På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sektionschef inom vården

Sektionschef inom vården

Sektionschef inom vården, som också har ha en annan arbetstitel ex. vårdenhetschef, har vanligtvis personalansvar för en grupp bestående av ca 25 (upp till 30) anställda. Hen tillhör yrkesgruppen "mittenskiktet av första linjens chefer med 20-30 underställda".

Tjänsten som sektionschef innebär att leda och fördela arbetet inom sektionen och att ansvara för verksamhetens ekonomi-, personal- och arbetsmiljö samt för den administration som kommer med dessa ansvarsområden.

Utöver att leda sina medarbetare i deras dagliga arbete, ansvarar sektionschefer också för att driva verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete.

Inom chefsuppdraget är det också viktigt att i samspel med övriga chefer och medarbetare förvärva kompetens, engagemang och arbetsglädje.

Var god se även följande yrkespresentationerna: AkademikerChef, Enhetschef inom social omsorg.

Utbildning

Passande utbildning är en akademisk utbildning, dvs en högskoleutbildning på minst 3 år, exempelvis socionomprogrammet (helst med inriktning eller med påbyggnadsutbildning inom verksamhetsutveckling och ledarskap) eller en annan högskoleexamen, företrädesvis inom hälso- och sjukvårdsområde. Sedan krävs det också några års arbetslivserfarenhet innan man kan få anställning som sektionschef. 

Livs-Viktigt!
SMSlivräddare
är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp.
Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län.
Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30 %. Källa: smslivraddare.se.

Visa mer
Visa mindre

3 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.