På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Miljöhygieniker

Miljöhygieniker

Miljöhygieniker arbetar med att skapa sunda och säkra arbetsplatser. Målet med arbetet är att skapa goda arbetsmiljöer samt minimera risker för att människor skadas eller får besvär av arbetsmiljöer.

När man kartlägger och analyserar arbetsmiljön, studerar man bland annat stressnivåer, olycksrisker, buller, vibrationer, strålning och förekomsten av farliga ämnen.

Miljöhygieniker arbetar ofta i täta samarbeten med andra yrkeskategorier. Tillsammans hjälper de arbetsgivare och anställda att åstadkomma och bibehålla goda och hälsofrämjande arbetsmiljöer.

Det kommer med jämna mellanrum nya regler och bestämmelser på arbetsmiljöområdet och det gäller att ha stort intresse för att hålla sig uppdaterad.

En del miljöhygieniker samarbetar med forskare i olika projekt.

Utbildning

Utbildningsbakgrund för miljöhygieniker kan variera. Vanligt är det med universitetsutbildning, t.ex. inom biologi, kemi, arbetsvetenskap eller miljövetenskap.

För att kunna få anställning som miljöhygieniker kan även relevant arbetslivserfarenhet krävas i form av forsknings- och utvecklingsarbete och/eller av arbete med kemiska, biologiska och fysikaliska miljöfaktorer, företrädesvis på en arbets- och miljömedicinsk klinik. 

Personliga egenskaper

Man behöver vara en kommunikativ person, som har lätt för att uttrycka sig i tal och skrift och kan på ett begripligt sätt förklara även svåra problem inom arbetsmiljöområdet.

Vidare behöver man vara en problemlösare och se möjligheter snarare än hinder.

Flexibilitet och förmågan och viljan att förändra och utveckla både sig själv och sin omgivning är också viktiga egenskaper för en miljöhygieniker.

Självsäkerhet och visst mod krävs också, detta för att kunna framföra kritik om reglerna inte efterlevs.

Arbetsplats

Miljöhygieniker kan vara anställda på små eller stora företag, främst på stora industriföretag, inom privata näringslivet eller i andra organisationer såsom myndigheter kommuner och landsting. De kan också få anställning inom företagshälsovården eller på teknikkonsultföretag och arbetar då som konsulter mot företag eller organisationer.

Man kan också arbeta på arbets- och miljömedicinska kliniker på företag och på kliniker som drivs av landstingen runt om i Sverige, ex. vid de stora universitetssjukhusen.

Exempel på arbetsplatser för miljöhygieniker:

 • Arbets- och miljömedicinsk klinik
 • Centrum för Arbets- och Miljömedicin vid en region (f.d landsting)
 • Enheten för Miljömedicin

Länktips

 • byn.se - Byggindustrins yrkesnämnd
Visa mer
Visa mindre

44 Lediga jobb

Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsmiljöingenjör

Om jobbet

Som Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö

Arbetsuppgifter

Drivs du av att vilja förbättra och utveckla byggarbetsmiljöarbetet? Har du erfarenhet från arbete med byggarbetsmiljö men vill ta nästa steg? 

I tjänsten som Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö stödjer, utvecklar samt följer du upp arbetet inom byggarbetsmiljö. Du agerar stöd till organisationen i byggarbetsmiljöfrågor kopplat till projektverksamhet, samt ledningen inom enhetens ämnesområde.

Du tillhör enheten Säkerhet och kvalitet inom avdelningen Verksamhetsstyrning.

Som säkerhetsspecialist arbetar du främst inom området byggarbetsmiljö, men arbetet kommer även innefatta frågor inom andra säkerhetsområden t ex el- och trafiksäkerhet för väg och järnväg. Det innebär att du arbetar med att stödja projektledningen med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning där erfarenhetsåterföring i det strategiska arbetet inom ovan nämnda områden blir en viktig del. Du kommer även stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning och analys. 

I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:

 • stödja projekt i frågor om arbetssätt och verktyg inom bland annat byggarbetsmiljö
 • delta vid möten för planering och genomförande av investeringsprojekt. Exempelvis överlämningsmöten mellan BAS-P och BAS-U, uppstartsmöten och byggmöten
 • ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av konsultuppdrag och entreprenörer
 • genomföra mottagningskontroll av leveranser från konsultuppdrag och entreprenörer
 • följa upp leverantörernas arbetsmiljöarbete, både genom granskning av dokument och arbetssätt men även ute på plats i entreprenader
 • stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser 

Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 8-9 november.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person drivs du av att vilja förbättra säkerhets -och byggarbetsmiljöarbetet. Du tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så det är viktigt att du är både självgående och strukturerad, d.v.s. att du kan planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter.

Vi söker dig som

 • har utbildning inom bygg- och anläggning och/eller inom byggarbetsmiljöområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års arbetslivserfarenhet som byggarbetsmiljöspecialist i närtid
 • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet som KMA (kvalitet, miljö, arbetsmiljö)
 • har erfarenhet av att ha arbetat som BAS-P eller BAS-U gällande byggarbetsmiljöfrågor i olika skeden i större investeringsprojekt
 • har erfarenhet av arbete med el-/trafiksäkerhetsfrågor

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

KMA-ansvarig till Modellteknik

Arbetsgivare / Ort: Best Bemanning & Rekrytering i Sverige AB / ESKILSTUNA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Modellteknik har spetskompetens inom avancerad bearbetning av prototyper, formande verktyg och kortserieprodukter. Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster i form av skärande bearbetning, modelltillverkning, prototyptillverkning, verktygstillverkning, fixturtillverkning, 3D-scanning och kontrollmätning. Vår målsättning är att fortsätta vara en av Sveriges ledande tillverkare av bearbetade prototyper, kortserier, funktionsmodeller, designmodeller och formar. Våra kunder finns i huvudsak inom automotive, medicin, försvar och verkstadsindustri.


En del av ledningsgruppen

Vi söker en KMA-ansvarig som blir en del av vår ledningsgrupp och en representant i frågor inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Här får du en viktig roll och är direkt underställd företagets vd. Är du strukturerad och enkelt kan skifta fokus från helhet till detaljnivå? Läs vidare!


Det här innebär tjänsten

Som KMA-ansvarig är du den som har koll på arbetet inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du övervakar och mäter uppsatta KMA-mål samt utformar nya rutiner. Detta tar du vidare till både företagsledning och personal genom att informera om arbetet på ett begripligt och transparent sätt. Du följer satta verksamhetsmål och föreslår nya för att förbättra arbetet – här utgår du från interna revisioner av verksamhetssystem som du själv utför. Vid externa revisioner och audits från certifieringsorgan och kunder bidrar du genom att planera, förbereda och medverka, för att sedan sammanställa utfall och åtgärder.

Vidare hanterar du myndighetskontakter, kallar till genomgångar med ledningen och kommunicerar internt gällande dokumentation och kundkrav. Du uppdaterar företagets verksamhetshandbok och lagförteckning samt ansvarar för hantering av reklamationer och avvikelser. Dessutom genomför du kundspecifika kvalitetssäkringsprocesser som till exempel PPAP, APQP, FMEA samt säkerställer och dokumenterar kvaliteten på köpt material/tjänster. Du utför också leverantörsbedömningar hos nyckelleverantörer.

Du arbetar både självständigt och i samråd med andra, till exempel företagets skyddsombud som bidrar till en säker arbetsmiljö.


Du som är rätt för tjänsten

För att klara av rollen som KMA-ansvarig behöver du några års erfarenhet inom branschen. Vi ser gärna att du är utbildad civil- eller högskoleingenjör, men det är inget krav. Du behöver vara insatt i förekommande kvalitetssäkringsprocesser inom tillverkningsindustrin och har koll på förekommande kvalitetssäkringsprocesser. Som person är du strukturerad och noggrann samt kritiskt granskande. Det är viktigt för att driva vårt förbättringsarbete framåt. För att hantera externa och interna kontakter behöver du känna dig bekväm med att jobba nära andra människor och prata inför folk. Vi ser gärna att du är pedagogisk för att kunna ge hela företaget förståelse för KMA-arbetet.

Arbetsgivare
Best Bemanning & Rekrytering i Sverige AB
ESKILSGATAN 20
63356 ESKILSTUNA
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Arbetsmiljöingenjör/Arbetsmiljösamordnare

Arbetsgivare / Ort: Försvarsmakten
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsmiljöingenjör

Om jobbet
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, rekryterar en arbetsmiljöingenjör/arbetsmiljöhandläggare med placering i Enköping. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som arbetsmiljöingenjör/arbetsmiljöhandläggare kommer du att ha det samordnande ansvaret att tillsammans med en ytterligare arbetsmiljöhandläggare driva FMTIS systematiska arbetsmiljöarbete framåt enligt arbetsmiljölagstiftningen och Försvarsmaktens styrdokument. Rollen omfattar det fysiska arbetsmiljöområdet, med ett nära samarbete med vår personalavdelning, som ansvarar för den psykosociala och organisatoriska arbetsmiljön. Tjänsten innebär resor till förbandets verksamhetsorter där du medverkar i genomförande av exempelvis riskbedömningar, utbildningsinsatser, utredningar och arbetsmiljöärenden. Din befattning ingår i en avdelning i FMTIS stab, där du är arbetsgivarens expertresurs inom arbetsmiljöarbetet Vi erbjuder dig I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat: • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål. • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter. • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder. • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning. Kvalifikationer • Högskoleutbildning med inriktning mot arbetsmiljö såsom Arbetsmiljöingenjörsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant • Goda kunskaper inom arbetsmiljöområdet och är väl förtrogen med de lagar, förordningar, föreskrifter och krav gällande arbetsmiljö • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift • Arbetslivserfarenhet inom området • Lägst B-körkort Meriterande Aktuell erfarenhet av att: • Med goda resultat arbetat med att driva, samordna och utveckla operativt och strategiskt arbetsmiljöarbete implementera och utveckla processer och arbetsmetoder och kunna omsätta dessa i praktiken • arbeta utifrån AFS 2001:1 som standarder för ett systematiskt arbetsmiljöarbete och att, • genomföra internrevision. • har arbetat med ISO 45001 • arbeta i SAP • goda kunskaper om kemikalier • arbeta med riskbedömning av kemikalier • planera och leda utbildning, nätverk och liknande för chefer och medarbetare, • erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom försvarsmakten eller annan statlig myndighet • ha arbetat med likabehandling • ha genomfört värnplikt/GMU eller annan militär utbildning Personliga egenskaper Vi söker dig som lyhörd inför organisationens behov och som har förmåga att kunna prioritera utifrån krav och verksamhetsnytta. Du kan sätta gränser, är uthållig över tid, ser till helheten och värnar om systematiken. I rollen ingår att företräda myndigheten i offentliga sammanhang och att kommunicera med både större och mindre grupper med olika sakkunskaper inom området, det är därför viktigt att du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att bygga och upprätthålla professionella relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Övrigt Anställningen är en civil tillsvidare anställning med placeringsort Enköping. I rekryteringen kommer mycket stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. Om du har frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef J0: Tommy Andersson, tfn 070-219 83 95 eller Arbetsmiljöhandläggare Maria Born, nås genom växeln: 019-39 35 00 Information om anställningsvillkor kan lämnas av, HR strateg Dzenana Gustafsson, nås genom växeln: 019-39 35 00 Fackliga företrädare FMTIS: SACO Pär Lohman OFR/S Martin Sparr SEKO Matz Felix OFR/O Johan Nestwall-Boo Samtliga nås via växeln 019-393500.   Välkommen med din ansökan senast den 21 oktober 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Arbetsgivare
Försvarsmakten
Hemsida: http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Ansökan
Ansök senast 21 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Arbetsmiljöspecialist

Arbetsgivare / Ort: JM AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsmiljöingenjör

Om jobbet
På JM har vihöga målsättningar för våra medarbetares säkerhet, välbefinnande och hälsa, vilket speglas i att vi på arbetsmiljöavdelningen växer. JM är med i branschnätverket Håll Nollan med målet att ha helt skadefria arbetsplatser där alla medarbetare, såväl som underentreprenörer, känner sig trygga. Som arbetsmiljöspecialist arbetar du främst med arbetsmiljön på byggarbetsplatserna, men även med motsvarande frågor för kontorsmedarbetarna. Arbetsmiljöspecialisten ska inte enbart vidareutveckla rutiner utan kommer även att bidra till att förutsättningarna för rutinernas efterlevnad optimeras. Du arbetar med såväl bygg som anläggningsverksamheten inom JM-koncernen. Om tjänsten  Du kommer stötta JMs arbetsplatser löpande i arbetsmiljörelaterade frågor. Dels kommer du analysera riskobservationer, tillbud och olyckor likväl som du vid förändringar i verksamheten stöttar i arbete kring riskanalyser. Vidare kommer dina arbetsuppgifter som arbetsmiljöspecialist bland annat vara att: Ta fram kort- och långsiktiga åtgärdsförslag för att motverka framtida incidenter i samråd med organisationen Systematiskt arbeta in det vi lär från olyckor och tillbud i strukturkapitalet Minimera våra medarbetares långsiktiga påverkan av exempelvis belastningsergonomiska faktorer, vibrationer, damm och buller genom att utveckla bättre metoder Systematiskt arbeta in nya arbetssätt, metoder och kompetenser i JM:s strukturkapital samt säkerställa att vi följer nationell lagstiftning vad gäller exempelvis belastningsergonomi, vibrationer, kvarts och buller Driva förändrings-/förbättringsprojekt Stötta organisationen i arbetsmiljörelaterade frågor Arbeta med att sprida en god säkerhetskultur. Du rapporterar till JMs arbetsmiljöchef koncern.  Din profil  Vi söker dig som är utbildad arbetsmiljöingenjör eller motsvarande utbildning alternativt så har du en bakgrund inom produktion i byggbranschen exempelvis arbetsledare med inriktning arbetsmiljö/KMA. Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet från byggbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att projektleda initiativ i olika former och driva arbetsmiljörelaterade insatser, samt erfarenhet från husbyggnation. Som person är du initiativtagande och du trivs med att driva frågor självständigt framåt. Du följer upp ditt arbete med engagemang och säkerställer goda relationer och samarbetsytor. Du har inga problem med att arbeta med flera parallella arbetsuppgifter av olika karaktär där du har en förmåga att strukturera ditt arbete väl. Som person är du mån om att leverera kvalitet framför kvantitet och delar JMs bild om att vara långsiktiga i samtliga beslut. Delar du JMs kärnvärden – långsiktighet, engagemang, kvalitet, stilkänsla, lyhördhet och pålitlighet så kommer du att trivas hos JM. Vi erbjuder  På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att du kan känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör.De hus vi bygger i dag ska stå i minst hundra år. De ska bli hem åt människor som ännu inte är födda och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.   Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen.   Ansökan Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Du kommer fördela din arbetstid ute på projekt samt inne på JM:s huvudkontor i Solna främst. Resor inom Sverige, Norge och Finland kan förekomma i tjänsten. Har du frågor eller funderingar kopplat till tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Elias Rosell, Talentia, [email protected] Vi har externt stöd i denna rekrytering och omber er vänligen därför att söka direkt via Talentia. Vill du också vara med och rita om kartan? Kom och skriv historia med oss.
Arbetsgivare
JM AB
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

HSE Specialist /Arbetsmiljöingenjör

Arbetsgivare / Ort: Carlsberg Supply Company Sverige AB / Falkenberg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Arbetsmiljöingenjör

Om jobbet

Har du stor passion för miljö och arbetsmiljöarbete? Vill du arbeta på ett företag som genom innovation driver utvecklingen av svensk dryckeskultur, samtidigt som vi värnar om tradition, hantverk, hög kvalitet och hållbarhet? Då kan detta vara ett jobb för dig.

Carlsberg i Falkenberg söker nu en HSE-specialist. Tjänsten ingår i HSE-avdelningen, som är en del av ’Integrated Supply Chain’. Syftet med tjänsten är att på operativ och taktisk nivå säkerställa vårt miljö- och arbetsmiljöarbete i enlighet med de mål och prioriteringar vi sätter upp. Du kommer att samarbeta med intressenter inom olika nivåer inom företaget och rapporterar till HSE Manager. Rollen kommer att ingå i ett nätverk av HSE-kollegor inom Carlsberg gruppen. Du kommer att kunna ha en stor påverkansmöjlighet gällande hur vi kan driva arbetsmiljöarbetet i Carlsberg Sverige framåt. För en person med rätt drivkrafter finns det goda utvecklingsmöjligheter både inom Carlsberg Sverige och globalt inom Carlsberg koncernen.

 • Driva utveckling genom: revisioner samt implementering av åtgärder inom våra ledningssystem för miljö och arbetsmiljö (ISO 14001 och ISO 45001).
 • Driva utvecklingsåtgärder tillsammans med HSE-Manager gällande utbildning, tekniska lösning, rutin och metod.
 • Ansvara och supportera gällande riskbedömningar av arbetsplats, maskin, förändringar och kemikalier.
 • Initiera och delta i problemlösningsaktiviteter inom säkerhetsområdet.
 • Implementera riskreducerande åtgärder i enlighet med koncernens standarder.
 1. Resor till systerbryggeriet i Ramlösa, Helsingborg förekommer.

Varför ska du välja Carlsberg?

Carlsberg erbjuder ett arbetsklimat som präglas av högt tempo och engagemang! Som HSE Specialist erbjuds du en central roll i Carlsberg koncernen med cirka 40 000 anställda och den fjärde största bryggerikoncernen i världen som säljer produkter i över 150 marknader. Denna tjänst har en mycket viktig roll i företagets mål om en ’Noll olyckskultur’. Det är ett spännande och utmanande arbete med stora möjligheter att växa inom bolaget, både inom Carlsberg Sverige och andra Carlsberg marknader. Är du rätt person så står du självklart bakom Carlsbergs tre värdeord ”Allians, Ansvar och Agera”.


Vad vi önskar av dig:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö-, arbetsmiljö- eller teknisk inriktning samt 1-3 års erfarenhet av liknande position. Industrierfarenhet är ett krav för tjänsten.

Som person är du strukturerad och drivande. Du har analytiskt tänkande och en stark ansvarskänsla. Vidare trivs du med att utveckla och stärka processer och individer genom din goda kommunikativa förmåga. Carlsberg är ett internationellt företag där engelska används dagligen vilket gör det viktigt att du kan uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Låter det intressant?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Björn Hedlund, HSE Manager på telefon 0732-525 368 eller email: [email protected] Sista ansökningsdag är 2021-10-24. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail, vi uppmuntrar dig att söka här via systemet.
Sökord: arbetsmiljöingenjör, arbetsmiljöspecialist, KMA, ingenjör, hälsa och säkerhet, health and safety engineer, work environment specialist


Arbetsgivare
Carlsberg Supply Company Sverige AB
Årstadvägen
31122 Falkenberg
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.