På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Mitt drömjobb...

Mitt drömjobb...

Elever från Jensen Gymnasium Norra delar med sig av sina karriärdrömmar: arbeta inom modebranschen; som journalist och sportkommentator; som filmproducent och TV-producent; make-up artist; professionell idrottare; kriminolog och pilot.

"Att vara en esport-journalist eller en esport-kommentator är två av mina drömjobb. Tänk dig att du får diskutera de mest influentionella matcherna och du får betalt för det! Låter som 40 timmar i veckan väl spenderade. Som en frilansande journalist får man bestämma tiderna själv och då får man betalt för hur bra man är på sitt jobb."
Av: Albin Visteus

"Jag vet att jag vill jobba med mode, det har jag velat sen jag var 10 år. Jag har alltid tyckt det är så coolt att kunna förklara mycket ur klädesplagg och still. Jag blev nog väldigt intresserad för jag kollade i mammas Voguetidningar, men även för att jag tyckte det var så kul att ha snygga och coola kläder."
Av: Irma Beck-Friis

"Jag älskar fotboll! Jag kollar på Premier League på helgen, jag kollar på Champions på tisdag, onsdag och på VM och EM när det är på sommaren. Jag älskar Niklas Holmgren och Glenn Strömberg; de är så underhållande att lyssna på, samt Erik Niva & Bojan Djordjic i Viasat studion. Att få betalt för att åka och titta på fotboll och snacka, måste vara drömmen. Det underbara med situationen är att jag gillar all sport, så skulle inte vara missnöjd med att kommentera hockey eller tennis... det spelar ingen roll, så jag nöjd vilket som. Så jag ska plugga stenhårt på journalistiken och kanske söka en praktikplats på Viasat... Det är min dröm."
Av: Charlie Persson 

"Efter att ha läst på om kriminologi och sökt fakta om yrket så inser jag att detta är mitt drömjobb, jag ska bli kriminolog. Kan jag kanske bli nästa Leif Gw Persson? Jag känner mig motiverad till att söka in till Stockholms Universitet och läsa olika kurser som tar mig till en kandidatexamen inom kriminologi. Jag kan se mig själv som den personen som åker ut till en brottsplats efter att ett brott har begåtts och gör den utredning som krävs för att lösa fallet. Jag vill hjälpa Sverige att förhindra brott och kunna förebygga och ta fast personer som begår sådana handlingar.
Kriminologi betyder “läran om brottet” och jag önskar lära mig allt om detta och därmed vara delaktig i att minska brottsligheten i vårt land."
Av: Julia Söderquist

"När jag tänker på vad jag skulle vilja bli för tanken mig ofta till kommersiell media. Att jobba på reklambyrå låter både spännande och intressant! Även producent inom TV och direktsändningar lockar mig mycket och jag vill veta mera. Även fast jag hört att mediebranschen ofta lockar med en tidsbegränsad frestelse."
Av: William Frykfeldt

"En jul då julgranens barr täckte ett röd kvadratliknande paket förblev en oförglömlig dag ända tills idag. Detta paket blev en början till mitt intresse för smink. ... En makeup artist är alltså något jag vill bli efter gymnasiet, planen är att studera i Milano, i den så kallade “fashion city”. Att blunda och tänka sig sitta på ett litet cafe med en kopp kaffe och en somrig outfit medans jag skissa fram en sminkning för dagens fashion show på ett blankt papper är något som ger mig ett glädje pirr i magen. Detta låter som ett riktig härligt framtida yrke för mig. Att önska sig rätt paket under julgranen kan förändra ens liv, det något jag har lärt mig!"
Av: Natasha Raichura

"Mitt drömjobb är filmproducent, då bokstavligen allt jag behöver göra är att komma upp med filmideer och pitcha dem. Jag har till och med en liten hobby där jag har skrivit ner flertal filmideer och har hittills kommit upp till 55 stycken.
Varför jag gillar film så mycket tror jag beror på att jag är en väldigt kreativ kille som brukar tänka/fantisera om allt möjligt. Så jag tror att genom film får jag en passande bra känsla som påminner mig om min kreativitet och mig själv.
Så film har en betydelse om vem jag är, vilket är en anledning varför jag vill bli filmproducent. Jag har även en stark känsla att denna dröm inte kommer försvinna utan att den kommer jag ha och den kommer att gå i uppfyllelse."
Av: Rikard Djupmark

"De flesta piloter är män och det har länge varit så. ... Jag tror att i mig är det en drivkraft. En drivkraft att veta att kunna göra skillnad och inte låta det mansdominerade skrämma bort mig.
Pilotyrket är ett väldigt speciellt yrke där det krävs mycket av dig som person, ett både tekniskt och utmanande arbete. Ett utmanande arbete med stort ansvar varje dag på jobbet. 18 år tog det. Jag har hittat mitt drömyrke. Jag vill bli pilot."
Av: Julia Ricci Lucchi

"Jag vill gå in i UFC-ringen (Ultimate Fighting Championship) och höra tusentals skrika mitt namn medans jag får mitt bälte runt min midja och sedan lyfta det för alla timmar, blod, svett och tårar man lagt ner. Vill se alla mina vänner stå bakom ringen och heja på, vill inte direkt se min mamma nervös men vet att hon kommer vara stolt över mig om jag gör något oavsett vad det är. Vill se min pappa som kommer från en brottningsbakrund se sin son vara världsmästare i sin klassvikt. Samt vill jag göra en skillnad med mitt liv och inspirera tjejer/killar att om jag kan så kan alla."
Av: Kevin Gulami

Bild (ovan): Lovisa Magnusson.