På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Keramiker

Keramiker

Keramiker är konsthantverkare som kallas för krukmakare. De tillverkar föremål av keramik, förädlad lera. Många verksamma keramiker säger att det bästa med det yrket är att man aldrig blir fullärd, att det alltid finns mer att lära sig och upptäcka nya tekniker, metoder, former och få mer inspiration - bland annat från kunder med deras unika önskemål, från konsten, naturen och från kollegorna.

Det är svårt att försörja sig enbart som keramiker. Många keramiker arbetar samtidigt som bildlärare eller slöjdlärare.

För många är keramik endast en hobby, som förhoppningsvis kan ge viss inkomst.

Utbildning

Bra grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program, tex på Estetiska programmet, inriktning Bild- och formgivning och på Hantverksprogrammet, inriktning Övriga hantverk.

Utbildningar i keramik för vuxna kan finnas som kvällskurser på ett studieförbund, inom folkhögskolor och på yrkeshögskolan samt hos privata utbildningsanordnare.

Arbetsplats

Det finns exempel när keramiker eller andra konsthantverkare startar egna företag som gallerister eller öppnar gårdsbutiker, där de säljer de keramiska föremålen som de tillverkar och har kurser eller workshops i keramik.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Kursledare i keramik

Arbetsgivare / Ort: Studieförbundet Medborgarskolan
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 7 juli (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Keramiker

Om jobbet
Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år närmare en miljon deltagare. Vår verksamhet är öppen för alla. Vår ambition är att stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens. Är du keramiker eller har stor passion för hantverket? Vill du lära ut dina kunskaper till andra? Då kan du vara den ledare vi söker till vår nya kurs i keramik. Keramik och andra hantverk har fått en renässans. Därför är vi i startgroparna att utforma en kurs i keramik som ska börja efter sommaren. Vi söker därför en ledare som på ett pedagogiskt sätt kan lära ut hantverket till deltagare som inte har någon förkunskap eller de som har lite erfarenhet. Kursen ska ge kunskap och praktiskt lärande i att dreja och utforma handgjorda föremål. Vi tror att du är en duktig pedagog som tycker om att förmedla din kunskap på bästa möjliga sätt och som vill hjälpa andra att utvecklas. Våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs med möjlighet till fortsatt individuell utveckling. Varaktighet och arbetstid Denna tjänst bör ses som en extrainkomst. Arbetstiden är förlagd främst till vardagskvällar från och med hösten 2021. Kursens omfattning och upplägg görs i samarbete med dig. Våra lokaler ligger på Grönborgsgatan i centrala Sundsvall. Ansökan Välkommen med din ansökan redan idag då vi hanterar ansökningarna löpande. Skicka CV och personligt brev till oss. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Jonsson på 010-157 54 64 eller [email protected] Medborgarskolan är ett studieförbund med ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen.
Arbetsgivare
Studieförbundet Medborgarskolan
Hemsida: http://www.medborgarskolan.se/
Ansökan
Ansök senast 7 juli (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Cirkelledare i keramik

Arbetsgivare / Ort: Studieförb Vuxenskolan / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 juli (21 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Keramiker

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Inför höstterminen 2021 behöver vi rekrytera keramiker för att undervisa i drejning och andra tekniker inom vår keramikverksamhet i Göteborg. Målgruppen är främst vuxna, nybörjare men även deltagare som vill lära sig mer och komma vidare. Arbetet är i första hand förlagt till kvällar och helger. Utöver undervisning kan uppgifter som bränning och materialvård tillkomma. Arbetets omfattning planeras i samråd med den eller de sökande som blir aktuella att anställa. Vi söker dig som är utbildad (keramiklinje fhsk och/eller HDK) och utövande keramiker med gedigen kunskap och känsla för hantverket. Minst lika viktigt är att du har pedagogiska färdigheter och gärna vill dela med dig av sina kunskaper. Undervisningen sker gruppvis med 7-9 deltagare/grupp. Arbetets omfattning planeras i samråd med den eller de sökande som blir aktuella att anställa.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Studieförb Vuxenskolan
Örngatan 6
41667 Göteborg
Hemsida: www.sv.se/goteborg
Ansökan
Ansök senast 15 juli (21 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.