Sektionschef inom vården

Sektionschef inom vården

Sektionschef inom vården kan även heta Vårdenhetschef, Vårdchef eller Omvårdnadschef. Som sektionschef har du vanligtvis personalansvar för en arbetsgrupp bestående av ca 25 till 30 medarbetare. 

Tjänsten som sektionschef innebär att leda och fördela arbetet inom sektionen och att ansvara för verksamhetens ekonomi-, personal- och arbetsmiljö, samt för den administration som kommer med dessa ansvarsområden.

Utöver att leda medarbetare i deras dagliga arbete, ansvarar sektionschefer också för att driva verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete. Inom chefsuppdraget är det också viktigt att samarbetet fungerar med ledningen och övriga chefer, samt att du medverkar till att skapa arbetsglädje.

Utbildning

Lämplig utbildning är en högskoleutbildning på minst 3 år, exempelvis socionomprogrammet, helst med inriktning eller med påbyggnadsutbildning inom verksamhetsutveckling och ledarskap eller en annan högskoleexamen inom hälso- och sjukvården. Det krävs också några års arbetslivserfarenhet innan du kan få anställning som sektionschef. 

Bra grundläggande kunskaper finns på gymnasiets Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet samt på Vård- och omsorgsprogrammet.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.