, bland annat tekniker / ingenjörer, marinbiologer och geologer.

Dagens miniubåtar kan dyka ner till 3 000 meters djup och vara under vatten i upp till 10 timmar. 

Besättningar på miniubåtar består av endast några få personer, oftast är man tre personer ombord av en miniubåt.

Visste du att...?

... ca 95% av världens havsbottnar fortfarande är outforskade.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Inspektör

Arbetsgivare / Ort: Independent Inspection Services AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 May (17 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Provtagning
  • industri

Om jobbet
IIS AB är ett oberoende inspektionsbolag som utför kvantitets- och kvalitetsinspektioner på bränslen och kemikalier. Våra kunder är primärt de stora oljebolagen, oljetraders etc. Vi söker nu en inspektör till vår verksamhet i Göteborg Som inspektör kommer du att utföra opartisk kvantitetsinspektion inom petroleum,spannmål och fasta bränslen. I arbetsuppgifterna ingår även provtagning, tankinspektioner, mätningar och beräkningar samt avrappoertingar på svenska/engelska Utbildning/Erfarenhet: Vi söker dig med en bakgrund inom energi-eller industribranschen.Tidigare erfarenhet från oljeindustrin, inspektionsbranschen eller utbildning inom sjöfart anses meriterande. Den person vi söker: - måste ha ordningssinne, då vi ställer höga krav på noggrannhet, samt vara metodisk och strukturerad. - är stresstålig och flexibel och kan arbeta på oregelbundna tider - kan förstå och uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska. - är öppen och positiv. Rekrytering sker fortlöpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista publiceringsdag. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Independent Inspection Services AB
Brännoljegatan 2
41834 GÖTEBORG
Tel: 031-7266821
E-post: [email protected]
Ansökan
Ansök senast 28 May (17 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Junior Båtförare och sjöinstruktör

Arbetsgivare / Ort: Karisma Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 October (5 månader 2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
På Alleman sysslar vi främst med båtutbildning under Sjösportskolans flagg. Vi kör även sjötaxi och båtcharter samt utför transport- och assistansuppdrag. Vi är återförsäljare och importör av marina produkter och växer så det knakar. Därför söker vi fler stjärnor. Om du är villig att hugga i där det behövs och vill vara med när vi snabbt växer, svara på denna annons. Vi erbjuder en heltidstjänst med snabbt tillträde. Läs mer på www.sjosportskolan.se (http://www.sjosportskolan.se) Junior Båtförare och sjöinstruktör Vi söker dig som är intresserad av och brinner för båtar och sjösäkerhet. Du kanske har egen erfarenhet av att ha växt upp med båtar och skärgården eller så har haft egen motorbåt/ segelbåt under längre tid. Vi ser positivt på ett förflutet inom sport, med en roll som aktiv, idrottsledare eller tränare. Om du även har behörighet eller certifikat såsom Förarintyg eller Fartygsbefälsexamen klass VIII är det ett plus i kanten. Det viktigaste är att du är rätt person som är aktiv, serviceinriktad och har lätt att lära dig nya saker och även kan lära andra på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt. Arbetet är omväxlande och kan innefatta allt från köra turister på sightseeingturer, stå på mässor, bogsera båtar genom skärgården m.m., men framförallt kommer du självständigt hålla kurser mot exempelvis Förar- och Kustskepparintyg. Kanske måste båten också underhållas och städas när dagen är slut, det gör du då också. Beroende på dina förkunskaper får du lära dig från grunden under ledning av erfaren personal och utvecklas steg för steg mot mer avancerade och självständiga arbetsuppgifter. Arbetet är utvecklande och värdefulla kunskaper och erfarenheter byggs upp. Vi utgår främst från Stocksund men arbete i hela Storstockholm förekommer. Dina kollegor blir ett ungt härligt team som strävar efter att vara Sveriges modernaste och smartaste företag inom båtbranschen. Du behöver goda språkkunskaper i både engelska och svenska. Körkort är nödvändigt då kommunala kommunikationer är begränsade. Arbetstiderna är varierande och kommer även innefatta kvällar/helger. Ansökan I denna rekrytering samarbetar vi med Karisma Rekrytering AB. Kontaktperson på Karisma är Kurt Ståhl som du når på telefon 0739-465 805. Vi kommer att göra intervjuer fortlöpande så skicka in din ansökan snarast möjligt. Ansökan gör du enkelt direkt på hemsidan (http://www.karism/) www.karisma.se (http://www.karisma.se) dock senast 15 maj.
Arbetsgivare
Karisma Rekrytering AB
Ansökan
Ansök senast 13 October (5 månader 2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.