På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Geriatriksjuksköterska
Spela filmen

Geriatriksjuksköterska

Geriatriksjuksköterska är en specialistsjuksköterska som behandlar och vårdar äldre människor genom att förebygga och lindra åldersrelaterade sjukdomar. Som geriatriksjuksköterska ansvarar du också för medicinering.

Geriatriksjuksköterskor har fördjupade kunskaper om åldrandet och åldrandets livsvillkor. Du behöver även ha goda kunskaper inom palliativ vård och geriatrisk omvårdnad.

Det speciella med att ge vård till äldre människor är att det ofta finns en komplex sjukdomsbild (multisjukdom) som behöver ta hänsyn. En viktig deI i jobbet som geriatriksjuksköterska är att veta vilka mediciner som respektive patient ska ta.

Utbildning

Du utbildar sig till Sjuksköterska, ansöker om legitimation och sedan som legitimerad sjuksköterska kan du söka olika påbyggnadsutbildningar för sjuksköterskor, till exempel barnmorska, psykiatrisjuksköterska eller geriatriksjuksköterska.

Sjuksköterskeprogrammet är en treårig högskoleutbildning. Huvudämnet är omvårdnadsvetenskap eller vårdvetenskap och teori varvas med praktik. Sjuksköterskeprogrammet finns även att läsa på distans.

Visste du att...?

... en undersökning, som Göteborgs universitet genomförde 2019, visar att 90% av svenska 70-åringarna känner sig friska, jämfört med 1971 då motsvarande siffra var 60%.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

69 Lediga jobb

Sjuksköterska

Arbetsgivare / Ort: Eda kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Sjuksköterska
  • geriatrik/Sjuksköterska
  • äldreomsorg och äldrevård

Om jobbet
Eda kommun har ca 8 500 invånare och är vackert belägen i västra Värmland. Kommunen ligger mitt emellan Karlstad och Oslo med goda kommunikationsmöjligheter åt vardera hållet. Aktiviteten efter den svensk-norska gränsen har påverkat utvecklingen i kommunen på ett gynnsamt sätt genom en blomstrande gränshandel, där mer än 3 miljoner människor möts varje år. Det finns fortsatt intresse från näringslivet att etablera sig i kommunen, vilket också ställer krav på den kommunala servicen. Det lokala näringslivet med tyngdpunkt på industri och handel gör Eda till en attraktiv kommun. Eda kommun erbjuder goda möjligheter till varierande fritidsaktiviteter både sommar- och vintertid och några av våra anläggningar som lockar många besökare är Valfjället Skicenter och Eda Golfklubbs unika 18-hålsbana. ARBETSUPPGIFTER Då en av våra sjuksköterskor ska vara föräldraledig söker vi en ersättare. I kommunen arbetar vi med hemsjukvård både inom särskilt boende och i ordinärt boende. Vi arbetar i team runt den enskilde vårdtagaren och har nära samarbete med andra vårdgivare. I arbetet ingår bl.a. att leda det medicinska arbetet och göra självständiga bedömningar av omvårdnadsinsatser. Du kommer att handleda, delegera och undervisa personal i hälso- och sjukvårdsinsatser samt identifiera och förebygga risker i vården. Arbetstiden är förlagd måndag-söndag, i tjänsten ingår att kvällar och helger arbeta kommunövergripande både i hemsjukvård, på LSS-boende och äldreboende. Vi använder Timecare för schemaläggning. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning i öppen hälso- och sjukvård eller vård av äldre. Du ska ha ett gott bemötande och vara professionell i din yrkesroll, ha lätt för att samarbeta men också god förmåga att arbeta självständigt. Du ska ha god datavana, gärna erfarenhet av verksamhetssystemet Procapita samt kvalitetsregister så som Senior alert, Palliativa registret och liknande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs B-körkort och tillgång till egen bil vid behov. ÖVRIGT Välkommen med din ansökan innehållande meritförteckning. Ansökan görs digitalt via Offentliga Jobb. Rekryteringsprocessen kommer påbörjas under ansökningstiden, så skicka din ansökan så snart som möjligt. Innan anställning kan ske begärs utdrag ur Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister. Grundannonsering sker enligt kommunens policy, vi undanber oss därför bestämt försäljare av annonsplats, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Eda kommun
Hemsida: http://www.eda.se
Ansökan
Ansök senast 17 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sjuksköterska till äldreboende i Stockholm, Gärdet

Arbetsgivare / Ort: A & O Ansvar och Omsorg AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
A&O är ett vårdföretag som funnits sedan 1993. Företaget har verksamhet i flera kommuner, har ca 1 500 vårdplatser och sysselsätter omkring 2 500 medarbetare inom äldreomsorg. A&O vill skapa en positiv miljö och omsorg för människor i behov av särskilt boende och vård. Vårt mål är att man ska känna värme, omtanke och trygghet och ha kvar sin personliga integritet hela livet. Vi söker nu en sjuksköterska till vår verksamhet Kampementet i Stockholm, Gärdet Verksamheten innehåller 96 ljusa och trevliga lägenheter med eget pentry och badrum. Lägenheterna är fördelade på sex våningsplan där det finns gemensamma utrymmen för aktiviteter och måltider samt en gemensam balkong. Av de 96 platserna är 48 avsedda för personer med demenssjukdom och 48 platser för personer med somatiska sjukdomar. Kampementet har även en trevlig innegård som erbjuder möjlighet till utevistelse och aktivitet. Du som önskar arbeta hos oss är trygg i din arbetsroll, har erfarenhet av att arbeta med äldre vårdtagare, du har lätt för att samarbeta, har ett positivt sinnelag och kan handleda omvårdnadspersonal. Arbetsbeskrivning: Som sjuksköterska leder du bland annat omvårdnadsarbetet samt säkerställer omvårdnadskompetensen i teamet runt den boende. Det är det din uppgift att bedöma, planera, utföra, utvärdera och dokumentera hälso-och sjukvårdsinsatser utifrån varje enskild boendes förutsättningar och behov, i enlighet med det salutogena förhållningssättet. I din roll ingår att ha kontinuerlig dialog med närstående och informera vid förändringar i hälsotillståndet. Du samarbetar med kollegor, läkare och eventuellt andra, både interna och externa, kontakter för att säkerställa en god omvårdnad. Egenskaper: Du delar med dig av dina kunskaper och färdigheter. Du är lyhörd, kan arbeta självständigt såväl som i team och är tydlig i din kommunikation. Du har lätt för att sätta dig in i system och ny teknologi. Du har en positiv inställning och ser som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat. Kvalifikationer: Du är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Meriter: Erfarenhet av äldreomsorg är meriterande Övrigt: Arbetstid/Varaktighet: 100 % med tjänstgöring dag/kväll och helg. Tillsvidare, provanställning tillämpas. Tillträdesdatum: enligt ök Alla anställningar inom företaget omfattas av kollektivavtal. Intervjuer kan ske fortlöpande och tjänster kan tillsättas innan ansökningstidens slut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan! Har du frågor angående anställning på Kampementet kontakta: Verksamhetschef, Svjetlana Blagojevic Mail: [email protected]
Arbetsgivare
A & O Ansvar och Omsorg AB
Hemsida: http://ansvarochomsorg.se
Ansökan
Ansök senast 18 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Salems Kommun söker Sjuksköterska

Arbetsgivare / Ort: Salems kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Sjuksköterska
  • geriatrik/Sjuksköterska
  • äldreomsorg och äldrevård

Om jobbet
Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 17 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande. Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet. Hälso- och sjukvårdsenheten är organiserad under Äldreomsorgen, Socialförvaltningen. Hälso- och sjukvårdenheten ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser på kommunens 3 äldreboenden samt viss hälso- och sjukvård inom LSS. Arbetsplatsbeskrivning Inom Hälso- och sjukvårdsenheten arbetar sjuksköterskor, arbetststerapeuter och fysioterapeuter tillsammans för att öka välbefinnandet för våra vårdtagare.  Verksamhetens ambitioner är att vara en attraktiv arbetsplats med fokus på att medarbetaren får vara delaktig i verksamhetsutvecklingen. Med en närhet till närmsta chef finns stort utrymme till påverkan av verksamheten och du har möjlighet att göra skillnad och vara delaktig i våra utvecklingsarbeten. Vi har alla olika ansvarsområden/enheter men är flexibla och stöttar varandra i arbetsgruppen.  För oss är en god arbetsmiljö, ett gott arbetsklimat och bra scheman av stor vikt. Vi känner tillit till våra medarbetare varför du som sjuksköterska på HSE-enheten har friheten att till stor del styra över dina egna arbetsuppgifter och när de ska göras. Det finns även möjlighet till kompetensutveckling inom de områden som du är intresserad av. Som ny sjuksköterska hos oss får du genomgå en introduktion. Under introduktionen har du möjlighet att fråga kompetenta och duktiga kollegor för att du ska känna dig trygg i din roll och i ditt arbete.  Arbetsbeskrivning Som sjuksköterska ansvarar du för hälso- och sjukvårdsinsatser på någon av kommunens tre äldreboenden; Salap, Säbyhemmet eller Söderby park. Verksamheten omfattar såväl boende med somatiska sjukdomar, demenssjukdomar och korttidsplatser, totalt ca 127 platser. Det ingår även insatser för hälso- och sjukvård inom LSS.  Vi söker dig som är sjuksköterska, gärna med fördjupade kunskaper inom kognitiva sjukdomar. Du kommer vara omvårdnadsansvarig sjuksköterska på äldreboendet med inriktning mot kognitiva sjukdomar. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom äldreomsorg och med BPSD-registret.  Som person har du god förmåga att samarbeta, kommunicera, vara nytänkande och beslutsam. Vi arbetar med funktionsbevarande insatser och sjuksköterskan har omvårdnadsansvar för mellan 18-26 patienter. Du ansvarar för kontakter med närstående, läkare m.fl. Det ingår även handledning av studenter och omvårdnadspersonal. Sjuksköterskan är sammankallande och håller i omvårdnadsmöten, skriver hälsoplaner och arbetar i olika kvalitetsregister. Journalföring sker i Treserva Hälsoärende. Kvalifikationer • Sjuksköterskeprogrammet  • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift • Datorkunskaper och god dokumentationsförmåga • Självständigt kunna utföra bedömningar som ligger till grund för omvårdnadsåtgärder • Ta egna beslut är en del av arbetet, vilket betyder att du måste vara trygg i rollen som sjuksköterska. • Kunna utföra vanligt förekommande omvårdnadsåtgärder  • Kunskaper om de lagar som styr verksamheten • Att kunna utbilda och instruera övrig personal på ett pedagogiskt sätt • B-körkort Anställningsvillkor: Tillsvidare, Heltid.  Provanställning kan komma att tillämpas Arbete på heltid innebär 38,25h/v. Vanligtvis är det arbete måndag till fredag dagtid. Helgarbete kan dock också förekomma. Röda dagar som faller på veckodag ingår i tjänstgöringen Tillträde: Enligt överenskommelse Sista ansökningsdatum: 2021-09-19   Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Salems kommun
Hemsida: http://www.salem.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Engagerad sjuksköterska till Ångarens äldreboende i Täby

Arbetsgivare / Ort: Täby kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 september (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Sjuksköterska
  • geriatrik/Sjuksköterska
  • äldreomsorg och äldrevård

Om jobbet
Vill du göra skillnad? Vill du ha ett flexibelt, omväxlande arbete med stort eget ansvar? Vi söker en sjuksköterska med genuint intresse för arbete inom äldreomsorgen och som vill vara med och utveckla hälso- och sjukvården på Ångarens vård- och omsorgsboende. Här blir du en del av vårt trevliga HSL-team, som består av totalt fyra sjuksköterskor, en sjukgymnast och en arbetsterapeut. Om jobbet Som sjuksköterska på Ångaren har du ett nära samarbete med omvårdnadspersonalen på din avdelning och har team-möte med dem en gång i veckan. Du handleder personalen i olika frågor som rör boendes omvårdnad och hälso- och sjukvård. Du ansvarar även för läkemedelsdelegering till omvårdnadspersonal på din avdelning. Kontakter med anhöriga, biståndshandläggare och läkare är en del av ditt arbete. Även andra sedvanligt förekommande arbetsuppgifter för sjuksköterska på äldreboende ingår. På Ångaren är vi ett multiprofessionellt team kring de boende och det är vårt ansvar att hjälpas åt och utveckla verksamheten utifrån de boendes behov samt se till att god kvalitet upprätthålls på Ångaren. Vi dokumenterar i systemet Combine. Ångaren har totalt 62 platser för permanent boende samt ett korttidsboende med 10 platser. Här finns två mindre demensavdelningar, två avdelningar för somatiskt sjuka äldre, ett korttidsboende och en dagverksamhet. Här arbetar sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut samt undersköterskor och vårdbiträden. Här finns även två samordnare, aktivitetssamordnare, vaktmästare, resultatenhetschef och biträdande resultatenhetschef. Vi samarbetar med läkare från Capio Legevisitten, som besöker verksamheten en dag i veckan samt vid behov. Ångaren ligger vackert belägen i närheten av Näsbyparks centrum, det tar cirka fem minuter att gå från centrum. Här finns sinnenas trädgård och mycket grönområden. Kommer man med bil finns relativt gott om parkeringsplatser. Hösten 2022 flyttar vi till Johannas trädgård, ett äldreboende som byggs i Täby kyrkby. Du får vara med och skapa vår nya verksamhet när vi flyttar ihop med Allégårdens äldreboende i helt nya, fräscha lokaler. Vem är du? Du är legitimerad sjuksköterska med tidigare erfarenhet av äldreomsorg eller geriatrik. Du har ett genuint intresse av arbete inom äldreomsorgen. Meriterande om du har utbildning inom vård av äldre/geriatrik. Du är nyfiken, engagerad och tycker om att handleda omvårdnadspersonalen inom hälso- och sjukvårdsområdet, samarbeta med andra professioner samt att ha eget ansvar. Ditt hjärta klappar för våra äldre och du trivs med att utveckla verksamheten tillsammans med kollegor. Du hanterar dator och digitala system utan problem samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Täby kommun erbjuder Förutom ett intressant och meningsfullt arbete erbjuder vi en arbetsplats med positiv anda och gott bemötande. På vår webbplats taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun. Övrigt Låter det intressant? Välkommen att registrera dig via ”Ansök”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail eller brev. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. • Tjänsten är tillsvidareanställning på 92%. Arbetstiden är nu förlagd till dagtid (vardagar och helger) med tjänstgöring var 3:e helg • Löneform: Månadslön • Tillträde enligt överenskommelse • Sista ansökningsdag 2021-09-20 Vi undanber oss erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Om Täby kommun Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation. Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Social omsorg är ett av Täby kommuns verksamhetsområden. Här ger vi stöd och service till Täbyborna inom områdena äldreomsorg, individ- och familjeomsorg och funktionsnedsättning.
Arbetsgivare
Täby kommun
Hemsida: https://www.taby.se/
Ansökan
Ansök senast 20 september (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sjuksköterska till Löwenhjelmska huset

Arbetsgivare / Ort: Örebro kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 september (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vill du arbeta på en trivsam och prestigelös arbetsplats med hög delaktighet? Då har du hittat rätt! Vi söker en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som kan bli en del av vårt härliga team och ledningsgrupp! Vi är stolta över vår goda teamsamverkan och trivs och utvecklas tillsammans med stor arbetsglädje. Hos oss kan du bidra till en positiv skillnad för våra äldre! Om tjänsten  Som sjuksköterska på Löwenhjemska huset arbetar du som omvårdnadsansvarig för ca 10-14 hyresgäster. Vi arbetar med ett personcentrerat arbetssätt nära i team med sjuksköterskor, omvårdnadspersonal och arbetsterapeut kring varje boende. Som sjuksköterska ingår du i ledningsgruppen tillsammans med övriga sjuksköterskor, enhetschef och arbetsterapeut och får vara med och påverka verksamheten och din egen utveckling. Vi har ett nära samarbete med vårt grannboende Demenscentrum där vi delar personal under kvällar och helger.  Arbetet är stimulerande, omväxlande och utvecklande och vi ser gärna att du vill vara delaktig på vår resa!  Huvudsakliga arbetsuppgifter • ha omvårdnadsansvar  • samverka med övriga personalkategorier i teamet • bedöma behov, ordinera omvårdnadsåtgärder, planera, sätta upp mål och utvärdera enligt omvårdnadsprocessen • handleda, delegera och instruera omvårdnadspersonalen • bygga upp en god, förtroendefull och professionell relation med patient och anhöriga • arbeta i dokumentationssystem och kvalitetsregister • ingå i husets ledningsgrupp och medverka i beslut, planering och utveckling av verksamheten Kompetenskrav • legitimerad sjuksköterska • god datorvana Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande • erfarenhet av arbete som sjuksköterska  • erfarenhet av äldreomsorg • erfarenhet av verksamhetssystem tex Treserva och Medvind • du behärskar finska språket  Omfattning och tillträde Anställningsform: tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad: 100% Tillträde: enligt överenskommelse Antal tjänster: 1 Om arbetsplatsen  Löwenhjelmska huset ligger i Mellringeområdet på Väster i Örebro. Vi har 56 platser fördelat på fyra våningsplan med en del finska profilplatser insprängda i verksamheten. Två plan med vårdboende för somatiskt sjuka och två plan gruppboende för demenssjuka. Vi är intraprenad sedan 2009 och har ca 60 medarbetare. Vi har ett öppet klimat och ett nära samarbete mellan de olika personalkategorierna. Vi har goda resultat, låga sjuktal och låg personalomsättning. Vi har ett nära samarbete med demenscentrum var gäller både personal och utveckling. Boendena ligger bara en kort promenad ifrån varandra.  Övrig information  Besök gärna vår karriärsida för sjuksköterskor på orebro.se/jobb. Första intervju kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig. Under rekryteringsprocessen kommer det ske en legitimationskontroll via socialstyrelsen samt kontroll hos Inspektionen för vård och omsorg.  Ansökan Sista ansökningsdag är 22 september. Urval och intervjuer sker löpande.  Förlägnd annonsering. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Örebro kommun
Hemsida: http://www.orebro.se
Ansökan
Ansök senast 22 september (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.