På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Brandtekniker
Spela filmen

Brandtekniker

Brandteknisk projektering förebygger projekterings- och byggfel. Brandtekniker kan också ofta kallas för en brandkonsult.

Praktiskt innebär brandteknisk projektering att man upprättar beskrivningar och ritningar i projektets olika skeden som redovisar de brandkrav som ska tillgodoses enligt bygglagstiftningen. Dessutom hjälper brandtekniker byggherre, projektledning, övriga konsulter och entreprenörer genom byggprojektet så att brandkraven inarbetas på rätt sätt i övrigas handlingar och implementeras i byggskedet.

Brandteknikers tolkningar och råd kan ge stor inverkan på byggnadens utformning och produktionskostnad. Till exempel kan en extra brandcellsgräns kullkasta arkitektens vision om en öppen byggnad. Om brandtekniker är med redan på skisstadiet kan man enklare ta fram brandtekniska lösningar som tillgodoser allas önskemål samt förebygga vanliga projekterings- och byggfel.

Flexibla, kostnadseffektiva och speciella arkitektoniska utformningar kan ibland verifieras med analytisk dimensionering. Detta innebär att bygglagstiftningens föreskrifter uppfylls på annat sätt än vad som framgår de allmänna råden. En analytisk dimensionering kan omfatta något enstaka krav eller brandskyddet i en hel byggnad.

En ibland förbisedd uppgift som brandkonsulten kan utföra är uppföljning under byggtiden. Den beprövade erfarenheten säger att många utförandefel går att förhindra genom brandkonsultens delaktighet genom hela byggprocessen. I särskilt komplicerade projekt krävs SAK 3 kompetens för kontroll.

SAK 3 är Certifierad sakkunnig inom brandskydd "tredje part". Det betyder att den som är "SAK 3" kan hjälpa till i frågor där det behövs någon tredje part som bidrar med sakkunskap. Det kan till exempel handla om kontroll av utförande eller projektering av särskilt komplicerade projekt. Eller där det finns olika uppfattningar om hur regler ska tillämpas till exempel, då kan en sakkunnig tillkallas.

Det finns ett tiotal sakkunniga inom brandskydd i Sverige. Det är en stor fördel för en brandtekniker / brandkonsult att kunna erbjuda den här typen av tjänster eftersom det har kommit krav i nya plan- och bygglagen på certifiering.

Brandskyddsdokumentation: Byggnadens totala brandskydd dokumenteras i en relationshandling, brandskyddsdokumentation, som följer byggnaden som en instruktionsbok till en bil. Brandskyddsdokumentationen kan även vara en del av dokumentationen av det Systematiska Brandskyddsarbetet (SBA).

Visste du att...?

... utanför Fire museum of Texas (USA) finns det världens största fungerande brandpost.
Källa: firemuseumoftexas.org

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Brandtekniker till Borealis i Stenungsund

Arbetsgivare / Ort: Borealis AB / Stenungsund
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Vi sätter säkerhet först och söker dig som vill fortsätta utveckla arbetet inom brand och säkerhet.

Brandgruppen på Borealis i Stenungsund består av ett litet och erfaret gäng, som stöttar och hjälper varandra i det dagliga arbetet, samtidigt som egna initiativ och en förmåga att själv driva sitt arbete framåt är bidragande faktorer till vår goda sammanhållning. Nu söker vi förstärkning och letar efter dig med stort engagemang och intresse för brand och säkerhetsfrågor.

Vi erbjuder dig en varierande roll där du bland annat kommer att få arbeta med insatsplaner och strategier för oväntade händelser inom den petrokemiska industrin, samt utveckla vårt SBA-arbete och vår brandorganisation genom utbildning, digitalisering och effektivisering av arbetsflödet. Rollen är också rådgivande, dels i projekt och dels i den dagliga verksamheten när det gäller brandskydd och säkerhetsutrustning.

Som Brandtekniker stöttar du olika fabriksdelar och fungerar som en kontaktperson. Du har ett nära samarbete med driftorganisationen och den utbildning du leder ska förbereda våra medarbetare bättre i att hantera oönskade händelser.

Tjänsten är dagtid med jourtjänstgöring inom industribrandkåren var femte vecka.

Om dig

Vi söker en lagspelare som har lätt för att samarbeta under pressade förhållanden, som förstår värdet av att vara noggrann och har ett brinnande intresse för Borealis brandskydd. Du behöver ha minst B-körkort, C-kort är meriterande, men har du inte det kommer vi att erbjuda dig det.

Det är också meriterande, men inget krav, om du har:

 • Teknisk erfarenhet eller processkunskap
 • Är eller har varit Deltidsbrandman eller Industribrandman
 • God datorvana (SAP, RAP, Excel, mm.)

Låter det här som en tjänst för dig? Vänta inte med din ansökan. Vi ser fram emot att få träffa dig!

Om Borealis och vårt erbjudande

Vi finns här för dig! Om du har några frågor eller funderingar, vänligen kontakta Peter Almroth, chef för Brandgruppen, 070 - 966 89 65 eller Gabriella Mjölnevik.

Vänligen uppmärksamma att vi inte tar emot ansökningar via e-mail. Vi lägger stor vikt i att skydda din personliga data, och tackar dig där med för att du ansöker online.

Intervjuer kommer att startas efter 23 maj.

Vi erbjuder fast lön med jourersättning.

Vi reserverar oss för att stänga ner annonsen för fler ansökningar när vi tagit emot tillräckligt antal sökande som möter våra krav. Vi kommer att kontakta dig så fort vår urvalsprocess är gjord.

Borealis är en av världens ledande leverantörer av avancerade och cirkulära polyolefinlösningar och en europeisk marknadsledare inom baskemikalier, gödningsmedel och mekanisk återvinning av plast. Vi utnyttjar vår polymerexpertis och årtionden av erfarenhet för att erbjuda värdeskapande, innovativa och cirkulära materiallösningar för viktiga industrier. Nu ökar vi takten för att transformera till en cirkulär ekonomi, samtidigt som vi växer geografiskt. Genom att fortsätta upptäcka nya lösningar för ett mer hållbart sätt att leva bygger vi vidare på vårt engagemang inom säkerhet, våra medarbetare och kompetens. www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com | careers.borealisgroup.com

We go beyond boundaries. Together.

Borealis only accepts candidate resumes from recruiters or recruiting agencies if they have been explicitly commissioned by Borealis for a specific recruitment and if the data is provided to us in line with the General Data Protection Regulation. Borealis will not accept or pay fees for candidate resumes of any form or kind that were sent unsolicited to either HR or directly to our hiring managers.

Arbetsgivare
Borealis AB
Industrivägen
44486 Stenungsund
Ansökan
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Servicetekniker / Montör

Arbetsgivare / Ort: Brandexperten Sverige AB / Järfälla
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 June (24 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Brandtekniker

Färdigheter
Meriterande
 • Brandfogning
 • Brandlarm
 • Brandteknik
 • Brandskydd
 • Förebyggande brandskydd
 • Certifikat
 • elektriker - elteknik

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Är du en ”doer” som vill få möjlighet att förbättra och utveckla säkrare och tryggare arbetsplatser? Har du en riktigt hög servicekänsla med öga för merförsäljning och med kunden alltid i fokus? Gillar du att skruva, montera? Vill du bli del av en av branschens snabbast växande företag? Då är detta tjänsten för dig! Sök redan idag!

Om oss

Brandexperten AB erbjuder ett helhetskoncept inom brand, första hjälpen och arbetsmiljö. Med tjänster och produkter så som utbildning, Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA), brandtätning, brandskyddsdokumentationer m.m. så kan vi erbjuda våra kunder möjlighet att förbättra och utvecklas till säkrare och tryggare arbetsplatser. Vi finns i dag representerade med kontor i Linköping, Stockholm och Göteborg.

Företaget är inne i en expansiv fas och söker nu förstärkning till vårt Stockholmskontor

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker kommer du arbeta med installation och service av brandskyddsmaterial, första hjälpen, brandlarm samt släckanläggningar.

Du kommer främst att arbeta utefter fördelade arbetsordrar men förväntningarna på dig som servicetekniker är att du alltid ska ha ögonen öppna för merförsäljning ute hos kunderna. Till din hjälp kommer du använda en surfplatta för att lätt få översikt över dina arbetsordrar samt att du snabbt ska kunna registrera arbetet som du utför i Brandexpertens affärssystem.

Du kommer till exempel att:

-Installera, driftsätta, underhålla och utföra service på brandredskap, brandlarm, rökluckor och släckningsanläggningar.

-Säkerställa att kundens brandskydd är uppdaterat och fullständigt samt rapportera förändringar och avvikelser. Utbildning av brandskydd kan förekomma.

-Vara delaktig i ansvaret för planering av underhåll och service till kund.

-Ansvara för slutkontroll.

-Utföra rapportering i Brandexpertens CRM system och även själv ansvara för fakturering efter utfört arbete.

-Kontinuerligt hålla sig uppdaterad om aktuella regelverk och förordningar inom området

Vem är du?

Du kommer arbeta i ett företag som sätter sina medarbetare i fokus. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta praktiskt. Du har möjlighet att påverka ditt arbete. Du bör ha någon arbetslivserfarenhet av service och en vana av kundbemötande. Du är tekniskt och tycker det är roligt att skruva och hitta lösningar på problem. Hoss oss är det högt tempo och snabba beslut som gäller, därför trivs du i den miljön. Du ska vara flexibel och kunna arbeta både självständigt och i team.

-Har körkort, du kommer att få tillgång till en servicebil

-Goda kunskaper i svenska och engelska både muntligt och skriftligt för att kunna kommunicera med kunderna

-Mycket goda kunskaper Word, dokumentationshantering samt goda kunskaper av att hantera en surfplatta som arbetsredskap

Det är meriterande om du:

-Tidigare arbetat eller arbetar i branschen med liknande uppgifter

-Har El utbildning (elektriker eller motsvarande)

-Har en utbildningsbakgrund inom serviceteknik eller motsvarande.

-Tidigare jobbat med installation av rökluckor

Som person arbetar du alltid efter en strukturerad arbetsmetodik. Du har en hög stresströskel där du har en bra balans mellan effektivitet och noggrannhet. Du är en ”Doer” som tar för sig, genomför arbetsuppgifterna på ett utmärkt sätt. Samtidigt arbetar du alltid proaktivt med merförsäljning ute hos kunderna och har ett öga för att se vad som saknas.


Innan anställning sker kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret. Företaget har kollektivavtal

Frågor kring tjänsten besvaras vid eventuell intervju.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan

Arbetsgivare
Brandexperten Sverige AB
Spjutvägen 5e
17561 Järfälla
Hemsida: www.brandexperten.se
Ansökan
Ansök senast 4 June (24 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.