På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Brandinspektör
Spela filmen

Brandinspektör

Det är mycket viktigt med ett bra brandskydd och det är en av brandinspektörens viktigaste arbetsuppgift att nå fram till människor och motivera dem att sätta in åtgärder som förebygger och förhindrar bränder.

Det är vanligt att man arbetar som brandman en period innan man börjar jobba som brandinspektör.

Brandinspektörer jobbar med information, tillsyn och brandskydd ute i samhället. De är mycket ute på olika arbetsplatser där de kontrollerar brandskyddet, informerar och kommer med goda råd. De är också inblandade i att ge tillstånd för brandfarliga och explosiva varor. Det kan till exempel vara en restaurang som använder gasol, bergsprängare som förvarar sprängämnen eller pyrotekniker som använder sig av fyrverkerier i sitt arbete.

Brandinspektörer får träffa många olika yrkesmänniskor, i olika branscher och på alla möjliga arbetsplatser.

Utbildning

En eftergymnasial utbildning Skydd mot olyckor är två år och leder till examen i säkerhets- och räddningsarbete. Utbildningen är studiemedelsberättigande.

Efter utbildningen har man möjlighet att arbeta som brandman inom den kommunala räddningstjänsten. Utbildningen kan också leda till andra arbeten inom räddnings- och säkerhetsområdet, i kommunal, statlig eller privat sektor.

Utbildningen anordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Den kan även läsas på distans. Kontrollera antagningskrav och ansökningsdatum med utbildningsanordnaren.

Utbildning för räddningsinsats är en grundutbildning för brandmän med deltidsanställning. På MSB:s hemsida finns mer information om utbildningen.

Rekryteringsmyndigheten testar alla sökande till totalförsvaret, polisen, tullen samt alla inom räddningstjänsten, bland annat brandmän.

Visste du att...?

... utanför Fire museum of texas (USA) finns det världens största fungerande brandpost.
Källa: firemuseumoftexas.org

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Brand och säkerhetsledare

Arbetsgivare / Ort: Q Security AB / LILLA EDET
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 oktober (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Brandinspektör

Om jobbet


Brand och säkerhetsledare(BSL) skall vara utbildad brandförman, SMO(skydd mot olyckor) eller motsvarande.

BSL skall vara stationerad på en av Q Security`s kunders arbetsplatser.

Arbetsuppgifter:

Uppföljning av brandlarm, sprinklerlarm, gaslarm och övriga kemikalieutsläpp

Snarast efter brandtillbud utföra erforderliga återställningsarbete

för att återgå till normaltillstånd i verksamheten t ex återställning av

handbrandsläckare, återställning av larmanläggningar samt vid behov:

- Byta detektorer och/eller sprinklerhuvud

- Kontrollera diverse processförreglingar som orsakas av brandlarm

- Stänga brandventilationsluckor

- Återställa brandportar

- Sanering

Vi ser att du är mycket flexibel och har ett utpräglat service- och säkerhetstänkande. Du bör vara stresstålig och ha förmåga att lösa uppkomna problem. Du är innovativ och har ett äkta engagemang, är ansvarstagande samt har förmåga att ta egna beslut. Dagar som är tuffa och motiga behåller du fokus och ett gott humör. Du har en styrka i att skapa gott samarbete och goda relationer, såväl med kund som med kollegor. Du har förmågan att lösa uppkomna problem på ett korrekt och ansvarsfullt sätt.

Arbetsgivare
Q Security AB
46330 LILLA EDET
Hemsida: http://www.qsecurity.se
Ansökan
Ansök senast 25 oktober (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Brandinspektör

Arbetsgivare / Ort: Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund / Borås
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 november (22 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

SÄRF söker medarbetare som vill arbeta förebyggande i olika roller i sitt dagliga arbete.


Arbetet

Vi brinner för det förebyggande arbetet och erbjuder nu dig en möjlighet att få arbeta med oss i olika roller inom det förebyggande området som innefattar information, rådgivning, utbildning, och tillsyn. Din nya yrkesroll hos oss blir varierande då arbetet sker från två avdelningar med olika uppdrag. Utbildningsavdelningen tillhandahåller brand- och sjukvårdsutbildningar för såväl kommunala- som externa aktörer i hela vårt geografiska område. Vi är stolta över våra olika typer av utbildningar och levererar dessa med hög kvalité.

Förebyggandeavdelningen, Skydd och Samhälle ansvarar bland annat för tillsynsverksamheten för SÄRF inom samma geografiska område som utbildningsverksamheten. Vi utför tillsynsverksamhet med stöd av Lagen om skydd mot olyckor (2003:778). Information och rådgivning är också viktiga pusselbitar i det förebyggande arbetet. Tillsynsverksamheten åsyftar att bidra till en hög brandsäkerhet och i förlängningen leva upp till vår vision ”ett olycksfritt och säkert samhälle för alla”.

Genom omvärldsbevakning följer vi modus och trender i samhället. Vi vågar pröva och implementerar nya pedagogiska metoder och rutiner. Utbildningschefen är din närmaste chef i det dagliga arbetet och chefen för den förebyggande verksamheten ansvarar tillsammans med dig för ditt tillsynsuppdrag. Utbildningsavdelningen har sitt säte på förbundets övningsanläggning, Guttasjön i Borås.

Kvalifikationer

Kanske är du utbildad brandman (SMO, GRIB, räddningsinsats) eller har motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Pedagogik ligger dig varmt om hjärtat tillsammans med en stark moralisk kompass som är viktig i ditt arbete med myndighetsutövning. Kundfokus är viktigt för att skapa legitimitet och bibehålla upprättade kontakter med alla olika typer av aktörer. Din administrativa förmåga är god då dokumentation i olika processer är avgörande för ditt arbete.

Saknas tillsynsutbildning i ditt CV kommer detta att kunna erbjudas dig och planeras in i din individuella kompetensutvecklingsplan.

Förutsättningar

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med flexibel arbetstid. Arbetstiden är normalt förlagd dagtid, måndag-fredag men visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Önskvärt tillträde 2021-01-10 eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Övrigt

Bakgrundskontroll kommer ingå i rekryteringen och inför alla våra nyanställningar görs också provtagning avseende alkohol och droger.

För tjänsten krävs B-körkort.


Information

Kontakta gärna Utbildningschefen Björn Larsson, tel. 070-329 29 98. Se även vår hemsida www.serf.se. Fackliga företrädare: SACO Peder Liljeroth 033–17 29 13, Vision Clas Karlsson 070-528 49 37, Kommunal Daniel Nyberg 073-619 02 75, Ledarna Fredrik Iwanson 070-237 50 43, BRF Johan Björsell 070-650 10 50.

Välkommen att söka ett stimulerande uppdrag och medverka i utvecklingen av en räddningstjänst i tiden för framtiden. Vi arbetar för en räddningstjänst för alla och eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Ansök senast 2021-11-10

till [email protected] eller via brev till Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund Olovsholmsgatan 12 506 34 Borås

Märk din ansökan med ”Brandinspektör”

Arbetsgivare
Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund
Olovsholmsgatan 12
50634 Borås
Hemsida: http://www.serf.se
Ansökan
Ansök senast 10 november (22 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.